Tom Clancy's The Division Review - VideoGamer.gr
divisionreview
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Tom Clancy’s The Division Review

Η Ubisoft είναι μια εταιρία που καλώς η κακώς έχει αφήσει το στίγμα της στην βιομηχανία του gaming. Κάθε χρόνο πιστεύω όλοι αναμένουμε τίτλους όπως Assassin’s Creed, Far Cry και πολλούς από την οικογένεια Tom Clancy’s. Φέτος η εταιρία έκανε μια τολμηρή κίνηση ρίχνοντας ένα 3d person multiplayer co-op τίτλο στα online μονοπάτια, προσπαθώντας να δώσει ένα τεράστιο περιεχόμενο στους φίλους που αγαπάνε τα παιχνίδια της σειράς. Φυσικά και το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για το Tom Clancy’s The Division, είναι ότι η Ubisoft τα κατάφερε.

Η πρώτη ώρα με το παιχνίδι

Μπαίνοντας στο παιχνίδι, βλέπουμε ένα μικρό βίντεο που αναφέρει τα μολυσματικά γεγονότα που έφτασαν την πόλη να χρειάζεται του πράκτορες του The Division. Οι πράκτορες του The Division είναι κάτι σαν την τελευταία γραμμή άμυνας σε καταστροφή της χώρας. Εκεί που το χάος ξεκινά να είναι καθημερινότητα οι πράκτορες καλούνται μέσω του ειδικού ρολογιού ώστε να σώσουν την κατάσταση. Έτσι όντας και εσείς ένας από αυτούς, το καθήκον καλεί για την διάσωση της πόλης, της χώρας και κατά συνέπεια του κόσμου.

568ad30760cc1[1]

Το πρώτο πράγμα που συναντούμε μπαίνοντας στο παιχνίδι, είναι η επιλογή εμφάνισης του Division Agent. Οι επιλογές δεν είναι απεριόριστες, θα έλεγα περιορισμένες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, αλλά ποικίλες στο ντύσιμο-τουλάχιστον στην συνέχεια του παιχνιδιού. Ξεκινώντας το παιχνίδι, το πρώτο μισάωρο ήταν πολύ διασκεδαστικό καθώς με έβαλε κατευθείαν στην μάχη αφήνοντας χώρο στο σύστημα μάχης να αναδειχτεί. Μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σχετικά με το σύστημα μάχης, καθώς όχι μόνο η κάλυψη, τα όπλα και τα ηχητικά εφέ των όπλων είναι υπέροχα, αλλά και η AI των εχθρών είναι εκπληκτική. Δεν θα νιώσετε ποτέ ότι κάτι είναι πολύ εύκολο, αν σκεφτείτε να υποτιμήσετε τους εχθρούς σας.

Black Friday και μολυσμένα χαρτονομίσματα

Η ιστορία ήταν αρκετά καλή για να με κρατήσει αφοσιωμένο για λίγη ώρα, αλλά έπειτα από εκεί δεν θα έλεγα ότι κατάφερε να με μαγνητίσει. Είναι μια καλή εξήγηση του πως μεταδόθηκε ο ιός και πως μπορεί να μεταδοθεί μέσω των χρημάτων, αλλά το ενδιαφέρον όλων πιστεύω γυρνάει στους εχθρούς, το απίστευτο loot, το Dark Zone και γενικότερα  την πρόσβαση σε μεγαλύτερης δυσκολίας αποστολές και περιοχές. Βέβαια, στην ιστορία καλείστε να κάνετε πολλά πράγματα με κύριο φυσικά μέλημα σας στην εύρεση αντιδότου και επαναφορά της βάσης στο 100%, βοηθώντας εσάς και την ομάδα σας με τα πολλά perks που σας δίνονται.

Πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο

Όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω, στο Gameplay το παιχνίδι είναι από τα καλύτερα 3d person shooter και open world. Δοκιμάστε σε οποιοδήποτε σημείο να καλυφθείτε, θα γίνει άψογα, τουλάχιστον 9 στις 10 φορές. Αν νιώσετε ποτέ πολύ δυνατός, δοκιμάστε να αγνοήσετε τα καλύμματα, και σε περίπτωση που βρείτε μπροστά σας πάνω από έναν εχθρό θα μάθετε το μάθημά σας. Τα όπλα είναι αρκετά ισορροπημένα και αξίζει κάθε δευτερόλεπτο να ψάχνετε αντικαταστάτη ή μέρη που θα το κάνουν δυνατότερο.

The-Division-Will-Get-First-Xbox-One-Gameplay-Demo-at-Gamescom-2014-Video-454468-10[1]

Το Looting αν και αρχικά πίστευα πως θα με κουράσει προσωπικά-γενικά βαριέμαι να κάνω loot-ήθελα συνέχεια να βρίσκω νέα πιο δυνατά πράγματα, να τα πουλάω να αγοράζω καινούρια-αν και δεν αξίζει τόσο- γενικά θα νιώθετε την ανάγκη να επιλέγετε τα καλύτερα όπλα. Μην ξεχνάτε πως έχετε τρία slots(main, secondary, handgun) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κάθε περίπτωση.

