Λίγες ώρες μετά το τέλος της περιπέτειας του Nathan Drake - βλέπε το τέλος ενός κλέφτη - μπορώ να πω πως νιώθω περίεργα. Θέλω να πω πως μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα λόγω του τέλους της σειράς. Μπορώ να δοξάσω τον τίτλο από τώρα, πριν γίνει η ανάλυση, καθώς είναι ο καλύτερος τίτλος της σειράς Uncharted με διαφορά.

Uncharted 4

Αλλάζοντας συνεχώς περιβάλλοντα με νέους δυσκολότερους εχθρούς, σωστές παύσεις για τον παίχτη δείχνοντας του απολαυστικά cut-scenes, μαθαίνοντας τα πάντα για το τέλος της ιστορίας του Nathan και τους αγαπημένους χαρακτήρες που τον περικλείουν. Θέτοντας τις Uncharted 4 αναμνήσεις που κατακλύζουν το μυαλό σε τάξη, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα σημεία που διαπρέπει αλλά και τα σημεία που υστερεί (ναι υπάρχουν και από αυτά).

Για μια τελευταία φορά;

Στο παιχνίδι συναντάμε έναν λίγο πιο γερασμένο Nathan Drake να έχει μπει στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα, αποστασιοποιόντας τον εαυτό του από τα ταξίδια και τα κυνήγια θησαυρού του παρελθόντος, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω. Με κάποια τρόπο, για ακόμη μια φορά καταλήγει σε μια περιπέτεια - αν και στην ουσία θα αναγκαστεί να δράσει λόγω διάφορων εμποδίων που συναντά στο διάβα του.

Uncharted 4

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η ιστορία έτσι ώστε να μην μπω σε spoilers, αλλά πιστέψτε με η εμπειρία που μου άφησε είναι από τις καλύτερες που έχω νιώσει ποτέ σε παιχνίδι, καθώς δεν περίμενα να με δέσει τόσο με την ψυχοσύνθεση του Nathan. Για πρώτη φορά δίνεται κάμποσος μεγαλύτερος χρόνος στα cut-scenes, τα οποία δίνουν τις αναπνοές τους στον παίχτη έτσι ώστε να ξεκουραστεί από όλη την αναζήτηση και να μάθει περισσότερα για τους χαρακτήρες της σειράς, καθώς σύμφωνα με την Naughty Dog, είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς που θα πρωταγωνιστεί ο Nathan Drake.

Uncharted 4

Η γεύση που μου άφησε στο τέλος ήταν γλυκόπικρη, γιατί εκεί που είχα δεθεί με τον χαρακτήρα και τα σκαμπανεβάσματα των συναισθημάτων του, η ιστορία τελειώνει δείχνοντας μας το μέλλον του αγαπημένου μας κυνηγού θησαυρών.

Έξυπνη προσθήκη το Hook

Φυσικά, στο Uncharted 4 μπορούμε να διακρίνουμε όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν γνωστή την σειρά. Γρίφοι, platforming, μάχες σώμα με σώμα και πυροβολισμοί κάνουν τις καλύτερες εμφανίσεις τους, βλέποντας σε όλα τα σημεία βελτίωση (ειδικά στον τομέα του platforming), χαρίζοντας μοναδικές αναμνήσεις. Σημαντικό να αναφέρω είναι πως η προσθήκη του Hook δίνει πολλές εναλλακτικές τακτικές κατά τη διάρκεια της μάχης, καθώς θα βρεθείτε πολλές φορές σε χαοτικά σενάρια εναντίων εχθρών σε πολλαπλά επίπεδα του χώρου. Μαζί με όλα αυτά έχουμε τους κλασικούς θησαυρούς που μπορεί να αναζητήσει κανείς κατά την διάρκεια της ιστορίας και μπορούν να αυξήσουν κατά κάποιο τρόπο το replayability, διάφορα φίλτρα χρωμάτων και αργής κίνησης τα οποία είναι διαθέσιμα να ενεργοποιήσετε και για ακόμη μια χρονιά ένα multiplayer mode.

