Το Fail του μήνα - Ladies and Gentlemen πατάτα το No Man's Sky - VideoGamer.gr
nomanssk
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Το Fail του μήνα – Ladies and Gentlemen πατάτα το No Man’s Sky

Ο Αύγουστος είναι πάντα ένας μήνας ξεκούρασης και διακοπών και με λίγα παιχνιδάκια. Υπάρχουν μερικές ”μικρές” εταιρείες που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν βγάζουν τα παιχνίδια τους μέσα στο καλοκαίρι και κυκλοφορούν το δικός τους παιχνίδι. Κάπως έτσι είναι και η περίπτωση του No Man’s Sky.

Από εκεί που ήμασταν χαλαροί και χαιρόμασταν που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Αυγούστου το No Man’s Sky έρχεται και τα κάνει όλα πουτάνα. Μάλιστα κύριοι όπως ακούσατε. Πραγματικά για ακόμη μια φορά μια κυκλοφορία όπως αυτή με κάνει να σκέφτομαι τα τόσα άτομα που είχαν κάνει pre-order τον τίτλο και μετά το μετάνιωσαν πικρά. Γιατί το μετάνιωσαν πικρά; Γιατί το παιχνίδι είναι μια μεγάλη πατάτα.

Το παιχνίδι από εκεί που φαινόταν υπέροχο στα trailers αλλά και τα αρκετά gameplay videos κατέληξε να είναι αυτό που ακριβώς δεν θέλαμε να είναι. Τι είναι λοιπόν το No Man’s Sky; Ένα απίστευτα βαρετό παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που θα απολαύσουν πραγματικά πολύ λίγοι.

no mans sky

Οι developers προσπαθούν να κρύψουν το πόσο βαρετό και άδειο είναι το παιχνίδι από τους δήθεν πεντάκις εκατομμύρια πλανήτες που διαθέτει.  Διαφήμιζαν συνεχώς για το τι μπορεί να κάνει ο παίκτης όσο αναφορά την εξερεύνηση και όχι μόνο και κατέληξε όλα αυτά να είναι μια μεγάλη τραγωδία.

Τα γραφικά είναι κάπως ιδιαίτερα αλλά όχι καλά και να πω ότι οι πλανήτες χωρίς γρασίδι φαίνονται πραγματικά τραγικοί. Γιατί ο ίδιος ο Sean Murray να υποσχεθεί τόσα πράγματα όπως εξερεύνηση που δεν έχουμε ξαναδεί σε παιχνίδι και απίστευτες random μάχες όταν δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα. Το όλα παιχνίδι ομολογώ να πως προσπαθεί να καλύψει το πόσο βαρετό είναι με το πόσο μεγάλο είναι για να το γυρίσεις.

Νομίζω πως όπως και εγώ έτσι και εσείς στην αρχή του παιχνιδιού ήσασταν πραγματικά πολύ ενθουσιασμένοι. Όμορφη χρωματική παλέτα και οκ γραφικά. Όσο περνούσε η ώρα όμως έβλεπα συνεχώς ότι πρέπει να κάνω τα ίδια και τα ίδια χωρίς να υπάρχει πλέον η όρεξη για ”εξερεύνηση”.

no-mans-sky-11

Πραγματικά κάθε τρεις και λίγο να τελειώνουν τα καύσιμα, άντε ξαναγέμιζε ή κάθε τρεις και λίγο να τελειώνει το laser άντε βάλε πλουτώνιο. Φυσικά όταν γεμίζει το inventory άντε πήγαινε στο διαστημικό σταθμό να ξεφορτώσεις τα πράγματα σου και πάλι το ίδιο.

Δεν θα μιλήσω για το γεγονός ότι ένα παιχνίδι σαν αυτό δεν έχει ιστορία. Για να τελειώσω αυτό το άρθρο και να πως κάτι τελευταίο για να πάω να παίξω κανα παιχνίδι της προκοπής είναι ότι το παιχνίδι είναι μια ουσιαστικά τεράστια αλλά άδεια εμπειρία. Μπορείτε φυσικά να διαβάσετε και το review μας έτσι ώστε να βγάλετε και εσείς μια καλύτερη άποψη για το παιχνίδι.

Αυτά που λέω εδώ είναι η γνώμη μου για το παιχνίδι και τίποτα άλλο. Άλλοι μπορεί να συμφωνήσουν άλλοι να διαφωνήσουν. Θα ήθελα πολύ από κάτω να μου πείτε τη γνώμη σας για το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

No Man’s Sky

Για: PC, PS4

Ημ. Κυκλοφορίας:

10/08/2016