Resident Evil 7: Biohazard Review - VideoGamer.gr
resident evil 7 biohazard HD
· Γράφει ο Γιάννης Σακελλαρίου

Resident Evil 7: Biohazard Review

Έπειτα από αρκετά χρόνια μετά το τελευταίο καλό παιχνίδι της σειράς Resident Evil, να σας πω την αλήθεια πίστευα πως το franchise είχε τελειώσει. Και για να γίνω ακόμη πιο ειλικρινής όταν άκουσα πως βγαίνει το Resident Evil 7: Biohazard, το οποίο θα είναι first person και μου φέρνει περισσότερο σε Outlast και λιγότερο σε Resident Evil 4, σιγουρεύτηκα πως η σειρά είχε τελειώσει.

Resident Evil 7: Biohazard

Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο λάθος. Το Resident Evil επέστρεψε και είναι πιο δυνατό από ποτέ, προσφέροντας μας ένα από τα καλύτερα survival-horror παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Η ιστορία

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, Ethan Winters, ένας μέσος άνθρωπος χωρίς κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, βρίσκεται σε μια εγκαταλειμμένη κατοικία στο δάσος. Ο λόγος; Ένα αινιγματικό μήνυμα που έλαβε από την εξαφανισμένη κοπέλα του, Mia, μέσω ενός βίντεο. Και έτσι ξεκινάνε όλα. Η οικογένεια Baker βρίσκεται στο κέντρο του τρόμου, με κάθε μέλος της να αποτελεί έναν ξεχωριστό και άξιο αντίπαλο.

Η ιστορία του Resident Evil 7, είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζει κάποιος όταν ξεκινάει να παίζει το παιχνίδι. Έχει εξέλιξη και επίπεδα άγνωστα στον παίκτη, με ανατροπές και απίστευτα πολλές στιγμές αγωνίας. Δεν υπάρχει ούτε στιγμή που θα βαρεθεί κανείς – ούτε που θα χαλαρώσει. Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι αυτό του τίτλου, ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό με το τέλος να αφήνει άναυδο τον παίκτη.

Resident Evil 7: Biohazard

Μέσα στο main story βρίσκονται και κάποιες VHS κασέτες, μέσω των οποίων ο παίκτης αποκτά πρόσβαση σε άλλα playable επίπεδα, άλλων χρονικών στιγμών με διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε φορά. Αυτό το στοιχείο προσδίδει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι και προσφέρει μικρά διαλείμματα από την ασταμάτητη περιπέτεια του Ethan.

Gameplay

Παρόλο που το παιχνίδι δανείζεται πολλά στοιχεία από τα horror games της εποχή μας, δεν ξεχνά να μας φέρνει εκείνη την αύρα των κλασσικών παιχνιδιών του franchise που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Συλλογή υλικών, όπλων και κλειδιών είναι μερικά από τα πράγματα που κάθε παίκτης πασχίζει να επιτύχει από νωρίς έτσι ώστε να είναι απαραίτητα προετοιμασμένος.

Η διαδικασία συλλογής υλικών για την κατασκευή γιατρικών, σφαιρών αλλά και κλειδιών είναι αρκετά ενδιαφέρουσα όμως με την ώρα καταλήγει επαναλαμβανόμενη. Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι τα πόσα όπλα αποκτούμε σαν Ethan, κάτι που δίνει μια ψευδαίσθηση δύναμης. Την ίδια στιγμή το παιχνίδι έρχεται για να πάρει ότι μπορεί να έχει αποκτήσει ο παίκτης και να τον αφήσει αδύναμο να αντιμετωπίσει κάποιον δύσκολο αντίπαλο.

