Η Sega και η PlatinumGames επιβεβαιώνουν και επίσημα, με νέο reveal trailer, ότι το δημοφιλές high speed third-person shooter τους Vanquish, το οποίο σκηνοθέτησε Shinji Mikami, έρχεται και επίσημα σε Windows  PC, με την ημερομηνία κυκλοφορίας του να έχει οριστεί στις 25 Μαΐου.

Η υποστήριξη του Vanquish για PC αποτελούσε ίσως την μεγαλύτερη επιθυμία των οπαδών του δημοφιλούς FPS της PlatinumGames, με πολλούς από αυτούς να παρακαλούν για την κυκλοφορία του για Windows PC από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του για τα PlayStation 3 και Xbox 360 το 2010. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με ένα post στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η εκδότης SEGA μοιράστηκε μια εικόνα (teaser), η οποία συμπεριλάμβανε ένα έμβλημα και τον αριθμό "2017", κάτι που πολύ σωστά τελικά "μεταφράστηκε" από τους fans ως το έμβλημα του Victor Zaitsev, του βασικού πρωταγωνιστή του Vanquish. 

Παρακάτω επισηνάπτεται το trailer ανακοίνωσης του Vanquish για PC:

Η έκδοση του Vanquish για PC θα διαθέτει ξεκλειδωμένο framerate, σπάζοντας το φράγμα δηλαδή των 30 και 60fps. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης ανάλυσης του παιχνιδιού σε 4k, επιλογές γραφικών όπως Anti-Aliasing, Anisotropic Filtering, SSAO lighting, Steam support, Steam achievements, Steam Cloud Save, Big Picture Mode, leaderboards, Trading Cards, full keyboard και mouse support και πλήρη EFIGS, καθώς και υποστήριξη εκτώς από τα Ιαπωνικά (voiceovers, υπότιτλοι και μενού παιχνιδιών σε οποιοδήποτε συνδυασμό γλωσσών).

Σύμφωνα με την εκδότρια εταιρεία, αν προπαραγγείλετε το Vanquish στον Steam ή σε άλλους εγκεκριμένους μεταπωλητές SEGA, θα λάβετε την έκδοση Digital Deluxe του παιχνιδιού δωρεάν, η οποία συμπεριλαμβάνει μια λίστα 5 soundtrack samplers, νέους χαρακτήρες, avatar, ένα art book και αποκλειστικά wallpapers. Επιπλέον, αν είστε κάτοχος, το πιο πρόσφατου παιχνιδιού της SEGA για PC, Bayonetta, θα λάβετε αυτόματα έκπτωση 25% από την αρχική τιμή των $ 19,99 κατά την προκαταχώριση. Ωστόσο, έχετε χρόνο μόνο μέχρι την απελευθέρωση του παιχνιδιού στις 25 του Mάη για να εξασφαλίσετε την έκδοση Digital Deluxe Edition μέσω προπαραγγελιών, προτού επανέλθει η αποκλειστική προσφορά στην έκδοση Standard Edition.

vanquish

Ολοκληρώνοντας, ο John Clark,  ανώτερος Αντιπρόεδρος της Commercial Publishing για την SEGA Europe, συνόδευσε την ανακοίνωση του Vanquish για PC με την ακόλουθη δήλωση, αποκαλύπτοντας ότι πρέπει να προέλθουν περισσότερα από τη SEGA στον χώρο των Η/Υ:

"Ήταν υπέροχο να βλέπουμε όλη αυτή τη θετική ανταπόκριση από την κοινότητά μας, στην υποστήριξη του Bayonetta  για PC τον περασμένο μήνα και είμαστε ευχαριστημένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε το VANQUISH, έναν άλλο από τους εξαιρετικά απαιτούμενους τίτλους των καταλόγων μας. Έρχονται περισσότερα από τη SEGA σε αυτόν τον χώρο, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ανακοινώσεις. "