Το WWE, είναι το πρώτο μεγάλο wrestling brand που εισήλθε στον χώρο του gaming, προσφέροντας μας το επίσημο roster και franchise από εποχές PS1. Έπειτα από πολλά χρόνια σχεδόν ετήσιας παρουσίας, η σειρά έχει δει πολλές αλλαγές, και μεταφορά από THQ στην 2K, η οποία δείχνει να προσπαθεί κάθε χρόνο για το καλύτερο. Η σειρά φαίνεται να θέλει να φέρει περισσότερες προσθήκες και να κάνει κάποιες μικροαλλαγές, που θα στοχεύουν να φτάσουν το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο. Τα καταφέρνει; Με μια σύντομη απάντηση ναι, όμως πάμε να δούμε σε ποια σημεία διαπρέπει και σε ποια τελικώς αποτυγχάνει στην φετινή κυκλοφορία.

WWE 2K17_20161124160835
WWE 2K17_20161124160835

 

Πρώτες εντυπώσεις

Μπαίνοντας στο παιχνίδι, ομολογώ πως με εντυπωσίασε η τεράστια γκάμα επιλογών στα menu. Θέλεις απλό αγώνα, ένα απο τα πολλά ιδιαίτερα modes του WWE, Universe mode, My Career, Royal Rumble, απ' ολα έχει ο μπαξες. Το μόνο που δεν υπάρχει φέτος είναι το WWE Showdown, μια μεγάλη απουσία για τους φανς του wrestling franchise, καθώς μας υπενθύμιζε απίστευτες στιγμές στην ιστορία του WWE.

Στο πρώτο μου match, επέλεξα ως champion τον John Cena vs The Rock. Είπα να επιλέξω χαρακτήρες που ξέρω, έτσι ώστε να χαιρόμαι περισσότερο με κάθε νίκη. Καθώς επέλεξα τα πάντα στα γρήγορα στο menu, μου εμφάνισε το loading screen με τους σχολιαστές, που παρεπιπτώντος μου φάνηκαν να πετάνε καλές κλασικές ατάκες και έπειτα περίμενα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μπω στο παιχνίδι. Μου φάνηκε πολύ παράξενο που έπρεπε να περιμένω τόσο σε παιχνίδι αυτής της γενιάς. Σίγουρα δεν είναι μεγάλο το κακό, απλώς θα μπορούσε πιστεύω να διορθωθεί κάτι τέτοιο.

Στην συνέχεια, αρνητική εντύπωση μου έκανε η είσοδος των μαχητών στην αρένα. Ένα απο τα μεγάλα στιγμιότυπα των αγώνων WWE είναι το entrance στην αρένα. Δεν ένιωθες τον ανάλογο χαμό όταν έμπαινε ο μαχητής μέσα, ήταν φανερό πως κάποιος προσπαθούσε να κάνει ένα πρόχειρο simulation, χωρίς να δώσει την ανάλογη σημασία σε αυτό το σημαντικό κομμάτι του immersion.

WWE 2K17_20161115223744
WWE 2K17_20161115223744

 

Νιώθοντας τον ενθουσιασμό του αγώνα

Με το καμπανάκι να χτυπά, όλα κύλησαν ομαλά, οι κινήσεις ήταν όπως θα έπρεπε, και σίγουρα νιώθει κανείς την βαρύτητα που έχει κάθε χτύπημα, είτε στον δικό σου χαρακτήρα είτε στον αντίπαλο. Έχει φυσικά σημασία να επιλέξεις κάποιον παίχτη με παραπάνω stamina ή ταχύτητα, καθώς επιλέγεις στην ουσία την στρατηγική που θα ακολουθήσεις. Τα minigames που έχουν προσθέσει για την αποφυγή pinfall είναι όμορφα και δίνουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον και όχι απλώς για το countout του παιχνιδιού στο αν σηκωθεί ο παίχτης ή ξεφύγει απο συγκεκριμένη λαβή. Ένα μικρό πρόβλημα που παρατήρησα είναι οτι κάποιες φορές ενώ πατούσα το κουμπί αποφυγής λαβών και χτυπημάτων, έπαιρνα απάντηση 'too late', ενώ μου φαινόταν να το έχω πατήσει στο χρόνο που ήταν απαραίτητο. Ίσως να φταίει και ο σχεδιασμός του χειρηστήριου του PS4, ίσως πάλι να έχω αργά αντανακλαστικά εγώ. Οτι και να είναι, με εκνεύρισε κάποιες φορές.

