Ένας συντάκτης αναρωτιέται - Πόσο αληθινό είναι το Playstation 4.5; - VideoGamer.gr
playstation 45
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Ένας συντάκτης αναρωτιέται – Πόσο αληθινό είναι το Playstation 4.5;

Γεμάτο το Ίντερνετ από ειδήσεις με το Playstation 4,5. Όπως φαίνεται δεν είναι 4.5 αλλά 4K, σε παραλληλία με τις 4K τηλεοράσεις και την ταχύτερη διάδοση ισχυρότερων γραφικών.
Το θέμα είναι όμως, είναι αληθινές αυτές οι φήμες; Χρειαζόμαστε όντως μια τόσο σύντομη αλλαγή στο hardware των κονσολών νέας γενιάς;

Σύμφωνα με την είδηση-πηγή του Kotaku, η Sony ετοιμάζει μια αναβαθμισμένη έκδοση του PS4, η οποία θα έχει επαυξημένη απόδοση γραφικών και τα παιχνίδια θα μπορούν να τρέξουν σε 4K ανάλυση. Δεν αναφέρεται κάπου αν οι κάτοχοι PS4 θα πρέπει να αγοράσουν κάποια καινούρια συσκευή ή θα υπάρξει κάποιου είδους αναβάθμιση. Όλα μένουν στον αέρα.

ps_vr_launch_bundle[1]

Φυσικά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για φήμες, αλλά δεν γίνεται να υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, και όλως τυχαίως αμέσως μετά την ανακοίνωση τιμής του Plyastation VR και της VR εποχής να έρχεται αυτό το δημοσίευμα. Μια δικαιολογία-αφορμή που έχω διαβάσει είναι πως το VR θα χρειαστεί αυτή την extra δύναμη του Playstation, πέρα από την επιπλέον συσκευή επεξεργασίας του VR. Το θέμα είναι όμως δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στο NX.

Ξέχασε κανείς την Nintendo; Η πολλά υποσχόμενη κίνηση της Nintendo μπορεί να πιάσει στον ύπνο Sony και Microsoft. Οι δύο εταιρίες κολοσσοί-που η άποψη μου είναι πως πίστευαν ότι ξεμπέρδεψαν για αυτή την πενταετία με την Nintendo-προχωράνε στα τυφλά όσον αφορά την νέα της κονσόλα. Έχει υποσχεθεί πολλά που μπορεί να αλλάξουν για ακόμη μια φορά τα-για τώρα-ήρεμα νερά της βιομηχανίας του gaming.

nx_patent_1

Αν και δεν έγινε τόσος μεγάλος ντόρος για την συγκεκριμένη δήλωση σε σχέση με το leak για το Playstation 4.5, πριν λίγες ημέρες ο Phil Spencer έκανε και αυτός λόγο για δυνατότητα αναβάθμισης hardware του Xbox One! Είδατε; Τα στοιχεία έχουν αρχίσει και μαζεύονται μόνα τους σιγά σιγά. Βέβαια, ο Phil Spencer στην συνέχεια ανέφερε πως δεν έχει στο μυαλό του να παίρνετε τα κατσαβίδια σας και να αλλάζετε τα πάντα, αλλά υπάρχει αυτή η σκέψη από το “στρατόπεδο” του Xbox.

Με την E3 να είναι τρεις μήνες μακριά και το VR να κυκλοφορεί λίγο μετά από αυτή, μπορεί η φετινή εκδήλωση να είναι γεμάτη από αναβαθμίσιμες ή αναβαθμισμένες κονσόλες, μια κίνηση που έχουμε να δούμε πάνω από 10 χρόνια.

Phil-Spencer[1]

Όλα τα στοιχεία οριοθετούν μια νέα γενιά κονσολών, με την Nintendo και το NX να έχουν τον πρώτο λόγο στο “νέο παιχνίδι” της βιομηχανίας του gaming.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