Uncharted 4

Στο Multiplayer μπορείτε να παίξετε ένα από τα modes Team Deathmatch, Plunder, Command, και Ranked Team Deathmatch επιλέγοντας ήρωες ή εχθρούς από την ιστορία, παραμετροποιόντας τους με όποιο τρόπο θέλετε μέσα από μια σειρά κινήσεων και εμφανίσεων που είναι διαθέσιμα να τα αγοράσετε με πόντους που σας δίνονται. Σε γενικές γραμμές το multiplayer ήταν ικανοποιητικό και δίνει πολλούς πόντους στην ήδη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το campaign, αλλά με καλύτερους πυροβολισμούς.

Κάμερα με κατέστρεψες...

Εδώ είναι το σημείο που η Naughty Dog μου τα χάλασε λίγο. Αν και γενικά το παιχνίδι είχε πάντα μια τάση στα προβλήματα κάλυψης, μπορώ να πω πως η κάμερα ήταν η χειρότερη εμπειρία στο παιχνίδι, με το σύστημα κάλυψης να ακολουθεί. Πολλές φορές κατά την διάρκεια μάχης, ο χώρος γέμιζε με εχθρούς σε ανύποπτο χρόνο και από διάφορα σημεία - παίζοντας το στην μέτρια δυσκολία. Έτσι, υπήρχε περίπτωση να πατήσεις το κουμπί για κάλυψη και να βρισκόσουν δίπλα από το σημείο που ήθελες ή γενικά να μην λειτουργούσε ομαλά και να έμενα ακάλυπτος, με αποτέλεσμα να πέσω από τα πολλαπλά πυρά των εχθρών. Ίσως πάλι να ευθύνεται και η κάμερα για αυτό.

Ακόμη, η κάμερα αν και έχει επιλογές για αυτόματη λειτουργία και manual παραμετροποίηση, κατέληγα απλά να ζαλιζόμουν σε μικρούς αλλά και μεγάλους χώρους. Δεν ξέρω πως ακριβώς γινόταν κάτι τέτοιο, πάντως ήταν κρίμα γιατί ενώ τα τοπία και τα textures ήταν φανταστικά, η κάμερα έκανε τα δικά της. Τουλάχιστον σε όλα τα άλλα σημεία δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, με το climbing να με εντυπωσιάζει λόγω του τρόπου που επιτυγχάνεται κάνοντας το πολύ αληθοφανές στα μάτια μου.

Τρίβοντας τα μάτια μου

Λέγοντας μας την τελευταία περιπέτεια του Nathan Drake, είδαμε το καλύτερο εικαστικά παιχνίδι της σειράς και του Playstation 4! Αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να βρείτε πιο οπτικά τέλειο παιχνίδι. Πιστέψτε με αν το αποκτήσετε θα σταματάτε όλη την ώρα και θα τραβάτε φωτογραφίες. Ειδικά μέσα στην έρημο στην Μαδαγασκάρη, νομίζεις ότι το χώμα είναι ζωντανό και το περιβάλλον τόσο καθαρό και ιδανικό. Βέβαια είναι και ακόμη πολλά σημεία όπως διάφορες πλαγιές και βουνά δίπλα από την θάλασσα που αν συνεχίσω δεν θα τελειώνω. Σε τέτοιο σημείο που τα cut-scenes μπορείτε να τα παρακολουθήσετε άνετα ως μια εβδομαδιαία ακριβής παραγωγής σειρά δράσης.

Το Τέλος ενός Κλέφτη

Uncharted 4

Το Uncharted 4: A Thief's End είναι ένα παιχνίδι που όλοι οι κάτοχοι PS4 πρέπει να αποκτήσουν. Τα φανταστικά γραφικά, οι μοναδικές ατάκες, το ισορροπημένο gameplay και η τελευταία ιστορία του Nathan Drake, μας ταξιδεύουν χωρίς διακοπή στον κόσμο της σειράς. Ακόμη και αυτά τα προβλήματα που με ψιλοκούρασαν, δεν κατάφεραν να μειώσουν την δίψα μου για να παίξω περισσότερο, περνώντας τελικώς πιο πολύ χρόνο με τους χαρακτήρες και την μοναδική αίσθηση που σου αφήνει το παιχνίδι μετά από κάθε ανακάλυψη και αποκάλυψη.