Quantum Break Review - VideoGamer.gr
qbr
· Γράφει ο Γιάννης Σακελλαρίου

Quantum Break Review

Η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Quantum Break, είναι γεγονός. Η Remedy Entertainment επιστρέφει με άλλο ένα μικρό διαμάντι και αυτή τη φορά, παίρνουμε στα χέρια μας τον χρόνο.

Το Quantum Break είναι ένας action-adventure third-person shooter τίτλος ο οποίος αναπτύχθηκε από την Remedy Entertainment και κυκλοφόρησε από την Microsoft Studios.

Η ιστορία

Το Quantum Break είναι μια ιστορία δράσης σχετικά με το ταξίδι στο χρόνο και τον έλεγχο του. Όσο εξελίσσεται η ιστορία, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, όμως η βάση του είναι αρκετά απλή. Ο πρωταγωνιστής μας, Jack Joyce, συναντιέται με τον παλιό του φίλο, Paul Serene στο εργαστήριο του πανεπιστήμιο Riverport. Ο αδερφός του Jack, William, δουλεύει μαζί με τον Paul σχετικά με μια εξελιγμένη τεχνολογία ταξιδιού στο χρόνο και απλά ας πούμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ στραβά.

quantum_break_54

Η ιδιαιτερότητα του Quantum Break, έγκειται στο ότι δεν είναι απλά ένα παιχνίδι αλλά είναι ταυτόχρονα και τηλεοπτική σειρά. Γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Shawn Ashmore (X-MEN), ο Aidan Gillen (Game of Thrones), ο Lance Reddick (Fringe) και ο Dominic Monaghan (Lost), είναι μόνο ένα μέρος από ένα μεγάλο και εξαιρετικό cast που απαρτίζει το παιχνίδι. Όλοι έχουν μεταφερθεί εκπληκτικά στο παιχνίδι ενώ εμφανίζονται επίσης και στα live action επεισόδια που παρεμβάλλονται. Η μεγαλύτερη νίκη παρόλα αυτά δεν είναι η εξαιρετική δουλειά του cast, αλλά το γεγονός ότι η Remedy συνεχίζει να παράγει εξαιρετικά παιχνίδια δράσης.

Το gameplay

Ο Jack, για λόγους που δεν αναλύονται, είναι καλός με τη χρήση όπλων. Και αυτό κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το Quantum Break περιέχει όλα τα όπλα που μπορεί να περιμένει κανείς και προσφέρουν μια ικανοποίηση στη χρήση τους ενώ τα βάζουμε με την Monarch Solutions. Η Remedy άλλωστε έχει ιστορία όσον αφορά στο gunplay και για άλλη μια φορά έκανε εξαιρετική δουλειά. Φυσικά το σημαντικότερο στοιχείο εδώ, είναι οι δυνάμεις ελέγχου του χρόνου, οι οποίες προσφέρουν το κάτι διαφορετικό.

quantum_break_57

Σε μια διαμάχη με την Monarch, μπορείτε είτε να καλυφτείτε και να πυροβολήσετε με κλασσικό τρόπο τους εχθρούς, είτε να επιτεθείτε χρησιμοποιώντας μια πληθώρα δυνάμεων. Πάγωμα του χρόνου για να κάνετε τους εχθρούς εύκολους στόχους. Πυροβολήστε στην κατεύθυνση που θέλετε και όταν επιστρέψει ο χρόνος το δωμάτιο θα έχει καθαρίσει. Μπείτε στην επιλογή slow motion ώστε να μπορέσετε να επιτεθείτε στους εχθρούς από κοντά με ευκολία. Ότι επιλέξετε να κάνετε, σίγουρα θα νιώσετε αρκετά ικανοποιητική την χρήση δυνάμεων μέσα στη μάχη.

Γενικά η μάχη στο Quantum Break είναι εξαιρετικά φτιαγμένη. Η ποικιλία των αντιπάλων είναι μεγάλη, ανεβάζοντας την δυσκολία, όσο εξελίσσεται το παιχνίδι, ενώ ο συνδυασμός του εκπληκτικού gunplay με τις δυνάμεις ελέγχου του χρόνου έχει δημιουργηθεί αριστοτεχνικά. Ίσως αυτό που θα ζητούσαμε επιπλέον, θα ήταν περισσότερες επιλογές στις κινήσεις του πρωταγωνιστή κατά τη διάρκεια της μάχης. Ο ελιγμός, ναι μεν, εξυπηρετείται από τον έλεγχο του χρόνου, όμως αν επιλέξετε τον κλασσικό τρόπο μάχης, οι επιλογές στην κίνηση είναι περιορισμένες.

