Όπως όλοι γνωρίζουμε το 2016 ήταν μια χρονιά κενή από το Assassin's Creed franchise καθώς η Ubisoft αποφάσισε να επικεντρωθεί στη βελτίωση της σειράς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία άφησε παραπονεμένους τους απανταχού fans καθώς μια remastered κυκλοφορία της τριλογίας του Ezio, με τίτλο Assassin's Creed: The Ezio Collection έκανε την εμφάνιση της.

Assassin's Creed The Ezio Collection_20161226132525

Η ιστορία

Αρχικά να ξεκινήσω λέγοντας πως η ιστορία των τριών αυτών παιχνιδιών είναι μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν ειπωθεί στην σειρά. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς τη γνωρίζετε και την έχετε βιώσει, όμως ακόμα και εγώ που έχω παίξει τα παιχνίδια αυτά από δύο και τρεις φορές το καθένα, ήταν ωραίο που είχα την ευκαιρία να επιστρέψω σε αυτά μετά από τόσα χρόνια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο βασικός ήρωας του παιχνιδιού είναι ο Ezio Auditore ένας νεαρός Ιταλός, ο οποίος μετά από κάποια τραγικά γεγονότα, γίνεται Assassin και ξεκινάει ένα ταξίδι εκδίκησης αρχικά και καταλήγει σε μια κούρσα με τον χρόνο για να ανακαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια.

Assassin's Creed The Ezio Collection_20161226142107

Το Ezio Collection περιέχει τα παιχνίδια: Assassin's Creed II, Assassin's Creed Brotherhood και Assassin's Creed Revelations. Ο τρόπος με τον οποίο περιέχονται τα games αυτά στην συλλογή είναι όμορφος και βολικός καθώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από όποιο παιχνίδι επιθυμεί καθώς και να δοκιμάσει λίγη ώρα από όλα.

Η ιστορία λοιπόν είναι το βασικό κομμάτι της συλλογής για μένα και ο βασικός λόγος που δεν μπορώ να τη βαθμολογήσω χαμηλότερα από 7.

Οπτικά

Πάμε τώρα στην ουσία του remaster, τον οπτικό τομέα. Η Ubisoft υποσχόταν μεγάλες αλλαγές στα παιχνίδια και την εισαγωγή τους στο next gen gaming. Το πέτυχε αυτό; Εν μέρη.

Σίγουρα το gaming του 2009 με του 2016 απέχει κατά πολύ όμως πιστεύω ότι με καλή προσοχή και ασχολία γίνεται να έρθει πιο κοντά στο τώρα. Η Ubisoft ασχολήθηκε αρκετά με το να ομορφύνει το παιχνίδι όμως στη προσπάθεια της άφησε πολλά πράγματα πρόχειρα και αντιαισθητικά.

Assassin's Creed The Ezio Collection

Ας ξεκινήσουμε με το περιβάλλον στα παιχνίδια αυτά. Είναι μακράν το καλύτερο κομμάτι οπτικά και το πιο προσεγμένο. Οι πόλεις φαίνονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τα κτίρια έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά και όλα αυτά βοηθούν στο immersion στον κόσμο του Assassin's Creed. Μία βόλτα στις ταράτσες της εκάστοτε πόλης και θα νομίζετε πως βρεθήκατε στα AC του σήμερα καθώς η δουλειά που έχει γίνει στο draw distance έχει λίγα πράγματα να ζηλέψει από τα πρόσφατα games της σειράς. Τέλος τα χρώματα σε κάθε τι βελτιώθηκαν και έγιναν πιο φωτεινά και ζωντανά.

Από εκεί και πέρα με λύπη μου είδα τις αλλαγές που έγιναν στα μοντέλα των χαρακτήρων και ειδικά των NPC's. Οι δημιουργοί προσπάθησαν να αποτυπώσουν καλύτερη εικόνα, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αλλά κατέληξαν να δίνουν στο κοινό ένα αντιαισθητικό και συχνά γελοίο αποτέλεσμα αφαιρώντας κατά πολύ από την συνολική εμπειρία. Κατά τη γνώμη μου η παραμονή στα αρχικά μοντέλα θα είχε σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που πήραμε.

Assassin's Creed The Ezio Collection_20161226223656

Gameplay

Όσο για το gameplay δεν έχουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Και θα μου πείτε, ναι αλλά είναι remastered έκδοση, όχι remake. Συμφωνώ αλλά εν μέρη. Δεν περίμενα κάποια τρομερή αλλαγή στους χειρισμούς και στο combat system, όμως παρατήρησα τα ίδια bugs που βίωσα το 2009, 2010 και 2011. Ειδικά στο Assassin's Creed II βρέθηκα πολλές φορές που ενώ κυνηγούσα κάποιον, ο Ezio να μένει κρεμασμένος σε μια άκρη χωρίς λόγο, καθυστερώντας έτσι την αποστολή.

Assassin's Creed The Ezio Collection_20161226123801

Επίλογος

Με λίγα λόγια, το Assassin's Creed: The Ezio Collection είναι ένα μέτριο remaster το οποίο το χαρακτηρίζουν τα άκρα. Εξαιρετική δουλειά στα περιβάλλοντα και στα χρώματα και από την άλλη εξαιρετικά άσχημη και πρόχειρη δουλειά στα μοντέλα των χαρακτήρων και ειδικά των NPC's.

Εγώ προσωπικά θα το πρότεινα σε όλους καθώς, πέραν των ατοπημάτων αυτών, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους αγαπάνε το franchise να θυμηθούν τρία από τα καλύτερα παιχνίδια της σειράς και μάλιστα με οπτικές βελτιώσεις και για όσους δεν τα έχουν παίξει και γνώρισαν τη σειρά πρόσφατα, να δουν την αρχή της σειράς και να δοκιμάσουν την καλύτερη ιστορία που έχει ειπωθεί στα παιχνίδια Assassin's Creed.

Assassin's Creed The Ezio Collection_20161226130151

Ευχαριστούμε πολύ την CDMedia για την παροχή του τίτλου για τις ανάγκες του review!