Επιτέλους μετά από 8 χρόνια αναμονής, το Halo Wars επιστρέφει δυνατά και φέρνει περαιτέρω δράση και περιεχόμενο από τον κόσμο του Halo. Με το πολυδιαφημισμένο story του Atriox στο προσκήνιο οι Creative Assembly και 343 Industry φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στο παιχνίδι, διατηρώντας την βάση του πρώτου Halo Wars και επεκτείνοντάς το με ενθουσιώδεις προσθήκες όπως το Blitz Mode. Με μια σύντομη απάντηση, ναι, ο τίτλος καταφέρνει να δικαιολογήσει την σημερινή του παρουσία.

Ψάχνοντας το Skirmish Mode

Για να μιλήσω ειλικρινά, το πρώτο πράγμα που έκανα όταν άνοιξα το παιχνίδι, ήταν να παίξω skirmish. Γενικότερα πάντα έτσι λειτουργώ με τα strategy παιχνίδια, καθώς θέλω να δω ολοκληρωμένη μάχη πριν μπω σε μονοπάτια story mode με διακοπές από διαλόγους και cutscenes. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος νικώντας στο πρώτο παιχνίδι μου - βέβαια αργότερα θυμήθηκα πως δεν έχω αλλάξει την default δυσκολία που είχε το παιχνίδι και έπαψα να νιώθω τόση περηφάνια. Δυσκολεύτηκα στην αρχή με τον χειρισμό καθώς τα Halo Wars έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο χειρισμού-κάμερας, που όμως στην συνέχεια με βόλεψε πάρα πολύ καθώς χειριζόμουν όλες τις μονάδες και τον στρατό μου με πολλαπλά shortcuts και λιγότερα κλικ.

Halo Wars 2 Campaign A New Enemy Deadly Skirmish

Στο βασικό παιχνίδι, υπάρχουν κάποια σημεία όπου είναι δυνατό να στήσετε την βάση σας, μαζεύοντας resources και ενέργεια αρχικά από τον χάρτη και αμέσως μετά από τα ειδικά powerplant που βρίσκετε και τις ειδικές μονάδες που μπορείτε να δημιουργήσετε στην βάση. Ακόμη, υπάρχουν δυνατότητες δημιουργίας τανκ, αεροπλανοφόρων, ειδικών μονάδων και των  ανάλογων upgrade από τα ανάλογα κτήρια-barracks. Επίσης μια ιδιαίτερη νότα στο παιχνίδι δίνουν κάποια ας τα πούμε "perks" καθώς μπορούν να δώσουν ιδιαίτερες δυνάμεις κατά την διάρκεια του πολέμου, όπως healing των μονάδων και κάποιων nuclear strikes και ακόμη περισσότερα. Προσωπικά αυτά τα power ups με τον τρόπο που δίνονται είναι κάπως "σπασμένα", καθώς μπορεί κανείς να τα αποκτήσει πολύ εύκολα σχετικά με άλλα παιχνίδια (βλέπε: USA Particle Cannon του Command and Conquer: Generals).

Όλα οδηγούν στο Blitz Mode

Σε γενικές γραμμές το gameplay είναι πολύ σταθερό και εμένα δεν έπαψε ποτέ να με απογοητεύει, βέβαια αν είχατε παίξει το πρώτο Halo Wars και δεν σας ενθουσίασε μην περιμένετε να δείτε διαφορές. Για παράδειγμα, μια σημαντική αλλαγή είναι το Blitz Mode. Το Blitz Mode είναι μια ενθουσιώδης online προσθήκη για το Halo Wars 2. Για την ακρίβεια στο Blitz ξεχάστε όλο το Base Building σας και χρησιμοποιήστε κάρτες για την απόκτηση μονάδων και περισσότερων ικανοτήτων στο πεδίο μάχης. Οι κάρτες μπορούν να αποκτηθούν μέσω αποστολών, όμως μπορείτε να τις αγοράσετε και από το online store. Πάντως μην σας φοβίσει ότι μπορούν να αποκτηθούν με χρήματα, καθώς οι κάρτες που θα αποκτήσετε ingame αρκούν για να μείνετε ανταγωνιστικοί.

Halo Wars 2 Blitz Blisterback Blast

Το mode είναι αρκετά γρήγορο και ο στόχος είναι η κατάληψη περισσότερων βάσεων σε κάθε χάρτη σε σχέση με τις άλλες ομάδες, είναι σίγουρο πως θα σας διασκεδάσει από το πρώτο παιχνίδι και είναι ένας φρέσκος και διασκεδαστικός αέρας για το RTS είδος.

Atriox και εντυπωσιακά Cutscenes

Το Story Mode είναι αρκετά καλό ακολουθώντας τον μεγάλο κακό Atriox μέσω 12 αποστολών, που προσωπικά τερμάτισα σε 8 περίπου ώρες. Αρκετά εντυπωσιακά είναι τα cutscenes του παιχνιδιού, όπου είναι από τα πιο όμορφα που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Στο τέλος μου άφησε καλή εντύπωση η ιστορία, καθώς περιέχει και ορισμένες έξυπνες αποστολές ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα των RTS. Λίγο το τέλος μου τα χάλασε, όμως αυτό το αφήνω να το κρίνετε και μόνοι σας - αν αποκτήσετε τελικώς τον τίτλο.

Halo Wars 2 Cinematic Still Atriox Uprising

Ο ήχος ακόμη και από τα μενού ήταν πολύ ατμοσφαιρικός και ταιριαστός με το ύφος του παιχνιδιού. Τα ηχητικά εφέ σίγουρα σε έκαναν να νιώθεις μέσα στο πεδίο μάχης με τα διάφορα οπλοπολυβόλα των στρατιωτών. Κάτι που επίσης με ενόχλησε αρκετά ήταν η απουσία επιλογής ειδικής επίθεσης κάθε μονάδας όταν είχα διαφορετικές μονάδες επιλεγμένες στην ίδια ομάδα. Για παράδειγμα οι απλοί στρατιώτες είχαν ειδική επίθεση την χρήση χειροβομβίδας σε κάποιο σημείο ενώ άλλοι στρατιώτες κάτι άλλο. Όταν τους επέλεγα όλους μαζί δεν γινόταν να επιλέξω συγκεκριμένα ποιος να κάνει τι και απλά σπάμαρα το ίδιο κουμπί μέχρι να κάνω χρήση της επίθεσης που ήθελα.

Κλείνοντας

Το Halo Wars 2 είναι ένα RTS που με διασκέδασε καθ' όλη την διάρκεια του playthrough μου και θυμήθηκα τις παλιές καλές μέρες που έπαιζα μόνο strategy - είτε μόνος μου είτε με φίλους - και δεν βαριόμουνα ποτέ. Αν φυσικά είστε λάτρεις των RTS, το Halo Wars 2 είναι ένα παιχνίδι που οφείλετε να δοκιμάσετε καθώς προσθέτει το ενδιαφέρον mode Blitz, μαζί με όλες τις άλλες λειτουργίες που έχουμε αγαπήσει στα Strategy.