MSI Nightblade X2 Review - VideoGamer.gr
Nightblade X2
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

MSI Nightblade X2 Review

Έφτασε στα χέρια μας το MSI Nightblade X2 πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τα μεσαία(mid-range) full systems κατά μέτωπο. Μια λύση της MSI που στοχεύει σε όσους θέλουν ένα δεύτερο μηχάνημα, ή ίσως ένα PC στο σαλόνι τους, για gaming και multimedia.

Το πανέμορφο εξωτερικό του έχει αισθητά παντού τα σημάδια εργοστασιακού σχεδιασμού της Gaming σειράς της MSI, με τον δράκο της MSI να δεσπόζει σε όλη την αριστερή πλευρά, και με το επιβλητικό μεταλλικό λογότυπο της εταιρίας να κοσμεί το μπροστά μέρος.

Στο μπροστά κάτω μέρος, η βάση στήριξης του μηχανήματος διακοσμείται με ένα πανέμορφο πλέγμα εξαερισμού του κουτιού, το οποίο φωτίζεται με το σύστημα Mystic Light της MSI, το οποίο μάλιστα μπορούμε να ελέγξουμε απ’ ευθείας από το μπροστινό μέρος του κουτιού, πέρα από το software. Στο πίσω μέρος επικρατεί το κόκκινο χρώμα, τόσο στο fan όσο και στα ports, ενώ υπάρχει ένα σετ διακοπτών (κόκκινοι και αυτοί) για πιο εύκολο άνοιγμα του side panel.

Τέλος η μπροστινή πλευρά φιλοξενεί ένα όμορφο αισθητικά front-panel, που περιέχει την είσοδο ήχου και ακουστικών, ένα USB 3.1 Gen 1 type C, ένα 2 x USB 2.0, το Power Button, τις ενδείξεις ρεύματος και Wi-Fi και τέλος ένα κουμπί για την εναλλαγή του Mystic Light στην σχάρα που βρίσκεται χαμηλά στην πρόσοψη.

Ανοίγοντας το κουτί που έρχεται μαζί με το Nightblade X2 θα βρούμε τις δύο κεραίες για το Wi-Fi, ένα σκασμό φυλλάδια και διαφημιστικά για την gaming σειρά της εταιρίας, βίδες, το καλώδιο ρεύματος, έναν DVI Connector, ένα SATA καλώδιο και τέλος ένα κάλυμμα για την χειρολαβή του εμπρός μπροστινού μέρους.

screenshot_3

Η έκδοση του συγκεκριμένου Nightblade έρχεται με δώρο το Heroes of the Storm, οπότε τόσο το κουτί όσο και το desktop είναι διακοσμημένα με τα γραφικά της Blizzard. Ανοίγοντας λοιπόν τα φυλλάδια, θα βρούμε και το scratch code για το Heroes of the Storm που θα εξαργυρώσουμε στο site της Blizzard! Επίσης το Battle.net είναι ήδη προεγκατεστημένο, οπότε θα γλυτώσετε την ταλαιπωρία να κατεβάσετε και τα 2,9ΜΒ του (:P) !

Τα χαρακτηριστικά του Nightblade X2

Το Nightblade X2 έρχεται με πολλά διαφορετικά configurations, που έχουν προφανώς άμεση σύνδεση με την τιμή του. Το συγκεκριμένο που λάβαμε για το review έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Όνομα προϊόντος MSI Nightblade X2
CPU Intel Core I5-6400 @ 2.7GHz
RAM 8GB (2 x DDR4 2133MHz)
SSD 128GB
HD 1TB 7200RPM
Graphics GeForce® GTX 970 4GB GDDR5
Audio 7.1 Channel HD Audio with Nahimic audio enhancer
Bluetooth Bluetooth 4.2
Wireless Lan Killer Wireless AC 1535(Optional)
LAN Killer E2400 Gigabit LAN with Killer Shield
10/100/1000
OS Windows 8 Home
USB ports Μπροστά πάνελ
1 x USB 3.1 Gen 1 type C
2 x USB 2.0(Buttom one with Super Charger 2)Πίσω πάνελ
4 x USB 3.1 Gen 1,
1 x USB 3.1 Gen2 Type C
Ports 1 x HDMI, 1 x Display Port

Nightblade X2

Οι επιδόσεις του Nightblade X2

Όσο αναφορά τις επιδόσεις, ο επεξεργαστής της Intel σε συνδυασμό με την δυνατή GTX 970 4GB της NVidia κάνουν τα πάντα πιο εύκολα αφού δεν δυσκολεύεται σχεδόν σε κανένα από τα test στα οποίο το υποβάλαμε. Μάλιστα στα περισσότερα απαιτητικά tests του 3DMark αποδίδει σχεδόν παρόμοια με τους συγκριτικούς πίνακες παγκοσμίως

