Ένας συντάκτης αναρωτιέται - Αξίζει η κυκλοφορία του Nintendo NX; - VideoGamer.gr
Το Super Mario Run ανακοινώθηκε για το iPhone! - videogamer.gr
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Ένας συντάκτης αναρωτιέται – Αξίζει η κυκλοφορία του Nintendo NX;

Χθες ανακοινώθηκαν (βασικά καλύτερα φημολογήθηκαν) ορισμένα χαρακτηριστικά του αναμενόμενου από τους πάντες Nintendo NX, και πραγματικά με αυτά που είδα αναρωτήθηκα: Θα αξίζει τελικά ή θα είναι ακόμη ένα Wii U;

Φυσικά δεν έχω κάτι με την κονσόλα της Nintendo, άλλωστε αγαπάω πάρα πολύ την νοοτροπία της Nintendo, το πόσο προσεγμένα είναι τα παιχνίδια και τα franchise της και την by default συνήθειά τους να καινοτομούν.

1626677-wallpaper_74982[1]

Για να δούμε μια στιγμή τα χαρακτηριστικά που βγήκαν στην φόρα, ακόμη και ως φήμη, σαν αφορμή για να συζητήσουμε που μπορεί να οδηγηθεί και αν αξίζει αυτό το project-κίνηση του Nintendo NX.

 •  Το NX θα έχει ασύρματο HDMI dongle που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής.
 • Θα μπορείτε να το τραβήξετε και να το συνδέσετε σε οποιοδήποτε HDMI output.
 • Το NX θα έχει μια εξελιγμένη έκδοση της τεχνολογίας streaming του Wii U έτσι ώστε να έχουμε HD εικόνα στην τηλεόραση.
 • Τα αναλογικά χειριστήρια για την κίνηση θα έχουν μικρούς κινητήρες για μια φανταστική απτική εμπειρία. Αν ελέγχετε κάποιο χαρακτήρα και χτυπήσετε κάποιο τοίχο, οι μοχλοί θα κινηθούν αντίθετα από τον τοίχο προσομοιώνοντας το χτύπημα.
 • Bluetooth σύνδεση με πάρα πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και tablets.
 • Θα μπορείτε να απαντήσετε τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα από το τηλέφωνό σας στην οθόνη-οθόνες του NX.
 • Πολύ κοντά στα χαρακτηριστικά του Xbox One.
 • Όλες οι τεχνολογίες χρησιμοποιούν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά των PS4 και Xbox One.
 • Οποιοδήποτε παιχνίδι που μπορεί να τρέχει σε Playstation 4 ή Xbox One θα μπορεί να τρέχει πολύ εύκολα στο NX χωρίς πολλές μετατροπές.
 • Αυτό θα συμβαίνει πιο εύκολα αν ο τίτλος τρέχει σε Android OS ή Unreal Engine 4.
 • Ένας από του 3rd Party developers είπε “Είναι η πιο απλή συσκευή που δουλέψαμε ποτέ. Απλά παίρνεις τον κώδικά σου, τον κάνεις compile και απλά δουλεύει.”
 • Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο Pokemon GO για να πάρετε μια ιδέα του πως θα λειτουργούν τα social features του NX.
 • Οι δυνάμεις της συσκευής είναι η ευκολία χρήσης της.
 • Το λειτουργικό σύστημα ονομάζεται NintendOS, είναι πολύ δυνατό και έχει πολλά μοντέρνα feature mobile λειτουργικών συστημάτων.
 • Η Nintendo προσπαθεί να είναι πολύ προσεκτική στον τρόπο που θα δείξει το λειτουργικό σύστημα, καθώς φοβάται μήπως το μπερδέψουν με Android σύστημα.
 • Πολύ δυνατές λειτουργίες συνδεσιμότητας, καθώς μπορείτε να συνδεθείτε με πολλές συσκευές και υπηρεσίες.
 • Αυτό επιτρέπει την δημιουργία μιας πολύ ανταγωνιστικής συσκευής και οικοσυστήματος, σχεδιασμένα έτσι ώστε να περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του καταναλωτή.

Εσάς πως σας φαίνονται τα χαρακτηριστικά; Η αλήθεια είναι πως θυμίζουν πολύ Nintendo. Έχει μια δόση αλήθειας το δημοσίευμα αλλά πιστεύετε θα κρατήσει; Θα είναι τελικώς ανταγωνιστικό;

nintendo_dena_announce[1]

Η γνώμη μου είναι πως σε ένα βαθμό θα δούμε μια πολύ καλή και νέα κίνηση από την Nintendo, καινούρια νοοτροπία όσον αφορά γραφικά και προσοχή στις social λειτουργίες.

Αλλά δεν θα καταφέρει να πλασαριστεί ως κάτι τόσο δυνατό για μένα. Αν ισχύει αυτό που γράφεται για παρόμοια χαρακτηριστικά με Xbox One, θα δυσκολευτεί ο κόσμος να πειστεί. Είναι κάτι που υπάρχει ήδη, τουλάχιστον από τεχνικό τομέα και social features. To Xbox One μέχρι στιγμής έχει δώσει μεγάλη βάση στα Social features και έχει καθιερώσει και μέσω του λειτουργικού της συστήματος να τα δέσει όλα πάρα πολύ καλά.

nx_patent_1

Τι μπορεί να ανεβάσει το NX;

Αν όντως είναι τόσο εύκολο το development, ένα πολύ καλό χειριστήριο και ένα νέο δυνατό lineup παιχνιδιών μαζί με τα ήδη υπάρχοντα και πολυαγαπημένα franchise της Nintendo με μια τιμή ίδια ή λίγο υψηλότερη των Xbox One και PS4 η κονσόλα θα στεφθεί με επιτυχία. Αν συμβεί αυτό, τότε μπορεί ο κόσμος να αρχίσει να δείχνει λίγο παραπάνω αγάπη στην εταιρία, νιώθοντας την προσοχή και την φροντίδα της εταιρίας μέσα από τα προσεγμένα first party franchise.

2557861-zelda_001[1]

Ας ελπίσουμε το εγχείρημα του Nintendo NX να στεφθεί τελικώς με επιτυχία, έτσι ώστε να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός και να δούμε καλύτερα παιχνίδια για όλους μας.

Πως σας φαίνονται τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά; Πείτε την άποψη σας στα σχόλια αποκάτω.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