World of Warcraft: Legion Review - VideoGamer.gr
Legion
· Γράφει ο Ερμής Σιόρεντας

World of Warcraft: Legion Review

Λίγους μήνες μετά την πρώτη ταινία World of Warcraft κυκλοφόρησε και το πολυαναμενόμενο expansion του παιχνιδιού, Legion. Ως ένας μεγάλος φαν του τίτλου και εγώ, δε μπορούσα να μην δοκιμάσω το game. Δε σας κρύβω πως περίμενα με ανυπομονησία την κυκλοφορία του γιατί το προηγούμενο expansion (Warlords of Draenor) δεν με ικανοποίησε όσο θα ήθελα. Το Legion είναι το έκτο expansion του παιχνιδιού και η Blizzard είχε υποσχεθεί αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις.

world_of_warcraft_legion_101

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το παιχνίδι.

Η ιστορία

Για άλλη μια φορά ο Gul’ dan ταλαιπωρεί το Azeroth. Σε αυτό το expansion επιστρέφει στο Azeroth του τώρα και προσπαθεί να το καταστρέψει με τη βοήθεια μιας στρατιάς δαιμόνων. Ο Gul’ dan βρίσκει μία κρυστάλλινη φυλακή στα Broken Isles (η καινούργια περιοχή στο Azeroth), όπου υπήρχε το σώμα του Illidan (που τον είχαμε σκοτώσει σε παλιότερο expansion) και τον επαναφέρει για να τον βοηθήσει στον αφανισμό του Azeroth. Ο Archmage Khadgar, που μας βοήθησε και στο προηγούμενο expansion (Warlords of Draenor) κατά του Gul’ dan, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και προειδοποιεί την Stormwind για να είναι έτοιμη για την μάχη. Καλείστε τώρα εσείς μαζί με τους δαίμονες που δεν πήραν τον μέρος του Illidan να σταματήσετε τα σχέδια του Gul’ dan και να σώσετε το Azeroth.

Η νέα περιοχή

Όπως αναφέραμε στη πλοκή του παιχνιδιού, η νέα περιοχή που πρέπει να εξερευνήσετε και να κάνετε ουσιαστικά το level up σας είναι τα Broken Isles, το μέρος που περιφέρεται ο Gul’ dan. Το μέρος αυτό, αποτελείται από πέντε μικρότερες περιοχές, οι οποίες είναι: Highmountain, Val’ Sharah, Azsuna, Stormheim και Suramar.

screenshot_1

Η καινοτομία της Blizzard, και κάτι που μου άρεσε και εμένα ιδιαίτερα, είναι η δυνατότητα να ξεκινήσεις τα quest και το level up αντίστοιχα από όποια περιοχή από τις τέσσερις πρώτες θελήσεις. Με λίγα λόγια, επιλέγοντας την περιοχή που θέλεις, αυτόματα σε αυτή τη περιοχή τα quest και τα mobs (‘τέρατα’) που έχεις να αντιμετωπίσεις προσαρμόζονται στα level σου. Στη Suramar μπορείς να πας όταν τερματίσεις τα level σου, δηλαδή μόλις πας 110. Με αυτόν το τρόπο, η Blizzard προσπαθεί να κάνει το level up σου πιο ευχάριστο, καθώς αν θες να ανεβάσεις και δεύτερο χαρακτήρα, δε χρειάζεται να ακολουθήσεις την ίδια πορεία στο leveling με αυτή που ακολούθησες στο πρώτο παίκτη σου.

Αλλαγές στα όπλα – Artifact Weapon

Τι είναι το Artifact Weapon;

Artifact Weapons είναι ορισμένα legendary όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί από ‘θρύλους’ του Warcraft, όπως για παράδειγμα το Doomhammer του Thrall. Βέβαια, αυτά διαφέρουν ανάλογα με το class και specialization που έχεις επιλέξει. Επομένως, υπάρχουν 36 διαφορετικά όπλα για όλες τις ‘κλάσεις’, τα οποία έχουν μια ξεχωριστή ιδιότητα και μπορείς να τα αναβαθμίζεις συνεχώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

wow-doomhammer-11

Από την πρώτη κιόλας στιγμή καλείστε να επιλέξετε το Artifact Weapon που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το spec σας.

4778061

8ef3j951

Το νέο Class : Demon Hunter

Όπως στα περισσότερα expansion του παιχνιδιού, έτσι και σε αυτό ακολούθησε ένα καινούργιο class, οι Demon Hunter. Δεν είναι άγνωστο το όνομα αυτό σε όσους έπαιζαν World of Warcraft και συγκεκριμένα το Burning Crusade, γιατί οι Demon Hunter αποτελούσαν την στρατιά του Illidan, τους Illidari.

