10+1 τραγούδια που θυμόμαστε από το FIFA - VideoGamer.gr
10 τραγούδια που θυμόμαστε από το FIFA - videogamer.gr
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

10+1 τραγούδια που θυμόμαστε από το FIFA

Ειλικρινά, παραθέτοντας μόνο 10 από την συλλογή ηχητικής πανδαισίας που προσφέρει κάθε χρόνο η ομάδα του FIFA, δυσκολεύομαι πάρα μα πάρα πολύ. Φυσικά δεν είναι μόνο στο FIFA. Γενικότερα, η EA έχει ένα ταλέντο να επιλέγει απίστευτα μοναδική και αξέχαστη μουσική, που μας συνοδεύει εντός και εκτός των παιχνιδιών.

Πάντως, πολλές φορές έχω πέσει πάνω σε τραγούδι (που καταλαβαίνω ότι μου φέρνει χαρούμενες αναμνήσεις στο μυαλό) και αποδεικνύεται ότι το θυμάμαι ως Soundtrack κάποιας κυκλοφορίας FIFA.

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:

Ram Di Dam – Flashbacks | FIFA 11

Γιατί: Ξεκινώντας με αυτό το τραγούδι, επειδή είναι από τις χρονιές που ξόδεψα τον μεγαλύτερο χρόνο παίζοντας FIFA. Το αγαπημένο-ξεσηκωτικό αυτό τραγουδάκι, με συνόδευε αμέτρητες ώρες στις offline και online τότε προσπάθειές μου για την δόξα.

Robbie williams – It’s Only Us | FIFA 2000

Γιατί: FIFA 2000, και μην ακούσω γιατί το γράφω έτσι και όχι 00. Έτσι είναι γνωστό και έτσι είναι και ο τίτλος του φυσικά. Το παιχνίδι που τα άλλαξε όλα, προχώρησε τον τίτλο ένα βήμα παραπέρα. Θυμάμαι ήταν ο πρώτος FIFA τίτλο που έπαιξα, με τον μαγευτικό σχολιασμό Χρήστου Σωτηρακόπουλου και Γιάννη Δάρα. Τότε ελληνικός σχολιασμός σε παιχνίδι ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. It’s Only Us το τραγούδι που συνοδεύει το φουτουριστικό Intro.

Lionrock – Rude Boy Rock | FIFA 99

Γιατί: Ομολογώ ότι το FIFA 99 δεν είχα καταφέρει να το παίξω στην εποχή που κυκλοφόρησε. Κάποια στιγμή πριν από πολλά χρόνια κατάφερε και έπεσε στα χέρια μου, όμως δεν έτρεχε δυστυχώς…Τότε δεν το έψαξα ώστε να το τρέξω. Τουλάχιστον μπορώ να απολαύσω στιγμιότυπα και τραγούδια όπως αυτό το διαμαντάκι στο youtube 😀 .

Major Lazer – Light it up | FIFA 17

Γιατί: Ένα από τα αγαπημένα μου φετινά τραγούδια στην πιο πρόσφατη κυκλοφορία της σειράς. Πραγματικά το FIFA 17 αξίζει όλη την δόξα!

Caesars Palace – Jerk It Out | FIFA 04

Γιατί: Μπορεί να το έχετε ακούσει και σε άλλα παιχνίδια, είτε και στην διαφήμιση του Fructis. Όμως, το Jerk It Out έντυνε ευχάριστα τις ώρες μας στο lobby είτε προετοιμάζοντας την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι.

Imagine Dragons – On Top Of The World | FIFA 13

Γιατί: Οι Imagine Dragons, είναι από τα group που προσωπικά έμαθα μέσα από εμφανίσεις τραγουδιών τους σε παιχνίδια. Είτε FIFA, είτε Pro, είτε Lol οι Imagine Dragons δημιούργησαν ακόμη ένα ενθουσιώδες τραγούδι που μας προκαλεί να ανέβουμε στην κορυφή του FIFA 13.

Adiam Dymott – Miss You | FIFA 10

Γιατί: Το FIFA 10 είναι ένα παιχνίδι επάνω στην μεταβατική περίοδο του FIFA, με τον τίτλο να παίρνει σιγά σιγά την μορφή που έχει σήμερα και να εγκαταλείπει εποχές 06-08, με αυτό το τραγούδι να μου έχει κολλήσει στο μυαλό.

Teddybears Sthlm, Mad Cobra – Cobrastyle | FIFA 06

Γιατί: Μασται ισ δε μπομ ιντι μπονγκ ντι ντενγκ ντι ντενγκ ντιγκι ντιγκι – αν κανείς ξέρει τι λέει ας απαντήσει, πάντως το θυμάμαι ακόμη και ας μην ξέρω τι σημαίνουν τα λόγια. Σου δίνει μια παράξενη ενέργεια σίγουρα

Apollo 440 – Stop the Rock | FIFA 2000

Γιατί: Είπαμε, το FIFA 2000 ήταν το πρώτο μου FIFA-παιχνίδι δεν γινόταν να μην προσθέσω ακόμη ένα από εκείνη την χρονιά..ίσως να αδικώ κάποια άλλα, όμως ακούστε το, άπλα Apollo 440 και Stop the Rock.

Gorillaz – 19-2000 (soulchild remix) | FIFA 2002

Γιατί: Απλά Gorillaz για το FIFA 2002.

Rockafeller Skank by Fatboy Slim | FIFA 99

Γιατί: Rockafeller Skank από Fatboy Slim με ένα beat που συνεχίζει να κουνάει το κεφάλι μου μέχρι σήμερα.!


Αν παρατηρήσετε τα περισσότερα τραγούδια έχουν μια τάση προς πιο παλιές χρονιές, όμως τι να κάνουμε συνήθως οι πρώτες αναμνήσεις είναι αυτές που μένουν περισσότερο.

Μέχρι την επόμενη φορά..τα λέμε στο γρασίδι.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

FIFA 17

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

29/09/16

FIFA 16

Για: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

25/09/2015