Στο Firestrike Ultra αποδίδει όπως αναμενόταν για μηχάνημα με κάρτα προηγούμενης γενιάς, ενώ στα Firestrike Extreme και Firestrike αποδίδει θεσπέσια για gaming στα ψηλά πατώματα. Τέλος ο i5 αποδίδει πολύ καλά στο API Overhead Test. Η συνολικότερη εικόνα του μηχανήματος είναι θετική, καθώς τόσο οι θερμοκρασίες όσο και τα voltages έμειναν σε φυσιολογικά επίπεδα κατά την διάρκεια των δοκιμών.

screenshot_15

Τέλος στο Unigine Valley καταφέρνει score 2337 βαθμών, σκορ αρκετά ικανοποιητικό για το Extreme Benchmark.

Βοηθητικές Εφαρμογές

Όπως σε όλα τα pre-build συστήματα της MSI, έτσι και εδώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές που διευκολύνουν τόσο την χρήση όσο και τις διάφορες λειτουργείς όπως overclocking και η ρύθμιση του φωτισμού.

screenshot_5

Ξεκινώντας από το Control Panel για τον ήχο, η ενσωμάτωση της Nahimic δίνει στον χρήστη πλήρη έλεγχο στο surround του συστήματος, στις ρυθμίσεις του μικροφώνου και τέλος στην HD ηχογράφηση.

screenshot_6

Από το Killer Network Manager ο χρήστης έχει πλήρη έλεγχο του τοπικού του δικτύου, για να το διαμορφώσει όπως ακριβώς θέλει, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται πλήρη εποπτεία των πόρων που καταναλώνει η κάθε συνδεδεμένη συσκευή/μονάδα.

Τέλος το ανακαινισμένο Gaming Center δίνει όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες στους χρήστες. Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε ήχο και εικόνα, να τρέξουμε gaming εφαρμογές (που έρχονται προεγκατεστημένες) όπως το XSplit και το Gaming App, να δούμε συνοπτικά τους πόρους του συστήματος μας από το System Monitor και τέλος να ελέγξουμε πλήρως τα Mystic Lights επιλέγοντας ανάμεσα σε εκατομμύρια χρώματα και συνδυασμούς όπως τα Breathe Mode, Gradient Mode και Music Mode! Από το Gaming App μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Gaming και Silent Mode, που ουσιαστικά αλλάζουν τους χρονισμούς της GPU.

Συμπέρασμα

Το MSI Nightblade X2 είναι ένα ικανότατο gaming μηχάνημα που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους gamers, ενώ το μικρό μέγεθος του το κάνει ότι πρέπει για PC δίπλα από την τηλεόραση στο σαλόνι για gaming και ταινίες/multimedia! Βέβαια η τιμή του, που στην Ελλάδα αγγίζει τα 2.000€ είναι απαγορευτική για οποιονδήποτε θέλει να αγοράσει ένα out-of-the-box PC, καθώς η συναρμολόγηση κομμάτι-κομμάτι ενός αντίστοιχου mini PC με παρόμοια specs μπορεί να περιοριστεί σε κλάσματα του ποσού. Παρόλα αυτά, τόσο το μέγεθος όσο και ο σχεδιασμός του δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, ενώ τα διάφορα εύχρηστα software που έρχονται να υποστηρίξουν το Nightblade θα λύσουν πονοκεφάλους σε πολλούς χρήστες.

Great Design

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
Nightblade X2

verdict

Ένα κορυφαίο σύστημα για την mid-range κατηγορία, με πανέμορφο και στιβαρό σχεδιασμό, με πληθώρα βοηθητικών εφαρμογών, και δωρεάν το Heroes of the Storm, που αποδίδει μια χαρά σε gaming απαιτήσεις. Παρόλα αυτά η τιμή του, που αγγίζει τα 2.000€, θα το κάνει απαγορευτικό για τους περισσότερους καταναλωτές!

8 Πανέμορφος σχεδιασμός και μικρό μέγεθος Πολλαπλές βοηθητικές εφαρμογές Αρκετά ικανοποιητικές αποδόσεις για mid-range gaming Πολύ ακριβότερο από custom built λύση Ένας i7 θα έδινε ακόμα περισσότερη πνοή στο σύστημα Θα θέλαμε να το δούμε με μια νέας γενιάς κάρτας

ΣΧΟΛΙΑ