Legion

Στο παιχνίδι τώρα, την ‘ιδιότητα’ Demon Hunter μπορούν να την αποκτήσουν μόνο δύο races, οι Night Elf από τους Alliance και οι Blood Elf από τους Horde. Έχουν δύο specializations που μπορείς να δοκιμάσεις, tank και damage dealer, ή αλλιώς vengeance (tank) και havoc (damage). Αυτό όμως που μου άρεσε πολύ σε αυτό τον χαρακτήρα είναι τα blades που ‘φοράει’, τύπου Illidan, όπως αυτά της εικόνας παρακάτω.

Legion

Εγώ δε σας κρύβω πως ξεκίνησα έναν Demon Hunter, γιατί δε χρειάζεται να τον ανεβάσεις από την αρχή (εφόσον ξεκινάει 98 level) και ακόμη, ποιος δε θα ήθελε να δοκιμάσει ένα χαρακτήρα που μοιάζει αρκετά με τον Illidan!!!

ORDER HALL – Το καινούργιο σπίτι σας

Στο Warlords of Draenor υπήρχε το Garrison που ήταν μοναδικό για κάθε παίκτη. Στο Legion δημιούργησαν τα Order Halls που χωρίζονται ανάλογα με το class του κάθε παίκτη, για παράδειγμα όλοι οι mage έχουν το δικό τους order hall, όλοι οι warrior το δικό τους, κ.ο.κ.

hall_of_shadows_-_main_building

Το Order Hall είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί από εκεί μπορείς να διαχειρίζεσαι τα Missions που παίρνεις καθημερινά και ΜΟΝΟ εκεί μπορείς να κάνεις τις αναβαθμίσεις του όπλου σου. Γι αυτό μη ξεχνάτε μετά από κάθε level να τσεκάρετε μήπως χρειάζεται αναβάθμιση το Artifact Weapon σας.

order_hall

Πάντα να κάνετε τα quest που εμφανίζονται σταδιακά στο Order Hall γιατί εκτός από την διασκέδαση που σου προσφέρουν, δείχνουν πράγματα για την ιστορία του class που έχετε επιλέξει.

Αλλαγές στα spell/skill

“Η Blizzard βοηθάει τους νέους παίκτες και τους δίνει κίνητρο να ασχοληθούν”

Πολλά spell έγιναν passive με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα class να χρειάζονται μικρότερο rotation, καθώς πλέον τα απαραίτητα spell είναι λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο expansion. Τι είναι το rotation; Για τους νέους λοιπόν rotation είναι η σειρά/ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσεις τα skills-spells σου ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα είτε αυτό είναι damage είτε είναι heal. Αυτό δίνει την δυνατότητα και σε νέους παίκτες να μάθουν πιο εύκολα τους χαρακτήρες τους και να γίνουν εξίσου δυνατοί με τους παλιούς παίκτες αφού τα πράγματα είναι πιο απλά με λιγότερα ‘μαγικά’.

ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ

Τόσο καιρό που παίζω World of Warcarft είτε έχω χαμηλωμένο τον ήχο είτε ακόμα και κλειστό. Αν θέλετε μια συμβουλή, ΜΗΝ κάνετε το λάθος να κλείσετε τον ήχο σε αυτό το expansion. Το soundtrack που ακολουθεί το παιχνίδι είναι φανταστικό και συνδυάζεται φοβερά με το voice acting των ηθοποιών στα quest κατά τη διάρκεια του game. Επίσης, θα σας μαγέψουν τα cinematics που εμφανίζονται καθώς προχωράτε την ιστορία του παιχνιδιού.

world-of-warcraft-legion-cinematic-trailer-41

Επίλογος

Για να μην πολυλογώ, πιστεύω πως η Blizzard είχε καιρό να ασχοληθεί τόσο πολύ με ένα expansion και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία για να το δοκιμάσετε. Έγιναν αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις σε πολλά σημεία του παιχνιδιού που με ενθουσίασαν αρκετά. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν, όπως τα γραφικά, στα οποία η Blizzard σχεδόν πάντα κάνει μικρο-αλλαγές και δεν δίνει ‘τρελή’ σημασία.

Μαζί με το παιχνίδι η Blizzard δίνει ένα token, με το οποίο μπορείς να ανεβάσεις αυτόματα ένα χαρακτήρα σου 100 level ώστε να ξεκινήσεις κατευθείαν την νέα περιπέτεια στο Azeroth.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
Legion

verdict

Το Legion είναι ένας καλός λόγος για να επιστρέψεις στο κόσμο του Azeroth.

9 Storyline Αλλαγές στο PvP Εξαιρετικό Soundtrack - Cinematics - Voice acting Νέες περιοχές για να εξερευνήσεις Μικρές αλλαγές στα γραφικά Χρειάζεται ακόμα μηνιαία συνδρομή

ΣΧΟΛΙΑ

World of Warcraft: Legion

Για: PC

Ημ. Κυκλοφορίας:

30/08/2016