Ιδανικά παιχνίδια για την ημέρα του Halloween - Part 2 - VideoGamer.gr
halloween
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Ιδανικά παιχνίδια για την ημέρα του Halloween – Part 2

Το Halloween είναι εδώ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Είναι μια γιορτή καθαρά Αμερικάνικη αλλά τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, φαίνεται πως το παίρνουν όλο και πιο ζεστά το όλο θέμα.

Πέρυσι, μπορεί να θυμάστε ένα αντίστοιχο άρθρο που είχα γράψει προτείνοντας μερικά παιχνίδια που νιώθω ότι είναι ιδανικά για την ημέρα του Halloween. Έτσι και φέτος λοιπόν με πολύ αγάπη γράφω αυτό το άρθρο και φυσικά για ακόμη μια χρονιά θα προτείνω μερικά παιχνίδια τα οποία φυσικά τα έχω παίξει και νιώθω ότι είναι ιδανικά για αυτήν την ιδιαίτερη και spooky περίοδο.

Zombi – ZombiU

zombi-halloween-horror

Φυσικά μια λίστα όπως αυτή δεν γίνεται να είναι λίστα χωρίς τουλάχιστον ένα zombie game. To Zombi είναι ένα παιχνίδι που έπαιξα για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες στο PS4. Αγγλία, Big Ben, ο γνωστός ιός που έχει μετατρέψει τον κόσμο γύρω μας σε αιμοδιψή zombie και η επιβίωση είναι το παν.

Είναι ένα διαφορετικό zombie game από τα υπόλοιπα καθώς εδώ ενδέχεται να υπάρχουν πολλές στιγμές που θα θεωρείτε ίσως και για πρώτη φορά στη ζωή σας τα zombie πολύ επικίνδυνα. Μέσα από διάφορες αποστολές και τα πυρομαχικά να είναι λίγα θα πρέπει να εξουδετερώνετε τους εχθρούς με παγίδες και ότι άλλο μπορείτε.

Αν θέλετε μια συμβουλή μερικές φορές το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι τα αποφύγετε.

F.E.A.R.

fear-halloween-horror

Στην συνέχεια της λίστας μας έχουμε το γνωστό F.E.A.R. το πρώτο παιχνίδι μιας σειράς η οποία άρχισε πολύ καλά και είχε ένα πολύ άδοξο τέλος. Το πρώτο παιχνίδι λοιπόν το οποίο είναι και το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι ένα first person shooter όπου χωρίς να σας κάνω spoil για την ιστορία υπάρχουν μερικά μεταφυσικά πράματα στο παιχνίδι και ένα από αυτά είναι η Alma.

Η Alma είναι ένα κοριτσάκι το οποίο παίζει με το μυαλό σας και μπορεί να σας πεταχτεί μπροστά σας οποιαδήποτε στιγμή.

By the way αυτό το παιχνίδι έχει το χειρότερο κατέβασμα σκάλας που θα μπορούσε να έχει ένα παιχνίδι.

Outlast

outlast-halloween-horror

Φυσικά το Outlast δεν γινόταν να λείπει φέτος από την συγκεκριμένη λίστα. Με το δεύτερο παιχνίδι να είναι καθ΄οδόν νομίζω ότι το οφείλουμε στον εαυτό μας να παίξουμε για ακόμη μια φορά το πρώτο παιχνίδι.

Ανατριχιαστικό, σκοτεινό, μυστήριο, κυνηγητό, τρέλα και πολλά ακόμη σε αυτό το παιχνίδι θα σας κάνουν να το αγαπήσετε. Ακόμη θυμάμαι την μέρα που το έβαλα με φίλο μου το βράδυ και την τρομάρα που είχαμε πάρει παίζοντας το αριστούργημα της Red Barrels.

Μπαταρίες, κάμερα και Άγιος ο Θεός.

Resident Evil 4

resident-evil-halloween-horror

Legen(wait for it)dary που θα έλεγε και ο αγαπημένος Barney Stinson. Ένα παιχνίδι που πραγματικά αγαπήσαμε αν και αυτό το παιχνίδι ήταν η αρχή του κακού καθώς μετά η σειρά έχασε το δρόμο αλλά ευτυχώς έχει επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι.

Το Resident Evil 4 ενώ δεν θα λέγαμε ότι έχει τρόμο, σου δίνει όμως αυτό το υπέροχο συναίσθημα όταν το ξεκινάς από την αρχή που δύσκολα συναντάς σε παιχνίδι. Όμορφο με ωραίο gameplay και ιστορία με περιοχές που ταιριάζουν απόλυτα με την περίοδο του Halloween.

Help me Leon, Leooooonnnnn, Help, Help me Leon (Το ξέρω ότι το ακούτε και εσείς αυτή τη στιγμή στο μυαλό σας)

The Evil Within

evil-within-halloween-horror

Προσωπικά με το που είδα το The Evil Within ήξερα πως αυτό το παιχνίδι για εμένα θα είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Έτσι και έγινε λοιπόν. Αν και πως να μην είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ever όταν από πίσω υπάρχει το μεγάλο κεφάλι που ακούει στο όνομα ”Shinji Mikami” (Resident Evil Creator).

Το συγκεκριμένο παιχνίδι σε πάει σε μία ποιο εναλλακτική πραγματικότητα με πολύ όμορφα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει από την σειρά Resident Evil και όχι μόνο. Έχει μια πάρα πολύ ενδιαφέρον ιστορία που πρέπει να παίξεις μέχρι το τέλος για να πάρεις την απάντηση που ίσως θέλεις από τα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού.

Θα μπορούσε να είναι ένα κλώνος του Resident Evil όμως είναι ένα υπέροχο παιχνίδι το οποίο θα περάσετε πολύ ευχάριστες ώρες παίζοντας το.

Ακόμη θυμάμαι εκείνες τις κοριτσίστικες κραυγιές που είχα βγάλει βλέποντας μπροστά μου το Ruvik.

 

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Resident Evil Village

Για: PC, PS5, Xbox Series X

Ημ. Κυκλοφορίας:

TBA

Zombi

Για: PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

22/01/2016

7 Days to Die

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

01/07/2016