Το Pokemon GΟ γίνεται η πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως ξεπερνώντας το $1Δις έσοδα - VideoGamer.gr
pokemon go one billion revenue hero
· Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Το Pokemon GΟ γίνεται η πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως ξεπερνώντας το $1Δις έσοδα

Το Pokemon Go κατακτά άλλο ένα σημαντικό ορόσημο, ξεπερνώντας τα $ 1 δις ακαθάριστα έσοδα παγκοσμίως. Σύμφωνα με το SensorTower, το Pokemon Go θέτει ένα νέο ρεκόρ, αποτελώντας την πρώτη εφαρμογή που έχει φτάσει τα $ 1 δις έσοδα στο συντομότερο χρονικό διάστημα – λίγο λιγότερο από επτά μήνες μετά από την επίσημη κυκλοφορία του, τον Ιούλιο του 2016.

pokemon_meowth_money

Δίνοντας ένα αντιπαράδειγμα για το τεράστιο αυτό κατόρθωμα της Niantic, το Clash Royale το οποίο αποτελεί μια άκρως επιτυχημένη εφαρμογή, ακόμη δεν έχει “αγγίξει το φράγμα” των $ 1 δις εσόδων, αν και μετά από δέκα μήνες στην αγορά είναι αρκετά κοντά σε αυτό τον στόχο.

pokemon-go-one-billion-revenue

Η τελευταία φορά που υπήρχε σχετική ενημέρωση, το Pokemon Go ξεπέρασε τα 950.000.000 $ σε έσοδα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούσαν την περίοδο από την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του 2016. Το Pokemon Go, έτσι, ξεπερνά περίπου τα $ 50 εκατομμύρια έσοδα σε ένα μήνα – και ένα μήνα χωρίς κάποια σημαντική εποχιακή εκδήλωση (seasonal event).

Η έκθεση σημειώνει ότι τα έσοδα της πολυ-επιτυχημένης εφαρμογής της Niantic, Pokemon Go, ξεπέρασαν τα $ 18 εκατομμύρια κατά τον μήνα που έγινε το λανσάρισμα, με τα έσοδα να είναι τόσο υψηλά φτάνοντας τα $ 2.500.000 την ημέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων και νέων ενημερώσεων. Ολοκληρώνοντας, μπορούμε ίσως να αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων, με την προσθήκη την Δεύτερης Γενιάς (Generation 2) των Pokemon, κάτι που έχουμε όλοι αναμένουμε για αρκετό καιρό τώρα.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Pokemon GO

Για: Android, iOS

Ημ. Κυκλοφορίας:

06/07/2016