Η Ανασκόπηση του VideoGamer Greece για το 2015 - VideoGamer.gr
2015review
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

Η Ανασκόπηση του VideoGamer Greece για το 2015

Στέλιος

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Αναμφίβολα το 2015 αποτέλεσε μια αρκετά καλή χρονιά για το Gaming. Πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω, το 2015 ήταν μια χρονιά με πολλούς ποιοτικούς τίτλους αλλά και μερικά άσχημα γεγονότα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Θα αρχίσω με μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς που ακούει στο όνομα The Witcher 3: Wild Hunt. Πραγματικά μιλάμε για ένα παιχνίδι έπος. Αν και προσωπικά δεν το έχω τερματίσει, ούτε το έχω ευχαριστηθεί ακόμη όσο θα ήθελα λόγο χρόνου. Παρόλα αυτά μπορώ να πως είναι ένα παιχνίδι με τρομερή ατμόσφαιρα, πλούσιο σε περιεχόμενο και απίστευτα γραφικά. Άλλη μία κυκλοφορία η οποία αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του gaming ήταν το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Το τέλος μιας επικής σειράς αλλά και το στενάχωρο γεγονός της αποχώρησης του Kojima από την Konami. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν η ανακοίνωση του Fallout 4 με το παιχνίδι της Bethesda να κυκλοφορεί περίπου 5 μήνες μετά. Κάτι που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη από την Microsoft ήταν το backwards complatibility όπου έγινε και χαμός όταν ανακοινώθηκε. Μια ακόμη μεγάλη κυκλοφορία θα μπορούσε να είχε γίνει το Halo 5 αλλά δυστυχώς δεν διαφημίστηκε σωστά και κατέληξε με ένα μέτριο λανσάρισμα. Το Star Wars Battlefront ήταν επίσης μια μεγάλη κυκλοφορία όπου θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερο αν είχε λίγο περισσότερο περιεχόμενο.

Περνάμε τώρα στα άσχημα γεγονότα της χρονιάς αλλά και πράματα τα οποία προσωπικά με ενόχλησαν. Αχ βρε Konami αχ…Πραγματικά τι να πει κάποιος για αυτήν την εταιρεία. Μα πόσα άσχημα μέσα σε μία μόλις χρονιά. Αρχικά είχαμε την ανακοίνωση της ακύρωσης του P.T (Silenmt Hills) το οποίο όλος ο κόσμος το περίμενε πως και πως. Στην συνέχεια άρχισε σχεδόν από το πουθενά μια επίθεση της εταιρείας προς τον Kojima η οποία κατέληξε και στην αποχώρησή του δημιουργού της θρυλικής σειράς Metal Gear. Κάτι που με κούρασε πάρα πολύ το οποίο το αναλύσαμε μαζί με τον Θανάση ήταν το όλο θέμα με την Virtual Reality εποχή που στην τελική όπως είπα στο βίντεο προσωπικά πιστεύω πως θα αποτύχει.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως το 2015 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για το gaming καθώς υπήρχαν παιχνίδια για όλα τα γούστα αλλά και αρκετές ΑΑΑ κυκλοφορίες. Καλή χρονιά!

Θανάσης

Αισίως και αυτή η χρονιά φτάνει στο τέλος της, ότι παίξαμε, παίξαμε, του χρόνου πάλι. Από την αρχή γνωρίζαμε όλοι, ότι θα ήταν μια χρονιά γεμάτη με κυκλοφορίες. Τρελαθήκαμε με την έκπληξη του Fallout 4 που κυκλοφόρησε μόνο λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του στην E3 και ήταν Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο (Το ξέρω ότι ίσως να έχετε διαφορετική άποψη λόγω του τομέα γραφικών απλά πιστεύω πως δεν επηρεάζει τον τίτλο). Η τόση μεγάλη απασχόληση με Virtual Reality εποχή και αν το παιχνίδι είναι 1080p-60FPS με κούρασε, πόσο μάλλον τους Developers.  Ελπίζω πως δεν θα  ξαναδώ να αναφέρεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, χωρίς να ακούσω την τιμή του και κάποιο αξιόλογο παιχνίδι για τη συσκευή( Hint: Βλέπε The Climb).

