Batman Arkham Knight Review - VideoGamer.gr
batman arkham knight 67
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Batman Arkham Knight Review

Έφτασε λοιπόν η στιγμή να γίνει ο απολογισμός του τρίτου τέταρτου και τελευταίου παιχνιδιού της σειράς Arkham(ναι συμπεριλαμβάνω και το Origins!) και μπορώ να πω με σιγουριά πως μου άφησε πάρα πολύ καλή εντύπωση, αλλά φυσικά έχω και μερικά παράπονα από τον τίτλο.

Ξεκινώντας την περιπέτεια μας, όλα κυλούν ομαλά στη πόλη του Gotham μετά την πτώση [SPOILERS] του Joker κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Arkham City, ο κόσμος είναι ήρεμος συνεχίζει την καθημερινή του ζωή έως τη μέρα που όλα αρχίζουν να καταστρέφονται με δραματικό ρυθμό. Εμφανίζεται ο Scarecrow ένας εχθρός που ίσως ο κόσμος να υποτίμησε αλλά θα επιχειρούσε να γονατίσει τον Batman και να τον φέρει αντιμέτωπο με τους ίδιους  του τους φόβους  και τα πιστεύω.

scarecrowfear

Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν πολλοί στόχοι για τους εχθρούς του Batman απλά και μόνο ένας  να τον γονατίσουν και για να το επιχειρήσουν αυτό όχι μόνο συμμαχούν μεταξύ τους αλλά φέρνουν και βοήθεια έναν άγνωστο μέχρι τώρα σε εμάς χαρακτήρα τον Arkham Knight που από τα ελάχιστα δεδομένα που έχουμε είναι ένας στρατιωτικός με τεράστια εμπειρία και δύναμη. Οπότε, η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από το Batman την Poison Ivy, τον Scarecrow και πολλούς άλλους για τους οποίους θα μιλήσουμε και παρακάτω. Γενικά, η ιστορία του παιχνιδιού με εντυπωσίασε και είχε πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή μέχρι και το τέλος της ιστορίας.

Προσωπικά, θεωρώ από άποψη εξέλιξης ιστορίας ίσως να είναι και το καλύτερο παιχνίδι, με περιθώρια βελτίωσης λόγω της έλλειψης κάποιου σοκαριστικού γεγονότος(αν και έχει την αποκάλυψη του Arkham Knight που με κάνει να νιώθω λίγο προδομένος από την Rocksteady αλλά δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα) που θα μπορούσε να προσφέρει ο προηγούμενος συγγραφέας της σειράς Paul Dini για τον οποίον δίνεται και κάποια τιμή με το Pauli’s Dinner στην αρχή του παιχνιδιού.

paulisdinner To Gameplay φυσικά απίστευτο, για πρώτη φορά νιώθεις ότι είσαι ένας ολοκληρωμένος Batman, στα άλλα games πάντα κάτι ένιωθες να λείπει, τώρα με το εκπληκτικό Batmobile είσαι ένας ολοκληρωμένος ήρωας που φέρνεις τρόμο στα μάτια των κακών.Η προσθήκη φυσικά δεν είναι μόνο αισθητική, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δοκιμασίες και αποστολές, και ένα στόλο tank τον οποίο πρέπει κάποια στιγμή να εξουδετερώσουμε.

Οι villains του Batman για άλλη μια φορά είναι εδώ και νιώθουμε ότι ταιριάζουν στη πλοκή. Δηλαδή, ο Riddler με τους γρίφους του, που περιλαμβάνουν και το Batmbile και τη Catwoman,ο Penguin που προσθέτει και τον Nightwing στην ιστορία, ο Azrael  που επιστρέφει και φαίνεται να θέλει να μας βοηθήσει στη μάχη για τη σωτηρία του Gotham και πολλοί άλλοι χτίζουν το κόσμο του παιχνιδιού που τον κάνουν να φαίνεται πιο ζωντανός.

