Εξαγοράστηκε η εταιρεία του Clash of Clans έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων - VideoGamer.gr
Clash of Clans
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Εξαγοράστηκε η εταιρεία του Clash of Clans έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων

Για αρκετά χρόνια η Supercell με το να έχει στην κατοχή το πολυβραβευμένο και επιτυχημένο Clash of Clans έχει φτιάξει το μέλλον της και με το παραπάνω φυσικά. Η εταιρεία φυσικά έχει κάνει και πολύ καλή διαφήμιση του παιχνιδιού παγκοσμίως με πολλές διαφημίσεις και μεγάλα ονόματα όπως αυτή του Liam Neeson.

Η Supercell εκτός από το επιτυχημένο Clash of Clans είναι γνωστή και για κάποια άλλα mobile games όπως για παράδειγμα το Boom Beach και το Clash Royale. Σύμφωνα με πληροφορίες της Supercell τα παιχνίδια της τα τελευταία έξι χρόνια απασχολούν πάνω από 100 εκατομμύρια παίκτες σε καθημερινή βάση.

Πλέον μετά από δημοσίευση της The Wall Street Journal, η Κινέζικη εταιρεία Tencent εξαγόρασε την Supercell για 8,6 δισεκατομμύρια αφήνοντας συνολικό ποσοστό της εταιρίας στην Supercell στο 84,3% των μετοχών της και μια αποτίμηση των 10, 2 δισεκατομμυρίων για την Supercell και για τα παιχνίδια της. Εδώ και αρκετό καιρό γινόντουσαν φήμες για εξαγορά της Supercell και όπως φάνηκε βγήκαν αληθινές.

clash

Η συμφωνία έγινε και θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενος μήνες και η Tencent δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την εν λόγω συμφωνία.

Πάντως για να μιλάμε για τέτοια ποσοστά μπορείτε να φανταστείτε για τα κέρδη που έχει η Supercell με τα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον.

Για περισσότερα νέα και ειδήσεις μείνετε συντονισμένοι στο VideoGamer Greece.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