Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος συνηθίζουν κάθε χρόνο να είναι γεμάτοι από games τα οποία μάλιστα είναι και μεγάλες κυκλοφορίες. Έτσι και φέτος λοιπόν είχαμε πολλοί δυνατές κυκλοφορίες και κάποιες από αυτές ήταν πολύ σημαντικές για την αγορά. Κάτι που νιώθω ότι πρέπει να προσέχουν οι εταιρείες και δεν το νιώθω ότι το κάνουν σωστά είναι η επιλογή της ημερομηνίας κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού.

Έτσι για φέτος η EA έκανε ένα αρκετά μεγάλο λάθος το οποίο της κόστισε. Σίγουρα μια εταιρεία σαν αυτή δεν πρόκειται ποτέ να πάθει κάτι αν μια κυκλοφορία δεν πάει καλά αλλά αυτό είναι κάτι που πάντα έχει τις επιπτώσεις του.

titanfall-2

Το timing και η κυκλοφορία ενός παιχνιδιού είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα και οι εταιρείες θα έπρεπε να δίνουν μεγαλύτερη βάση. Η EA έκανε το μεγάλο λάθος να βγάλει το Titanfall 2 λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του Battlefield 1 και λίγες πριν πριν την κυκλοφορία του Call of Duty: Infinite Warfare.

Από πριν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να θαφτεί το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο τόσο μεγάλα ονόματα και έτσι και έγινε. Μέχρι και η εταιρεία είχε τις αμφιβολίες της και είχα δηλώσει ότι είναι διαφορετικά παιχνίδια και προσπάθησε γενικώς να τα διαφοροποιήσει. Ο gamer όμως τα βλέπει ως shooter και δεν θα κάτσει να σκεφτεί αν είναι διαφορετικά.

titanfall-2-beta

Όπως όλα έδειξαν την μεγαλύτερη προσοχή την πήραν τα αλλά παιχνίδια και το Titanfall 2 έμεινε εκτός και αυτό φάνηκε και από το θέμα των πωλήσεων. Για μένα το παιχνίδι έπρεπε να καθυστερήσει λίγο και να βγει μέσα στις γιορτές τότε σίγουρα θα πήγαινε κάπως καλύτερα.

Μέχρι και ένα απλό poll να βγάλεις θα δεις ότι είναι πολύ λίγος ο κόσμος που πήρε και παίζει Titanfall 2 από αυτόν που είναι σε Battlefield 1 και Call of Duty: Infinite Warfare. Γενικώς ήταν μια λάθος κίνηση από την EA αλλά τα λάθη γίνονται για να παίρνουμε ένα μάθημα και να γινόμαστε καλύτεροι.

Για περισσότερα Fail του μήνα μπορείτε να τσεκάρετε τα παρακάτω link.

Marketing και Nintendo

Το όλο θέμα με το PS4 Pro

Ladies and Gentlemen πατάτα το No Man's Sky