BATMAN™: ARKHAM KNIGHT_20150624021620 Γενικότερα, ολόκληρη η πόλη του Gotham είναι σχεδιασμένη για το Batman, είναι ο πιο μεγάλος κόσμος που μας έχει δώσει μέχρι στιγμής το παιχνίδι, έχουμε το Batmobile, ολόκληρη την Batfamily (Robin, Nightwing, Oracle, Alfred,Fox), όλοι είναι εκεί και ο Batman χρειάζεται τη βοήθειά τους.

Εφόσον ολόκληρη η οικογένεια Batman είναι εδώ υποθέτω πως η Rocksteady σκέφτηκε να τους δούμε μέσα στη μάχη με το Dual Team. Το Dual Team θα το δείτε μεταξύ Nightwing -Batman,Catwoman-Batman και φυσικά Batman-Robin(εννοείται πως ο Batman είναι πάντα μέσα).Μπορώ να πω πως είναι μια ευχάριστη προσθήκη-ειδικά το Dual Team Takedown-αλλά ο χειρισμός όλως των άλλων ηρώων εκτός του Batman νιώθει λίγο περίεργος και glitchy.

12017456_10200954369538914_9092797616362532679_o[1] Όπως είναι φυσικό, από πλευράς χειρισμού το παιχνίδι παραμένει πιστό στους προηγούμενους τίτλους, τουλάχιστον στα βασικά στοιχεία καθώς έχουν προστεθεί ορισμένα νέα στοιχεία όπως, το Multi Fear Takedown system που μπορείς μετά από update να πραγματοποιήσεις takedown πέντε ατόμων (και αν αρχίσεις με dual-takedown μέχρι και 6 )μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα!

Φυσικά, η επόμενη διαφορά είναι αυτή του Batmobile που αναφέραμε και πιο πάνω που έχει δύο λειτουργίες,το pursuit mode στο οποίο το Batmobile αναπτύσσει τρελές ταχύτητες για καταδίωξη οχημάτων μέσα στη πόλη του Gotham και το battlemode που ενεργοποιεί το tank που κρύβεται μέσα στο Batmobile και μπορεί να κατεδαφίσει κάθε λογής tank η εμπόδιο που μπορεί να εμφανιστεί μπροστά στο Batman.

12068706_10200954375699068_5012317197267924346_o[1] Από τη μεριά των γραφικών τώρα,προφανώς και τα μοντέλα των ηρώων και τον villains είναι αψεγάδιαστα και έχουμε να κάνουμε με ένα σκοτεινά όμορφα σχεδιασμένο Gotham,σε γενικές γραμμές αρκετά λεπτομερή και πλούσιο σε περιεχόμενο αλλά πάντα στα γραφικά ενός κόσμου θα μπορούσαμε να δούμε βελτίωση.

Μερικά θέματα και πολλά παράπονα που ίσως να έχετε, θα δημιουργηθούν μετά το τέλος του story mode του παιχνιδιού καθώς έχουμε Season Pass στα 40 ευρώ(10€ κάτω από το παιχνίδι) που μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει τα λεφτά του, με τα μόνα DLC που αξίζουν μέχρι στιγμής από μεριά μου να είναι to Batgirl:A Matter of Family και το 1989 Movie Batmobile Pack.

1989-batmobile-with-batman-skin[1] Συνοψίζοντας, το Batman Arkham Knight είναι ένα παιχνίδι πού όχι μόνο οι φαν της νυχτερίδας θα λατρέψουν, αλλά και όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με κάποιο τίτλο Arkham(ή με το Batman), θα τρίβουν τα μάτια τους με την ομορφιά και το βάθος του κόσμου του Batman που βλέπουν καλογυαλισμένο και όμορφο μπροστά στην οθόνη τους.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
batman arkham knight 67

verdict

Ένα δυνατό τέλος της σειράς Arkham αφήνοντας μας τη δίψα για ασχολία με το παιχνίδι μετά το τέλος του.

8.5 Νιώθεις πως είσαι ο Batman Ικανοποιητική διάρκεια Καταπληκτική ιστορία Ακριβό DLC Αδυναμία free roam με άλλους χαρακτήρες Μικρή ποικιλία σε AR Missions

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.