The Old Gods of Hearthstone have spoken - VideoGamer.gr
whispersmain
· Γράφει ο Μιχάλης Βάσιος

The Old Gods of Hearthstone have spoken

Σχεδόν ένα μήνα μετά από άφιξη των νέων καρτών στο Hearthstone, και μετά από πολύ παιχνίδι, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη ματιά στην χρησιμότητα τους. Βέβαια, μαζί με τις καινούριες κάρτες, διορθώθηκαν και κάποιες παλιές αδικίες (πχ Force of Nature, με τρία Treants με charge… κλασικό combo).

hscrd1

Οι νέες λοιπόν κάρτες χωρίζονται ουσιαστικά σε 2 κατηγορίες. Αυτές που πάνε πακέτο με τον C’Thun και δεν έχουν καμία διαφορά από τις παλιές στην χρησιμότητα. Έχεις ρέντα στα pack, έχεις περίσσεια dust, ή λεφτά για να αγοράσεις και χτίζεις deck βασιζόμενο σε αυτόν.

Από την άλλη μεριά στις υπόλοιπες νέες κάρτες υπάρχουν κάποιες που αξίζει να σημειωθούν παραπάνω. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ανά χαρακτήρα.

Οι ήρωες του Hearthstone

hscrd2 Ξεκινώντας (αλφαβητικά) με τον Druid, οι νέες κάρτες κινούνται στο μοτίβο του πολύ health ή πολύ mana… προσωπικά ξεχωρίζω την Addled Grizly για την ευκολία που την βρίσκεις ή την φτιάχνεις. Και +1/+1 είναι αρκετό με το καλημέρα….

hscrd3

Συνεχίζοντας με τον Hunter, το Infest σαν spell είναι από τα πιο χρήσιμα. Εύκολο και με 3 μόλις mana ταιριάζει σε όλους τους τύπους παιχνιδιού Hunter. Είτε σε γρήγορο mode είτε σε mode με beasts πάντα έχεις 2 ή 3 minion κάτω… Τα κάνεις απλά Deathrattle… και beasts…

hscrd4

O Mage τώρα είναι ίσως ο πιο αδικημένος από τις νέες κάρτες που είναι αποκλειστικά για αυτόν. Βέβαια δεν έχει παράπονο μετά από τον Flamewalker… Πιο σπάνια να τύχεις κάρτα του Mage έτσι απλά, μάλλον πρέπει να την φτιάξεις… Οπότε το Cabalist Tome είναι μια καλή επιλογή για τους Mage στο Hearthstone, που απλά κάνουν μάγια. Βέβαια η πιο cheat κάρτα του παιχνιδιού (frostbolt) παραμένει χωρίς αλλαγή. Άκου εκεί με 2 mana και 3 damage και freeze…

hscrd5

Ο Ρalladin από την άλλη μεριά, εστιάζει στο Divine Sheild. Με το πρώτο – δεύτερο pack θα πάρεις έναν Selfless Hero και αμέσως τον βάζεις στο deck σου.  Και για τους Palladin που παίζουν με Murloc αξίζει μια ματιά στον Vilefin Inquisitor.

Παρακάτω, ο Priest, έχει μια κάρτα που μπορεί άμεσα να μπει σε οποιοδήποτε deck. Shifting Shade είναι το νέο minion και με 4 mana και μια καρτούλα από απέναντι, μια χαρά μου φαίνεται.

Ο Rogue είναι ίσως από τους πιο ευνοημένους των νέων καρτών. Με τον Undercity Huckster και τον Southsea Squidface (που είναι και Pirate…) κερδίζεις αρκετά περισσότερα από αυτά που δαπανάς (2 και 4 mana αντίστοιχα). Από την άλλη Shadow Strike (5 damage…) και το Journey Below (με 1 mana να σου δίνει να διαλέξεις Deathrattle) είναι για μένα 2 δυνατά spell.

hscrd6

Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Shaman. Μιλάμε για κάρτες όχι αστεία… 7/7 κάρτα με το καλημέρα!! και καπάκι και minion που ξεκλείδωνε το overload. και αφού κατέβασες 3-4 minion και totem πάρε και ένα evolve (Αντικαθιστά τα minion σου με άλλα που κοστίζουν 1 mana περισσότερο) για να νιώσεις καλύτερα…

Ο Warrior γενικά έμεινε στα ίδια. Λίγο κάτι όπλα, λίγο κάτι κάρτες, αλλά εκείνο που ξεχωρίζει είναι ένα πολύ δυνατό taunt. Με 4 mana 2/6 Taunt και με +3 enrage. Bloodhoof brave τον λένε και οι αντίπαλοι κλαίνε…

Για τον Warlock τώρα τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Ξεχωρίζει κατά την γνώμη μου ο Darkshire Councilman που κερδίζει +1 για κάθε minion που παίζεις. Μόνο με 3 mana. Οι υπόλοιπες καλές μεν ιδιαίτερες δε. Όχι τόσο εύκολα αξιοποιήσιμες. Γενικά θέλουν λίγο ταίριασμα με το υπόλοιπο deck.

Στο τέλος άφησα τις κοινές για όλους τους χαρακτήρες κάρτες στο Hearthstone. Η πρώτη σε χρησιμότητα είναι ο Spawn of N’zoth, δίνοντας στα υπόλοιπα minion +1/+1, σαν deathrattle. Ο Bilefin Tidehunter είναι εξίσου σημαντικός γιατί από το πουθενά έχεις 2 minion κάτω και το ένα taunt.

hscrd7

Μετά ξεχωρίζεις τον Eater of Secrets (είχε παραγίνει με τον Palladin…) και τον Scaled Nightmare (διπλασιάζει το Attack σε κάθε γύρο και είναι και Dragon.) Καλή καρτούλα είναι επίσης και ο Aberrant Berserker (με +2 enrage και 4 mana).

Για τα Legendary minion δεν γίνεται λόγος γιατί η ποιότητα κάρτας φαίνεται στο όνομά τους… legendary.

Το συμπέρασμα είναι πως γενικά δεν είναι τόσο εντυπωσιακές όσο ακούγονται. Παίζοντας αυτόν τον μήνα Hearthstone δεν βλέπω να χρησιμοποιούνται πάνω από 2-3 νέες κάρτες, αλλά και με παλιά deck στέκεσαι άνετα απέναντι σε αυτά που στηρίζονται στον C’Thun. Ισχύει όμως το ρητό πως όποιος πληρώνει, κερδίζει. Απλά…

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

HearthStone: Heroes of Warcraft

Για: iOS, PC

Ημ. Κυκλοφορίας:

11/03/2014