Resident Evil 7: Biohazard

Κάτι που με φέρνει στο επόμενο θέμα. Οι αντίπαλοι στο παιχνίδι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα εκπληκτικά, διαφορετικά και άκρως challenging bosses και τους αδύναμους και σχεδόν αδιάφορους generic εχθρούς. Στη πρώτη κατηγορία, η μάχη με κάποιο boss είναι από τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να κινηθεί πολύ έξυπνα ο παίκτης για να καταφέρει να τον υπερνικήσει. Στη δεύτερη κατηγορία μιλάμε για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο αντιπάλων, οι οποίοι είναι σχετικά εύκολοι να τους αντιμετωπίσεις και δεν προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο πέρα από καθυστέρηση της αποστολής.

Οι γρίφοι του παιχνιδιού, ενώ βρίσκονται παντού και θυμίζουν τα παλιά καλά παιχνίδια της σειράς, δεν προφέρουν ιδιαίτερη δυσκολία και είναι αρκετά εύκολοι. Τέλος, μη περιμένετε πολλά από το gunplay, καθώς δεν είναι και ο βασικός άξονας του τίτλου. Προσφέρει παρόλα αυτά μια ικανοποιητική εμπειρία.

Οπτικά και Ήχος

Οπτικά το παιχνίδι είναι αριστούργημα με τεράστιο επίπεδο ρεαλισμού και άκρως τρομακτικά εφέ και φωτισμό. Από τη πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο σπίτι αυτό, η ανατριχίλα εγκαταστάθηκε και κάθε στροφή σε γωνία προκαλούσε άγχος. Είναι ένα παιχνίδι που έχει φτιαχτεί τόσο-όσο, για  να τρομάξει τον παίκτη. Κάθε στάδιο του, οδηγεί τον παίκτη και σε άλλο σημείο και το κάθε σημείο έχει το δικό του φωτισμό, περιβάλλον και διαμόρφωση.

Resident Evil 7: Biohazard

Ο ήχος είναι εξίσου ταιριαστός με την γενικότερη εμπειρία, με το voice acting να βαθμολογείται με άριστα αλλά κυρίως με το ίδιο το σπίτι να κλέβει την παράσταση. Οι ήχοι στα πατώματα, στις πόρτες και σε όλα τα σχετικά προσδίδει μια ρεαλιστική αίσθηση και βοηθάει στην αύξηση του τρόμου και της αγωνίας.

Επίλογος

Το Resident Evil 7: Biohazard ήρθε και πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε. Είναι ένα παιχνίδι που ζωντανεύει την σειρά και ίσως καθορίσει τα επερχόμενα horror games.

Με μια ιστορία δυνατή, δαιδαλώδη και γεμάτη ανατροπές κρατάει το ενδιαφέρον του παίκτη, ενώ το πολύ καλό και ευφάνταστο gameplay – με τα μοναδικά boss fights – σε συνδυασμό με τον άριστο οπτικό τομέα, προσφέρει μια horror εμπειρία σε όλους.

Resident Evil 7: Biohazard

Από την άλλη κάποια αδύναμα στοιχεία, παίρνουν από το Resident Evil 7 την άριστη βαθμολογία. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και η ευκολία στους γρίφους και η αδυναμία των generic αντιπάλων, προκαλούν κάποια μικροπροβλήματα στον τίτλο.

Είναι ένα παιχνίδι που θα το πρότεινα σε όλους τους fans και του franchise αλλά και των horror παιχνιδιών.

Ευχαριστούμε πολύ την CDMedia για την παροχή του τίτλου για τις ανάγκες του review.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
resident evil 7 biohazard HD

verdict

Το Resident Evil 7: Biohazard ήρθε για να ζωντανέψει το franchise και να φέρει τον τρόμο στα σπίτια μας. Το παιχνίδι προσφέρει μια γεμάτη και έντονη horror εμπειρία για όλους.

8 Εκπληκτικός οπτικός τομέας Συναρπαστική πλοκή με ανατροπές Ποικιλομορφία Μέτριοι generic αντίπαλοι Σχετικά αδιάφοροι γρίφοι

ΣΧΟΛΙΑ