Call of Duty: Infinite Warfare Review - VideoGamer.gr
call duty infinite warfare release date xbox one ps4 pc
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Call of Duty: Infinite Warfare Review

Το Call of Duty: Infinite Warfare το γνωρίσαμε πριν από μερικούς και από το πρώτο κιόλας trailer το παιχνίδι θάφτηκε πολύ από τον κόσμο και είχε βγει κιόλας 3ο σε θέση με τα περισσότερα dislikes στο Youtube. Το παιχνίδι το έκρινε πολύς κόσμος για τον όλο λόγο που έχει μετατραπεί κάπως σε επιστημονική φαντασία με robot, drones, μάχες στο διάστημα και όχι μόνο.

Παρακάτω όμως θα αναλύσουμε αν η Infinity Ward έχει ανέβει ένα σκαλί ποιο πάνω  μετά το τελευταίο της τίτλο ο οποίος και ήταν το Call of Duty: Advanced Warfare.

cod-infinite-warfare-review-ps4

Ένα πολύ δυνατό campaign mode

Καταρχάς να σας πω ότι το πρώτο πράγμα που κάνω προσωπικά όταν βάζω ένα Call of Duty game είναι να παίξω το Campaign mode.Ίσως πλέον να είμαι και από τους λίγους αλλά αυτό έκανα με το πρώτο Call of Duty game που έπαιξα αυτό θα κάνω και τώρα. H Infinity Ward τα τελευταία χρόνια μας είχε συνηθίσει στο να δίνει βάση εξ’ ολοκλήρου στο Multiplayer, εδώ όμως φαίνεται άλλαξαν τα πράγματα. Ήρθε μεγάλη έκπληξη προς εμένα αλλά το ότι είδα ένα ποιο σοβαρό Campaign mode στο Infinite Warfare. Με το να μας έχει πάει η Infinity Ward στο διάστημα αυτό της δίνει και την δυνατότητα να φτιάξει και κάτι διαφορετικό και να μας δώσει στο τέλος κάτι αξιόλογο.

Ας πάμε λοιπόν στην ιστορία. Το παιχνίδι μας βάζει στην ιστορία με εμάς να πηγαίνουμε σε έναν ψυχρό πλανήτη όπου αποστολή μας ήταν να κλέψουμε ένα πανίσχυρο όπλο. Εκεί όμως στραβώνουν κάπως τα πράγματα και μαθαίνουμε και το μεγάλο κακό του παιχνιδιού, Admiral Koch που υποδύεται ο Kit Harington (γνωστός σε όλους και ως Jon Snow) ο οποίος είναι ο ηγέτης της Settlement Defence Front. H Settlement Defence Front είναι μια οργάνωση η οποία θέλει να κάνει το ανάστημά της σε γήινες αποικίες. Όπως είπα και παραπάνω Infinity Ward έπειτα από χρόνια δίνει μεγάλη βάση στην ιστορία και προσωπικότητα στους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Φυσικά όσο προχωράτε πιο βαθιά και μπαίνετε ολοένα και περισσότερο στην ιστορία του παιχνιδιού θα συναντήσετε λεπτομέρειες οι οποίες θα σας κρατάνε το ενδιαφέρον και θα σας καθηλώνουν.

cod_infinite_warfare_

Πανέμορφο σύμπαν και τοπία

Η αλήθεια είναι πως η Infinity Ward παλαιότερα μας είχε συνηθίσει με πολύ όμορφα τοπία και χάρτες με ωραίες καταστροφές, textures και όχι μόνο. Αν και τα τελευταία χρόνια είχαν αλλάξει κάπως τα πράγματα τώρα επιστρέψαμε στον παλιό καλό καιρό με το Call of Duty: Infinite Warfare. Αρχικά να μιλήσουμε για το ”έδαφος” και θέλω να σημειωθεί ότι η Infinity Ward έχει κάνει πολύ καλή δουλειά από θέμα textures με πολύ όμορφα γραφικά και θα πω πως είδα ένα Call of Duty πιο ”σκοτεινό” από τα υπόλοιπα.