Η εξισορρόπηση κύριων αποστολών με secondary και λοιπόν τυχαίων αποστολών στο χάρτη είναι ιδανική. Κάθε στιγμή έχετε κάτι κοντά σας αν θέλετε να κάνετε, μπορεί να είναι κάποια μικρή αποστολή αλλά σίγουρα θα σας επιβραβεύσει ανάλογα. Δηλαδή, μην υποτιμάτε τα sidequests, γιατί δίνουν πολλά resources και αναβαθμίζουν συχνά το οπλοστάσιό σας. Τα seconday missions σας δίνουν αρκετό xp και πόντους για αναβάθμιση της βάσης σας. Τα main story mission είναι από τα μεγάλα ατού του τίτλου, καθώς μπαίνετε είτε με φίλους σας είτε με άλλους παίχτες σε μεγάλες πίστες με πολλούς εχθρούς και μεγάλης δυσκολίας για να φέρετε εις πέρας την αποστολή. Σε αυτά τα στιγμιότυπα νιώθει κανείς ότι το παιχνίδι έχει πετύχει, με το gameplay να είναι στο σημείο που έπρεπε να βρίσκεται.

Καλωσήρθατε στη Dark Zone

Το ιδιαίτερο feature του παιχνιδιού που διαφημίστηκε ξανά και ξανά, ειπώθηκαν πολλά και είναι απίστευτο. Με το που μπαίνεις μέσα η ατμόσφαιρα και μόνο σε κάνει να νιώθεις ένα κόμπο στο στομάχι. Όλα είναι πιο δύσκολα, πιο μυστικά, είναι μια περιοχή που δεν ισχύουν κανόνες παρά μόνο αυτοί της ζούγκλας. Γενικά, σύμφωνα με το παιχνίδι, η Dark Zone είναι μια περιοχή που ο έλεγχος και η επικοινωνία έχει χαθεί, και πολλές περιοχές έχουν καταληφθεί από την τρομοκρατική παράταξη. Όποιος μπαίνει μέσα προσπαθεί να επιβιώσει και να επωφεληθεί από την αδυναμία του καθενός. Εγώ την πρώτη φορά φοβόμουν γενικά να πλησιάσω το οτιδήποτε, δεν είχα ιδέα αν είναι NPC ή παίχτης.

2016-02-04_56b36fecb665b_TheDivisionDarkZoneExtraction[1]

Τελικά αν δεν έχετε κάποιο crew μαζί σας θα αναγκαστείτε να συνεργαστείτε με άλλους παίχτες στη Dark Zone. Μην ανησυχείτε, καθώς στην αρχή πριν αποκτήστε κάποιο loot νικώντας τους υπερδυνατούς NPC, δεν υπάρχει κάτι να σας πάρουν οι άλλοι παίχτες, αλλά με το που αποκτήσετε το loot πρέπει να αρχίζετε να παρατηρείτε τα πάντα. Μπορεί να σας επιτεθεί ακόμη και ο σύμμαχος σας, να σας πάρει το loot και να φύγει. Το πιο επικίνδυνο σημείο είναι την στιγμή που καλείς ελικόπτερο να σώσεις το loot και επιτίθενται και οι NPC  και οποιοσδήποτε από τους παίχτες μέσα στο Dark Zone. Αν αναρωτιέστε γιατί να μπει κανείς στο Dark Zone, το loot είναι απλά πάρα πολύ καλύτερο από αυτά που θα βρείτε εκτός. Βοηθάει κατά πολύ την πρόοδο σας λόγω του εξοπλισμού και όχι λόγω XP, καθώς η πρόοδος στη Dark Zone είναι ξεχωριστή.

Black Friday is not so Black…

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω εντυπωσιάστικα με το παιχνίδι, καθώς μερικά πράγματα που είχα δει σε alpha και beta με ξένισαν. Όμως η Ubisoft απέδειξε ότι ακόμη μπορεί να κυκλοφορήσει αρκετά ποιοτικούς τίτλους με ελάχιστα προβλήματα. Το μόνο που έχω να καταλογίσω στο παιχνίδι, είναι ότι παίζοντας την έκδοση για PC, την πρώτη φορά που άνοιξα τον τίτλο έβλεπα black screen και χρειάστηκε να ψάξω ένα μισάωρο με μία ώρα πριν ξεκινήσω να παίζω. Είναι ένας τίτλος ο οποίος αξίζει να παίξετε περνώντας καλά μαζί του, ιδιαίτερα αν έχετε δημιουργήσει και κάποιο Squad με φίλους σας. Μην ξεχνάτε, το περιεχόμενο στο παιχνίδι θα συνεχίσει να αυξάνεται, με το seasonal content που ετοιμάζει η εταιρία.

Τα λέμε στη Dark Zone…

Το Review έγινε με Playthrough σε PC.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
divisionreview

verdict

Αν είστε φίλος των 3D Person Shooters είναι ένα παιχνίδι που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για πολύ καιρό ακόμη.

8.5 Απίστευτο AI Πλούσιο περιεχόμενο Σύστημα μάχης Dark Zone Ενοχλητικό Black Screen με την εκκίνηση του παιχνιδιού Λίγο περίεργο Inventory Φτωχή δημιουργία χαρακτήρα

ΣΧΟΛΙΑ

Tom Clancy’s The Division

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

08/03/2016