Σήμερα, ο διάσημος εκδότης Sony Interactive Entertainment, καθώς και το studio παραγωγή βιντεοπαιχνιδιών, Guerrilla Games ανακοίνωσαν ότι το Horizon: Zero Dawn ξεπέρασε τα 2,6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, σε διάστημα που μόλις αγγίζει τις δύο εβδομάδες του τίτλου στην αγορά. Επιπλέον, η Sony αποκάλυψε πως το Horizon: Zero Dawn αποτελεί, πλέον, το πρώτο best-seller  first party IP στην ιστορία του PS4 μέχρι σήμερα, και το μεγαλύτερο ντεμπούτο της Guerrilla Games από ποτέ.

3079323-horizonzerodawn_e32016_grazer_1465873571

Ο Shawn Layden, πρόεδρος της SIE Worldwide Studios συνόδευσε την ανακοίνωση με την ακόλουθη δήλωση:

"Γνωρίζαμε ότι το Horizon: Zero Dawn επρόκειτο να αποτελέσει το κάτι το ιδιαίτερο, βλέποντας έτσι την απίστευτα κρίσιμη αντίδραση στον ολοκαίνουργιο κόσμο του παιχνιδιού, η οποία μεταφράζεται και σε αυτό το επίπεδο των πωλήσεων, που είναι πραγματικά εκπληκτικό.Η Guerrilla Games έχει δημιουργήσει ένα παιχνίδι που δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από εξαιρετικό, και η αντίδραση που έχουμε λάβει από τους fans - από ώρες και ώρες gameplay streaming σε ατελείωτες δημοσιεύσεις φωτογραφιών στα ΜΜΕ - δείχνει πόσο επιτυχημένος τίτλος παιχνιδιού αποτελεί ".

horizon_zero_dawn_art-768x403

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Guerrilla Games, Hermen Hulst προσθέτει (και κυρίως επιβεβαιώνει ότι η επέκταση ιστορία βρίσκεται σε τελικό στάδιο παραγωγής):

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Horizon: Zero Dawn έχει αγκαλιαστεί τόσο θερμά από τους κριτικούς και τους παίκτες. Αναπτύσσοντας το παιχνίδι, ήταν μια εργασία αγάπης,  έτσι αποτελεί εξαιρετική  ικανοποίηση το γεγονός να βλέπουμε ότι προκαλεί το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό στο gaming κοινό, που αισθανθήκαμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Αυτή είναι μόνο η αρχή της ιστορίας της Aloy και της εξερεύνηση του κόσμου της Horizon: Zero Dawn, με την ομάδα ήδη να δουλεύει σκληρά πάνω σε μια νέα επέκταση στην ιστορία ".

Το Horizon: Zero Dawn, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική στις 28 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ακολούθησε και στις υπόλοιπες περιοχές ανά τον κόσμο, λίγες μέρες αργότερα, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το PS4. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο λεπτομερές review του παιχνιδιού στο site μας, υπό την επιμέλεια του αρθρογράφου, Γιάννη Σακελλαρίου.