Αν σκεφτώ τι μου μένει αποτυπωμένο στο μυαλό, θα έλεγα η ποιότητα και το μέγεθος κόσμου του Witcher 3, το αναπάντεχο τέλος της σειράς Metal Gear Solid μαζί με την απόλυση του Kojima από την Konami(επειδή αποφάσισε να λήξει τη σειρά Metal Gear), η έξυπνη κίνηση αντεπίθεσης της Microsoft με το Backwards Compatibility και η επιστροφή του Star Wars με το The Force Awakens και ένα νέο Battlefront.

Τώρα φυσικά είδαμε και πολλά άλλα που προσωπικά δεν θα χτύπαγαν πρωτοσέλιδο στο μυαλό μου. Αξιόλογα φυσικά ακόμη να αναφερθούν, είναι η επιστροφή του Assassin’s Creed σε καλά μονοπάτια, φυσικά το τέλος της σειράς Arkham από τη Rocksteady, αποτυχία Reboot του Need For Speed λόγω gameplay και μέτριο λανσάρισμα του Halo 5. Αυτή η χρονιά μας έδωσε πολλά και ελπίζω το 2016 να είναι ακόμη καλύτερο, προσφέροντας μας πολλές στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης με τους αγαπημένους μας ή ακόμη καλύτερα καινούριους ήρωες.

Γιάννης

2015 τέλος λοιπόν! Έφτασε η ολοκλήρωση άλλης μια χρονιάς που κατά τη προσωπική μου άποψη ήταν και επιτυχημένη και μη, στο επίπεδο των video games. Είχαμε πολλούς και ενδιαφέροντες τίτλους αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις καθώς και τίτλους που πήραν μετάθεση για την επόμενη χρονιά.

Πολλά ήταν τα παιχνίδια που μου τράβηξαν την προσοχή και απασχόλησαν τον χρόνο μου φέτος. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω το Fallout 4 με τον εκπληκτικό κόσμο του. Μπορεί τα γραφικά να υστερούν αλλά αυτό από μόνο του δεν κρίνει ένα ολόκληρο παιχνίδι. Το Star Wars Battlefront είναι επίσης ένα εξαιρετικά κατασκευασμένο παιχνίδι με τρομακτική ακρίβεια και ομοιότητα με τις ταινίες. Το Assassin’s Creed Syndicate, το οποίο είναι ένα παιχνίδι σταθμός για το franchise καθώς επέστρεψε στα παλιά σωστά μονοπάτια. Το Total War: Attila το οποίο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η σειρά έχει πολλά ακόμη να δώσει αλλά και πολλά άλλα.

Όμως πολλά παιχνίδια με απογοήτευσαν είτε γιατί το τελικό προϊόν ήταν αδύναμο είτε γιατί οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει ήταν τεράστιες. Το Call of Duty: Black Ops III ήταν ένα από αυτά τα παιχνίδια. Με εμπνευσμένο και ενδιαφέρον multiplayer mode, το story mode κατέληξε ένα εκπαιδευτικό βίντεο χωρίς βάθος και ουσία. Το Game of Thrones της Telltale, ένα από τα χειρότερα κατά την άποψη μου της συγκεκριμένης εταιρείας. Τέλος υπάρχουν και άλλα πολλά όπως το Evolve, το Need for Speed και το The Order: 1886.

Τα τρία καλύτερα παιχνίδια του 2015 κατά την άποψη μου είναι το Witcher 3: Wild Hunt, το Until Dawn και το Dying Light. Το Witcher 3 περιλαμβάνει τα καλύτερα στοιχεία που μπορεί να δώσει ένα παιχνίδι. Πανέμορφος κόσμος, εκπληκτικό gameplay, γεμάτη ιστορία και μεγάλη διάρκεια. Σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Το Until Dawn προσωπικά είναι μια από τις πιο εύστοχες κυκλοφορίες της χρονιάς και ένα από τα καλύτερα horror παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Αγωνία, εκπληκτικό voice acting και immersive gameplay. Τέλος, το Dying Light με έβαλε σε έναν νέο άκρως εθιστικό κόσμο δράσης με πρωτοποριακό gameplay και ένα story ικανοποιητικό ώστε να με κρατήσει μέχρι το τέλος.