Σημαντικές προσθήκες εδώ είναι το σύστημα ενθουσιασμού του κοινού, που αυξάνεται ή μειώνεται με την ποικιλία κινήσεων, λαβών, επιθετικότητας, signature κινήσεων και comebacks. Η όλη τηλεοπτική προσέγγιση με το διακριτικό twitter hashtag πάνω αριστερά, τους σχολιαστές, τις κινήσεις hype απο τους wrestlers προς τον κόσμο προσθέτουν πόντυς στην εμπειρία. Συνολικά, οι αγώνες βρίσκονται στο επίπεδο που πρέπει. Σας προτείνω αν αποκτήσετε το παιχνίδι, να δοκιμάσετε να παίξετε Royal Rumble. Μπείτε πρώτος στην αρένα και επιζήστε όλα τα κύματα wrestlers. Ακόμη, η νέα καλογυαλισμένη λειτουργία επιλογής focus κάνει το θαύμα της, κάνοντας την επιλογή του ποιού χτυπάω, που κοιτάω αρκετά πιο ευκολη.

WWE 2K17_20161114171922

Χλιαρά MyCareer και Universe Mode

Στο MyCareer mode δημιουργούμε για άλλη μια φορά ενα δικό μας μαχητή, και στην ουσία προσπαθούμε να φτάσουμε κοντά σε ένα τίτλο-ζώνη, παλεύοντας στην ουσία με όλους τους μαχητές που υπάρχουν στο roster. Αν και η δυνατότητα customization είναι απίστευτη και η πιο πλούσια σε παιχνίδι 2K που έχουμε δει ποτέ, το mode αποτυγχάνει να διασκεδάσει, καθώς μεταφέρει όλα τα στοιχεία που θα έκαναν διασκεδαστικό το MyCareer mode, στο Universe Mode.

universemode2k17_27

Το Universe Mode είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί, καθώς δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου WWE κόσμο, με τους δικούς σου αστέρες και τις προσωπικές βεντέτες τους. Μπορεις να κάνεις πολλά πράγματα σε αυτό το mode, να φτιάξεις δικό σου πρόγραμμα, να δημιουργήσεις μεγάλα shows και γενικά ένα δυνατό υπόβαθρό μεταξύ των superstars. Όλα αυτά είναι όντως πολύ όμορφα και περιγράφουν στην ουσία μια ολοκληρωμένη WWE χρονιά στα χέρια του καθενός, όμως δυστυχώς στα σημεία που μετράει, το mode έχει κάποια προβλήματα. Οι επιλογές που γίνονται διαθέσιμες στα promos των superstars είναι πολύ περιορισμένες. Επίσης, αν είναι δυνατόν...εν έτη 2016 δεν υπάρχει ήχος στα λόγια των promos. Είναι σίγουρα μια πολύ εξυπνη κίνηση η προσθήκη τους καθώς είναι το ζουμί του WWE σύμπαντος, όμως θέλει ακόμη πολύ δουλειά, καθώς φαίνεται να μην λειτουργεί προς όφελος του παιχνιδού φέτος. Περιμένω να το δω ολοκληρωμένο στο WWE 2K18, θα πρόσδιδε άλλη δυναμική στο παιχνίδι.

WWE 2K17_20161114171729

Μαζί με όλα τα modes που υπάρχουν στην φετινή κυκλοφορία, διασκέδασα πάρα πολύ με το mode που σπας το τραπέζι και το Mode που μας επιτρέπει για πρώτη φορά να παλέψουμε στα backstage του WWE . Προσωπικά θεορώ πως ίσως να μπορεί να υπάρξουν περισσότερα πράγματα να κάνεις στο backstage fight, καθώς μου μοιάζει πως αντί για τον χώρο της αρένας, να μεταφερόμαστε και να χτυπιόμαστε στα backstage, χωρίς ιδιαίτερα extra λειτουργίες.

Γραφικά, χερισμός και σχολιασμός

Στο θέμα των γραφικών το παιχνίδι φαίνεται λίγο ξεπερασμένο και συγκεριμένα δείχνει να έχει παρόμοια μηχανή γραφικών με το WWE 2K14, πρώτο WWE παιχνίδι της 2K. Πάντως ακόμη δεν δείχνει υπερβολικά άσχημο, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα makeover. Ο χειρισμός μου φάνηκε αρκετά καλός, εκτός απο ορισμένα σημεία με το R2 και το σύστημα counter attack που προανέφερα. Οι σχολιαστές είναι διασκεδαστικοί και πετάνε ωραίες ατάκες, όμως καταντούν επαναλαμβανόμενοι επειτα απο κάποιο σημείο. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και να ταιριάζουν με το WWE franchise.

Συνοψίζοντας

WWE 2K17_20161115221351

Η φετινή προσπάθεια της 2K είναι αρκετά καλή, διατηρώντας και βελτιόνοντας πολλούς τομείς που υπάρχουν ήδη. Φυσικά οι νέες υποσχόμενες λειτουργίες, με λίγη προσπάθεια ίσως να έκαναν το παιχνίδι must buy για πολύ κόσμο, καθώς θα ήταν μια πλήρης και διασκεδαστική απεικόνιση του WWE.


Ευχαριστούμε πολύ την CD Media για την παροχή του τίτλου για το WWE 2K17 Review στο PS4!