Πλησιάζουμε αισίως στο τέλος του 2016 και στην αρχή του 2017. Μια χρονιά γεμάτη παιχνίδια φτάνει στο τέλος της και μια νέα, πολλά υποσχόμενη, έρχεται. Το 2016 πέρασε γεμάτο μεγάλα παιχνίδια, ενθουσιασμό αλλά και πολλές απογοητεύσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν, στα καλύτερα
και τα χειρότερα της χρονιάς που φεύγει.

Πόσοι και πόσοι δεν είχαμε ενθουσιαστεί στα τέλη του 2015 περιμένοντας πολλά και αγαπημένα παιχνίδια να πιάσουμε στα χέρια μας την επερχόμενη χρονιά. Και όντως πολλά παιχνίδια μας απασχόλησαν μέσα σε αυτό το χρόνο.


Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι είχαμε πολλά "καλά" παιχνίδια φέτος όμως ήταν σίγουρα μεγάλη η ποικιλία. Ας ξεκινήσουμε με τα καλύτερα που είδαμε φέτος.

Uncharted 4

Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς είναι το Uncharted 4. Μια δυνατή ιστορία και ένα εκπληκτικό gameplay παρουσίασε η Naughty Dog φέτος και ο Nathan Drake επέστρεψε και μάγεψε το gaming κοινό. Τους τυχερούς δηλαδή που έχουν PS4 στην κατοχή τους.

Battlefield 1 Review videogamer.gr

Ένας ακόμη τίτλος που ξεχώρισε ήταν το εκπληκτικό Battlefield 1, το οποίο πέραν του ότι επέστρεψε τα shooter games στις ρίζες τους, μας έδωσε ένα μοναδικό campaign με τα war stories. Η βιαιότητα του πολέμου συνδυάστηκε τέλεια με την ανθρώπινη ευαισθησία και οι παίκτες μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στην γενικότερη ατμόσφαιρα.

overwatch1

Φυσικά από την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη Blizzard με το παιχνίδι φαινόμενο, Overwatch. Διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό, το Overwatch τράβηξε αμέτρητους παίκτες ανά τον κόσμο και εδραιώθηκε άμεσα ως ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της χρονιάς.

total-war-review-videogamer5

Δεν θα μπορούσα να αφήσω απ' έξω το εξίσου εκπληκτικό Total War: Warhammer, καθώς ένα παιχνίδι με πανέμορφο οπτικό τομέα, εξαιρετικό strategy gameplay και μοναδική back story, πάντα θα έχει μια θέση στις επιλογές μου.

ΔΩΡΕΑΝ το FIFA 17 αυτό το Σαββατοκύριακο - videogamer.gr

Τέλος, για να αναφερθώ και στα αθλητικά παιχνίδια της χρονιάς, το FIFA 17 ήρθε και έφερε μαζί του μια πολύ καλή εξέλιξη. Φυσικά ο λόγος γίνεται για το άκρως εντυπωσιακό story mode, στο οποίο οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο του Hunter ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεκινάει την άνοδο του στην Premier League.


Όμως δεν ήταν όλα τα παιχνίδια τόσο ωραία, καθώς υπήρξαν και πολλές απογοητεύσεις.

no-mans-sky-11

Το βραβείο πηγαίνει φυσικά στο No Man's Sky καθώς μετά από πολύ αναμονή, οι παίκτες πήραν στα χέρια τους μια κακοφτιαγμένη δουλειά η οποία έκανε πολύ λιγότερα από όσα υποσχόταν. Δυστυχώς ένα υποσχόμενο παιχνίδι, προσέφερε την μεγαλύτερη απογοήτευση.

Far-Cry-Primal

Το Far Cry Primal επίσης ήταν ένα παιχνίδι που παρόλο που ήταν άκρως διασκεδαστικό παρουσίασε μια κενή ιστορία χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που απογοήτευσε πολλούς fans.

the_division_graphics

Μια επίσης στενάχωρη gaming παρουσία ήταν το The Division καθώς ένα καλοφτιαγμένο σε γενικές γραμμές προϊόν προσέφερε μια επαναλαμβανόμενη και χωρίς ιδιαίτερες προκλήσεις εμπειρία.

quantum_break_54

Τέλος το Quantum Break ήταν ένα παιχνίδι που έμεινε μόνο στην όμορφη εικόνα καθώς με προβλήματα στο gameplay αλλά και κενά στην ιστορία δυστυχώς δεν απέδωσε αυτό που υποσχόταν.

Άλλα μεγάλα παιχνίδια που ασχοληθήκαμε φέτος ήταν το Call of Duty: Infinite Warfare, το Hitman, το Doom, το PES 2017 και πολλά άλλα.


Μια χρονιά φεύγει, μια χρονιά έρχεται αλλά αυτό που παραμένει ίδιο είναι η αγάπη μας για το gaming. Έτσι, και το 2017, θα είμαστε εδώ, να δοκιμάζουμε παιχνίδια, να χανόμαστε στον κόσμο τους και να ταξιδεύουμε με τις περιπέτειες τους.

Από εμένα και όλη την ομάδα του VideoGamer Greece, σας ευχόμαστε ένα υπέροχο 2017, με ηρεμία, ευτυχία και πολύ μα πολύ κάψιμο!

Αντίο 2016, ευχαριστούμε για μια γεμάτη gaming χρονιά! Here's to you!