Σε γενικές γραμμές κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως το 2015 ήταν ένα σημαντικό έτος για τα video games και ευελπιστούμε σε ένα ακόμη καλύτερο 2016! Προσωπικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που ήσασταν μαζί μας για το 2015 και σας υπόσχομαι μια ακόμη πιο δυνατή συνέχεια. Καλή χρονιά σε όλους!

Σπύρος

Καθώς πλησιάζει το τέλος του χρόνου, προσπαθώ να αποφασίσω αν το 2015 μπορεί να θεωρηθεί μια χρονιά που έφερε περισσότερα καλά παρά κακά στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Ήρθε λοιπόν η ώρα της δίκης. Ήρθε η ώρα να περάσω το 2015 από το κόσκινο, να κρατήσω μόνο αυτά που αξίζουν και να πετάξω οτιδήποτε με έκανε να χτυπάω το κεφάλι μου στο πληκτρολόγιο. Ας δούμε λοιπόν πόσο καλή χρονιά είναι το 2015, τουλάχιστον για εμένα.

Δυστυχώς ένα μονάχα παιχνίδι μπορεί να θεωρηθεί η απόλυτη επιτυχία, το αψεγάδιαστο αστέρι που δίνει ζωή σε ένα έτος γεμάτο από Early Access μετριότητες, γεμάτο από day one DLC, γεμάτο από microtransactions και γενικότερα γεμάτο από πολλά πράγματα, χωρίς την απαραίτητη ποιότητα που χρειάζεται για να δικαιολογεί την ύπαρξη τους. Το The Witcher 3: Wild Hunt είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Η πλοκή αιχμαλωτίζει, οι χαρακτήρες είναι ολοζώντανοι, οι μηχανισμοί μάχης είναι διασκεδαστικοί, τα side-quest πολλά και ποιοτικά. Ένας τίτλος που εξελίχτηκε σε όλους τους τομείς. Δίνει αυτό που ζητάμε από όλα τα παιχνίδια, εξέλιξη. Ακολούθησαν τα Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Fallout 4 και Bloodborne, τα οποία έχουν τα προβλήματα τους αλλά και πάλι αξίζουν κάθε ευρώ από την τσέπη σας. Η προσωπική μου άποψη είναι πως πέρα από αυτά η χρονιά αυτή δεν έχει τίποτα άλλο το καινούργιο να προσφέρει. Δεν ενδιαφέρομαι για multiplayer shooters όπως τα Call of Duty: Black Ops 3 και το Battlefront, ωστόσο μπορώ να καταλάβω γιατί αρέσουν γενικότερα.

Από αυτήν την χρονιά θα θυμάμαι λίγα ευχάριστα και πολλά άσχημα πράγματα. Θα θυμάμαι να ανοίγω την σελίδα του Steam, και να κλαίω για ώρες όσο κοιτάω την μία χαζομάρα μετά την άλλη να γεμίζει την οθόνη μου. Θα θυμάμαι το φιάσκο του Batman Arkham Knight και τις τραγελαφικές αποφάσεις που πήρε η Konami σχετικά με τον Hideo Kojima. Θα θυμάμαι την τεράστια απογοήτευση που ένιωσα με το Evolve και όλες αυτές τις in-game συναλλαγές να εμφανίζονται σιγά σιγά στα παιχνίδια μου. Φυσικά αυτό που θα θυμάμαι και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το quest “The Last Wish” στο Witcher, και την επική μάχη στο τέλος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που βγήκα από το Vault 111 και την φορά που κέρδισα την Quiet ρίχνοντας κουτιά με προμήθειες στο κεφάλι της (ήθελα να την κερδίσω non-lethal). Ούτε πρόκειται να ξεχάσω τότε που βούρκωσα στον κινηματογράφο, όταν άρχιζε να παίζει το theme song του Jurassic Park στην πρεμιέρα του Jurassic World. Μπορεί να είναι άσχετο αλλά θα το θυμάμαι. Μην με κρίνεται. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε αυτά τα λίγα αλλά καλά πράγματα αυτής της χρονιάς και να προχωρήσουμε ζητώντας περισσότερα από το 2016. Ζητήστε περισσότερα από τα βιντεοπαιχνίδια σας. Καλή χρονιά σε όλους.

