Το PS2 ήταν η εποχή όπου αρκετοί platfrom τίτλοι έκαναν την εμφάνισή τους. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία φυσικά διακρίθηκαν και κάποια διαμάντια. Όπως μπορεί να καταλάβατε μιλάμε για την σειρά Ratchet & Clank. Το Ratchet & Clank είναι ένας platform τίτλος που αναπτύχθηκε από την Insomniac Games και κυκλοφόρησε το 2002 αποκλειστικά για το Playstation 2. Μετά την επιτυχία που έκανε ο πρώτο τίτλος ακολούθησαν πολλοί τίτλοι, spinn-offs και όχι μόνο. Δυστυχώς όσο περνούσαν τα χρόνια η σειρά πήγαινε από το κακό στο χειρότερο καθώς άλλαζε και είχε χάσει την μαγεία που των αρχικών παιχνιδιών.

Έτσι λοιπόν η Insomniac Games μετά την κυκλοφορία του action-third person shooter, Sunset Overdrive στο Xbox One επιστρέφει στην έδρα της Sony με την κυκλοφορία του reboot του Ratchet & Clank. Όταν ο κόσμος έμαθε την συγκεκριμένη είδηση νόμιζε πως θα είναι άλλο ένα remaster. Αμ δε όμως...

13223688_10201693023964813_1396339313_o

Η σηματοδότηση ενός κάτι εντελώς καινούργιου

To reboot του Ratchet & Clank αποτελεί κυριολεκτικά την αρχή μιας νέας σειράς. Η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν πως θέλει η επιστροφή της σειράς να είναι σταθμός και πραγματικά το είπε και το έκανε. Η Insomniac Games έκανε αρκετές δηλώσεις πως δεν πρόκειται απλά για ένα remaster ή κάποιο remake αλλά για κάτι που δουλεύτηκε εξ ολοκλήρου από την αρχή. Πέρασαν 14 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του Ratchet & Clank αλλά είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, αφού κάποια πράγματα στο παιχνίδι έχουν παραμείνει ίδια. Η ατμόσφαιρα, το καρτουνίστικο ύφος, το ξεκαρδιστικό χιούμορ είναι τα πράγματα που περιμέναμε να έχει αυτό το παιχνίδι και ομολογούμε να πούμε πως τα έχει όλα και με το παραπάνω.

Αλλαγές που δεν χαλάνε την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού

13214826_10201693023924812_967610820_o

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Insomniac Games δούλεψε εξ ολοκλήρου το παιχνίδι και δεν μπορούσε να μην φέρει και κάποια καινούργια πράγματα. Αυτό που έκανε η εταιρεία βασικά ήταν κρατήσει την όλη βάση αλλά και την ατμόσφαιρα του πρώτου παιχνιδιού και στην συνέχεια με τη σειρά της πρόσθεσε κάποια πράγματα.

Αρχικά κράτησε τους βασικούς πλανήτες του παιχνιδιού (Novallis, Aridia, Pokitaru, Rilgar) αλλά και κάποιους άλλους. Εκτός από αυτό πρόσθεσε και νέους πλανήτες. Η επόμενη κίνηση της εταιρείας ήταν να ανανεώσει τα controls έτσι ώστε να ταιριάζουν στα σύγχρονα και σημερινά πρότυπα. Όσο για το οπλοστάσιο του παιχνιδιού είναι εμπλουτισμένο με όλα τα όπλα που συναντήσαμε σε όλη τη σειρά με κάποια καινούργια να κάνουν την εμφάνισή τους. Εκτός από αυτό έχουμε κάποια ολοκαίνουργια gameplay πλάνα με τον λατρεμένο Clank. Ένα από τα νέα όπλα που υπάρχουν στο παιχνίδι είναι το Pixelizer το οποίο κάνει αυτό που ακριβώς καταλάβατε, πιξελιάζει τους εχθρούς μας σε πολύ μικρά κομματάκια και τους καταστρέφει. Φυσικά υπάρχουν και άλλα νέα όπλα τα οποία όμως δεν θα αναφέρουμε για να μην σας χαλάσουμε την έκπληξη.

Γραφικά που θυμίζουν ταινία της Pixar

13234862_10201693023804809_573755164_o

Στο όλο τεχνικό κομμάτι του Ratchet & Clank μπορούμε να πούμε πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Το gameplay με τα cutscenes τις περισσότερες φορές συνδέονται ακριβώς όπως θα έπρεπε και έτσι λοιπόν μας δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν κάποιες μικροαλλαγές σε κάποια cutshenes έτσι ώστε να ταιριάξουν με την ταινία που βγήκε περίπου μαζί με το παιχνίδι. Όσο αναφορά τώρα τα γραφικά μπορούμε να πούμε πως είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε platform τίτλο ever. Πραγματικά τα χρώματα, textures και πολλά ακόμη μπορούν να σε κάνουν να τα χαζεύεις για ώρες. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα όταν νιώθεις ότι όλα κινούνται γύρω σου με τέτοια ζωντάνια που σε κάνει να το ζεις και παράλληλα να πολεμάς τους εχθρούς σου.

Τέλος οι αγώνες hoverboard επιστρέφουν και είναι πραγματικά εκπληκτικοί. Οι fans ξέρετε για ακριβώς τι πράγμα μιλάω. Ναι εντάξει μπορεί κάποιες φορές να είναι σπαστικοί αλλά εμείς δεν παύουμε να τους αγαπάμε.

Και για να κλείσουμε γιατί πρέπει να πάω να παίξω...

13224181_10201693024004814_77226726_o

Το Ratchet & Clank θεωρώ πως είναι το απόλυτο remake/reboot. Πραγματικά το παιχνίδι μας άφησε ικανοποιημένους και με το παραπάνω. Η δουλειά και το μεράκι της Insomniac Games μπορούμε να πούμε πως φαίνεται. Για τους ποιο απαιτητικούς φυσικά και πόσο μάλλον μιλάμε για Ratchet & Clank το replayability υπάρχει για την απόκτηση όλων των όπλων και collectibles. Μιλάμε για έναν εξαιρετικό τίτλος της εταιρείας που σίγουρα αποτελεί μια must-buy επιλογή είστε δεν είστε fan. Πιστέψτε με είναι ένας τίτλος που δύσκολα θα αφήσετε από τα χέρια σας.