quantum_break_49

Φυσικά, το Quantum Break, πέρα από την μάχη, περιλαμβάνει και ένα μεγάλο μέρος platform gameplay. Δεν βρίσκεται στον ίδιο βαθμό με την μάχη και σίγουρα είναι αρκετά πιο απλοϊκό, όμως και εδώ, η δουλειά που έχει γίνει είναι αρκετά καλή. Η χρήση των δυνάμεων του πρωταγωνιστή, είναι απαραίτητη και εδώ καθώς θα χρειαστεί να παγώσετε τον χρόνο για να προλάβετε πριν πέσει ένα κομμάτι του δρόμου, ώστε να περάσετε απέναντι. Το gameplay είναι αρκετά καλοφτιαγμένο και προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις στιγμές μάχης.

Οπτικά

Η Remedy πάντα παρουσίαζε παιχνίδια με το δικό τους μοναδικό ύφος και το Quantum Break επιβεβαιώνει τον κανόνα οπτικά. Τα εφέ είναι εντυπωσιακά, η λεπτομέρεια στο περιβάλλον και ο φωτισμός είναι εξαιρετικός. Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για το Xbox One και περισσότερα παιχνίδια πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Φυσικά δεν λείπουν κάποια ατοπήματα, πέρα από οπτικά και λειτουργικά, όπως για παράδειγμα η έλλειψη Quit Button στο κεντρικό μενού στην έκδοση για PC, αλλά είναι σε βαθμό που δεν επηρεάζουν την γενική εικόνα του τίτλου.

Η επιλογή των ηθοποιών, όπως προαναφέρθηκε, είναι πολύ προσεγμένη και το cast αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Quantum Break. Το voice acting είναι αρκετά ρεαλιστικό και ταιριάζει απίστευτα με τις σκηνές που συνοδεύει. Φυσικά οι ίδιοι, αναγνωρισμένοι, ηθοποιοί εμφανίζονται και στα live action επεισόδια και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

quantum_break_51

Τα συγκεκριμένα επεισόδια παρόλα αυτά, μάλλον περισσότερο κακό κάνουν, παρά καλό. Η Remedy πήρε την απόφαση να προσθέσει μια μίνι τηλεοπτική σειρά, η οποία -χωρισμένη σε επεισόδια- ακολουθεί το κάθε μέρος του παιχνιδιού. Για να είμαστε ειλικρινείς, παρόλο που είναι κάτι διαφορετικό και προκαλεί ενδιαφέρον να βλέπει ο παίκτης πως οι επιλογές το επηρεάζουν στην ιστορία, δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Η ποιότητα τους θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, καθώς πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες εφέ, αρκετά χαμηλού επιπέδου.

Σύνοψη

Σε γενικές γραμμές, το Quantum Break, πλησιάζει προς το τέλειο όμως αποτυγχάνει να πετύχει το τελικό στόχο του. Το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά, καταντάει αρκετά μονότονο ενώ και η διάρκεια του είναι σχετικά σύντομη. Τα live action επεισόδια, παρόλο που είναι διασκεδαστικό να τα παρακολουθείς, αδυνατούν να προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας εμπειρία και μοιάζουν αρκετά ξένα τελικά.

Το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί προσεγμένο και αρκετά διασκεδαστικό. Οπτικά, το Quantum Break, προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ενώ το εκπληκτικό cast, συμπληρώνει το παζλ. Τέλος, μόλις ο παίκτης συνηθίσει όλες τις δυνάμεις, οι οποίες είναι στην διάθεση του, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει ένα καλοφτιαγμένο σύστημα μάχης.

Το Quantum Break είναι ένα παράδειγμα για την τωρινή γενιά κονσολών και περισσότερα παιχνίδια πρέπει να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
qbr

verdict

Ένας αξιοπρόσεκτος τίτλος, με διασκεδαστικό gameplay και αρκετά βαθιά ιστορία. Αξίζει να το δοκιμάσετε παρά τις μικρές ελλείψεις και την μονότονη από ένα σημείο και μετά πλοκή της ιστορίας!

8 Πανέμορφο οπτικά Πολύ ωραία δομημένη ιστορία Πολύ ωραίο combat system Τα τηλεοπτικά cut-scenes δεν εντυπωσιάζουν Μετά από κάποια ώρα καταντάει μονότονο

ΣΧΟΛΙΑ

Quantum Break

Για: PC, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

05/04/2016