Παναγιώτης

Πάει ο παλιός ο χρόνος, και ήταν ένας καλός χρόνος για το gaming. Κατά την άποψη μου η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας για το gaming, αφού είχαμε αρκετούς τίτλους που μας κράτησαν ώρες κολλημένους στις οθόνες μας, σε καναπέδες ή δωμάτια! Προσωπικά στην ανασκόπηση μου δεν θα αναφερθώ στα άσχημα της χρονιάς που μας πέρασε, ούτε θα σταθώ στα όσα ήθελα να δω και δεν είδα, αλλά θα σταθώ στην αναφορά των 5 τίτλων που ευχαριστήθηκα περισσότερα μέσα το 2015!

Και θα αρχίσω από το game of the year, το The Witcher 3, που με βρίσκει σύμφωνο πως είναι ο καλύτερος τίτλος που είδαμε φέτος. H CD Project Red έκανε μια από τις καλύτερες δουλειές της, και αναμφίβολα έδωσε ένα λαμπρό παράδειγμα προς όλες τις άλλες εταιρίες, για το πως πρέπει να παραδίδεται ένας τίτλος στο κοινό.

Συνεχίζω με το αγαπημένο μου Star Wars Battlefront, που τόσο πολύ μίσησε και αγάπησε ο κόσμος, με την EA να κάνει καλά αυτό που ξέρει. Να βγάζει από την μύγα ξύγκι, αλλά βέβαια να παραδίδει τον καλύτερο Star Wars τίτλο όλων των εποχών.

Μετά πάω στο πολυαναμενόμενο Fallout 4 που είχε και αυτό τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του, με την Bethesda να επεκτείνει την ιστορία του θρυλικού Fallout franchise με το δεύτερο καλύτερο RPG της χρονιάς, που “κάρφωσε” στις καρέκλες και τους καναπέδες πολύ κόσμο για πολλές πολλές ώρες.

Επίσης το Assassin’s Creed Syndicate που ανεβάζει ξανά την σειρά ψηλά στην εκτίμηση μου μετά το κατά την γνώμη μου απογοητευτικό Unity, με τα αδέλφια Frye να κάνουν άνω κάτω το Λονδίνο με διασκεδαστικότατο τρόπο!

Τέλος, για μένα το 2015 είχε πολύ Hearthstone: Heroes of Warcraft καθώς με τα συνεχή updates τόσο στις κάρτες όσο και στα adventures, έκαψα άπειρες ώρες σιχτιρίζοντας τα top deck των αντιπάλων μου! Το Hearthstone άλλωστε είναι πλέον ώριμο και καλύτερο από ποτέ!

Για να κλείσω την ανασκόπηση μας, θέλω τόσο προσωπικά αλλά τόσο και εκ μέρους όλων εμάς εδώ στο Videogamer Greece να σας ευχαριστήσω έναν έναν, που μέσα στους πρώτους μήνες ζωής της ιστοσελίδας μας, μας κρατάτε συντροφιά και μας στηρίζετε μέσα από την συμμετοχή σας σε κουβέντες και αναλύσεις. Άλλωστε εμείς είμαστε εδώ για εσάς και θα παραμείνουμε μαζί σας για τα επόμενα χρόνια, με αλλαγές (πάντα προς το καλύτερο), με νέα καλούδια, πολλούς διαγωνισμούς και πολλές πολλές εκπλήξεις!

Να έχουμε όλοι ένα καλό και χαρούμενο 2016!

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