Όταν λέω πιο σκοτεινό εννοώ πιο σοβαρό δεν είναι μπαμ μπουμ και προχωράμε. Νιώθω ότι η Infinity Ward έκανε καλή δουλειά στο να κάνει τον παίκτη να βλέπει και να επεξεργάζεται το περιβάλλον που παίζει. Αλλά το μεγάλο χαρτί ίσως του Infinite Warfare είναι το διάστημα. Στο διάστημα τα πράματα είναι πιο απλά αλλά εξίσου όμορφα πολύ ωραίο περιβάλλον και μάχες που θα σας καθηλώσουν. Η εταιρεία δεν ήθελε να κάνει κάτι πολύπλοκο και έκανε τον χώρο του διαστήματος πολύ καλό, απλό και λειτουργικό.

cod-infinite-warfare

Multiplayer και όπλα

Μιας και έχουμε το διάστημα αυτή τη φορά είναι λογικό να έχουμε και μερικά νέα όπλα αλλά και νέους μηχανισμούς. Υπάρχουν αρκετά νέα πράγματα στο Call of Duty: Infinite Warfare και ένα από αυτά είναι αρχικά το Seeker Grenade. Πρόκειται για μια χειροβομβίδα με πόδια η οποία ψάχνει τον αντίπαλο και κολλάει πάνω του. Αν και το συγκεκριμένο θυμίζει drone αλλά και το τηλεκατευθυνόμενο από την Black Ops. Στην συνέχεια έχουμε το γνωστό Grappling Hook αν και γνώριμο από το Call of Duty: Black Ops III εδώ με την βοήθεια του διαστήματος βεβαίως βεβαίως είναι κάπως πιο διασκεδαστικό.

Φυσικά έπειτα έχουμε και το γνωστό και όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από τα υπόλοιπα Multiplayer. Το Call of Duty έχει αποκτήσει ένα τεράστιο κοινό εδώ και χρόνια το οποίο ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το Multiplayer και τίποτα άλλο. Εδώ το τοπίο είναι δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτό των προηγούμενων παιχνιδιών. Όπως μάθαμε πέρυσι στο Call of Duty: Black Ops III τα Combat Rigs έτσι και εδώ όπως ήταν αναμενόμενο έχουμε να κάνουμε με αυτά. Πιο συγκεκριμένα για αυτούς που δεν γνωρίζουν τα Combat Rigs είναι στολές όπου δίνουν στο παίκτη τη δυνατότητα να έχει μερικές δυνάμεις και ιδιότητες.

cod-infinite-warfare_zombies-in-spaceland

Άκρως διασκεδαστικό Zombies mode

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Η Infinity Ward έκανε το μεγάλο της βήμα στο Zombies mode με το εκπληκτικό και άκρως διασκεδαστικό Zombies in Spaceland. Από που να αρχίσω εδώ. Από το πανέμορφο και Intro scene που θυμίζει καρτούν ή από τον τρομερό David Hasselhoff ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του. Το Zombies in Spaceland το λάτρεψα από το ωραίο χιούμορ του, τους Zombie clown που νιώθεις ότι είναι βγαλμένοι από το Zombieland αλλά και όλο σκηνικό που θυμίζει retro αλλά και μοντέρνο ταυτόγχρονα.

To συγκεκριμένο Zombies mode είναι μια ανανέωση για τα Zombie που είχαμε συνηθίσει και σίγουρα θα καθηλώσουν για ακόμη μια φορά τους fans.

call-of-duty-infinite-warfare

Συνοπτικά

Προσωπικά είχα να βρω τόσο ενδιαφέρον Call of Duty τίτλο από το Black Ops 2 καθώς νιώθω ότι φέτος έχει βγει ένα πιο σοβαρό Call of Duty με πολύ όμορφα σενάριο που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει αυτό που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά μου αφήνει το συναίσθημα ότι δούλεψε η Infinity Ward και έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το αρνητικό για πολλούς είναι ότι δεν είχαμε και ιδιαίτερη διαφορά στο Multiplayer κομμάτι αλλά είχαμε πολύ ενδιαφέρον Zombies mode το οποίο φυσικά με ή χωρίς παρέα είναι άκρως διασκεδαστικό.

Ευχαριστούμε πολύ την IGE SA για την παροχή του τίτλου.

 

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
call duty infinite warfare release date xbox one ps4 pc

verdict

Έγινα κουραστικός αλλά εξακολουθώ να μιλάω για το σενάριο του πως είναι πολύ καλό.

8 Πολύ ωραίο σενάριο Χαρακτήρες και ιστορία με βάση Ολόφρεσκο Zombies mode Multiplayer που χρειάζεται μια ανανέωση Δεν ξεφεύγει και πολύ από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς

ΣΧΟΛΙΑ

Call of Duty: Infinite Warfare

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

4/11/16