Όλοι είχαμε μια ιδιαίτερη στιγμή, καθοριστική, κατά την οποία γίναμε πραγματικά gamers. Μιλάω για εκείνη τη στιγμή που καταλάβαμε πως το παιχνίδι το οποίο ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, μας παρασύρει και μας ενδιαφέρει πλέον, περισσότερο από μια απλή ασχολία ελεύθερου χρόνου. Για εμένα, παρόλο που η αρχή έγινε πολύ νωρίτερα με SNES και τον αγαπημένο Mario, η καθοριστική στιγμή ήρθε το 1996. Ένα ζώο, το οποίο στο τότε μυαλό μου ήταν αλεπού (και ξέρω πως δεν είμαι ο μόνος), εμφανίστηκε στην οθόνη του συχωρεμένου PS1 μου.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Το Crash Bandicoot είχε τα πάντα, είχε τρομερή δράση, απίστευτα γραφικά και δυνατές προκλήσεις. Περισσότερα από τα περισσότερα παιχνίδια της εποχής συνδυασμένα. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν κόλλησα με αυτόν τον χαρακτήρα και συνέχισα να τον ακολουθώ και να λιώνω ώρες με τα παιχνίδια του.

Φεύγουμε από τα 90's τώρα και ερχόμαστε στα τέλη του 2016 όπου και ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της PlayStation Experience, η επιστροφή του Crash με την μορφή μιας remastered τριλογίας με τίτλο Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Δεν σας περιγράφω τα συναισθήματα μου, είμαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτεροι από εσάς το νιώσατε επίσης. Οπότε και κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και βάζω να δω το trailer του επερχόμενου remaster.

Προφανής και εντυπωσιακή η βελτίωση στα γραφικά και ωραίες προσθήκες όπου χρειαζόταν και ένας Crash πιο τρελός από ποτέ. Μήπως όμως παραπάνω τρελός από ότι πρέπει;

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στο trailer είναι το πόσο υπερβολικά τρελός φαίνεται ο χαρακτήρας με ακραία γελοίες εκφράσεις και κινήσεις. Θα μου πείτε, πάντα το είχε ένα χτύπημα ο Crash, όμως νομίζω πως το έχουν υπερτονίσει και ίσως βγει κάπως υπερβολικό. Δεν ξέρω το αν θα είναι απαραίτητα κακό, όμως η πρώτη εικόνα δεν ήταν και η καλύτερη.

Επίσης ένα πράγμα που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι σε μερικά σημεία, οι πίστες φαίνονται παραγεμισμένες. Το χαρακτηριστικό του Crash Bandicoot δεν ήταν το ότι υπήρχαν υπερβολικά περίπλοκες πίστες και αμέτρητοι εχθροί αλλά το ότι με λίγα αλλά δύσκολα σημεία, έπρεπε ο παίκτης να βρει το κατάλληλο τρόπο να τις ολοκληρώσει. Το puzzle επίπεδο του παιχνιδιού.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Πέρα όμως από την γκρίνια του γέρου, το ότι ένας κλασσικός και αγαπημένος ήρωας των 90's, ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία, επιστρέφει είναι ένα μοναδικό γεγονός. Το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy φέρνει το αγαπητό μαρσιποφόρο στο κόσμο του σήμερα έστω μέσα από μια remastered έκδοση και όχι από κάποιο νέο παιχνίδι. Καιρός λοιπόν για τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και για τους νεότερους να μάθουν!

Υ.Γ. Αρκετό καιρό μετά έμαθα φυσικά πως ο Crash δεν είναι αλεπού αλλά bandicoot (ναι είναι είδους ζώου και όχι επώνυμο).


Για περισσότερα John Says ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

John Says: Saved by the Syndicate

John Says: Raise the Banner

John Says: Duty on the Battlefield