Εντάξει θα το παραδεχτώ φίλες και φίλοι πως έκανα λάθος σχετικά με το Nintendo Switch. Η αλήθεια είναι πως είχα πολλές αμφιβολίες και επιφυλάξεις σχετικά με το Nintendo Switch και χαίρομαι πάρα πολύ που έπεσα έξω.

Λοιπόν ας αρχίσουμε όμως από την αρχή. Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση της CD Media στο Launch Event του Nintendo Switch το οποίο έγινε στο The Loft ο οποίος λειτουργεί σαν χώρος δεξιώσεων. Φυσικά είναι τιμή μου αλλά και του VideoGamer Greece να πιάσουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας την νέα κονσόλα της Nintendo. Αρχικά λοιπόν με το που πήγαμε στην υποδοχή αντίκρισα ένα πολύ ωραίο στήσιμο που είχε κάνει η CD Media με το Nintendo Switch να είναι πρώτη μούρη.

20170302_130931

Ο επάνω όροφος ήταν ένας παράδεισος για τους fans της Nintendo και όχι μόνο φυσικά. Ένας σχετικά μικρός, αλλά γεμάτος χώρος με επαγγελματισμό και διασκέδαση για όλους. Το πρώτο παιχνίδι που είχα την τιμή να δοκιμάσω ήταν το Mario Kart 8. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας κατάλαβα στα χέρια πως αυτό που πιάνω στα χέρια μου είναι και η κονσόλα όχι κάποιο χειριστήριο ή κάποιο αξεσουάρ αλλά η ολοκληρωμένη κονσόλα.

Όλο το Hardware και όλες οι δυνατότητες του Nintendo Switch εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν στα χέρια μου. Το ξέρω ότι ίσως σας ακούγεται παράξενο αλλά είναι ασυνήθιστο και λίγο περίεργο για εμένα όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα όλο το ''βάρος'' στο να επεξεργαστώ την όλη κονσόλα. Το δεύτερο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι το χειριστήριο ήταν πάρα πολύ ελαφρύ σε σχέση με τα υπόλοιπα στην αγορά. Φυσικά και η μικρότερη καθώς να σας ενημερώσω ότι το Nintendo Switch μπορεί να χωρέσει και σε ένα τσαντάκι χωρίς να υπερβάλω.

Η εταιρεία φαίνεται πως ήθελε να δώσει βάρος στο όλο θέμα που λέγεται Handheld και πιστεύω τα καταφέρνει και με το παραπάνω με την κυκλοφορία του Nintendo Switch.

Launch Event-Nintendo Switch

Στην συνέχεια δοκίμασα τα άκρως διασκεδαστικά παιχνίδια του 1-2 Switch και τα ονομάζω άκρως διασκεδαστικά γιατί αν έχεις παρέα ίσως είναι ότι καλύτερο για το σπίτι. Αυτά τα παιχνίδια απευθύνονται σε δύο παίκτες τα οποία μάχονται ως αντίπαλοι σε διάφορα παιχνίδια. Ίσως μιλάμε για το ένα παιχνίδι να είναι καλύτερο από το άλλο στην κατηγορία του.

Το αγαπημένο μου προσωπικά να είναι Quick Draw το οποίο όπως μπορεί να φαντάζεστε από τον τίτλο είστε καουμπόηδες στην άγρια δύση και σκοπός είναι να να πυροβολήσετε τον αντίπαλο σας με το που ακουστεί η ηχητική εντολή. Εκεί ως μεγάλη έκπληξη ήρθαμε ισοπαλία με τον συνάδελφο Γιάννη και σκοτωθήκαμε και οι δύο. Αυτά πραγματικά δεν συμβαίνουν εύκολα και ο περισσότερος κόσμος το κοιτούσε ως έκπληξη.

Nintendo Switch-quick draw

Στην συνέχεια αφού κατάφερα και νίκησα τον συνάδελφο Γιάννη πήγα σίγουρος πως θα νικούσα και την Μαριαλένα (Promotion Staff) η οποία με είχε προειδοποιήσει από την αρχή πως έχει γίνει καλή σε αυτό.

Πήγα σίγουρος φίλες και φίλοι και έχασα και τις τρεις φορές. Εντάξει από την μία ίσως σκέφτηκα να πάω λίγο πιο χαλαρά με την Μαριαλένα και αυτό μπορεί να με έφαγε. Μην ξεχνάμε πως όλα είναι θέμα ψυχολογίας.

Nintendo Switch-Vol2

Φεύγοντας και από τα παιχνίδια του 1-2 Switch στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Splatoon 2. Δεν είχα παίξει άλλη φορά τίτλο Splatoon και η αλήθεια είναι πως αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό θεματάκι το Splatoon 2 είναι ένα έπος. Το θεματάκι που είπα είναι αυτό της κάμερας που προσωπικά με ενόχλησε. Τι ακριβώς εννοώ; Ότι πρέπει να κινήσω το χειριστήριο για να κινηθεί και η κάμερα. Αυτό ελπίζω να αλλάζει στα settings γιατί προσωπικά σε εμένα φάνηκε ως αρνητικό.

Τώρα στο τέλος δοκίμασα το πολυπόθητο The Legend of Zelda: Breath of the Wild το οποίο είναι ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί με το launch της κονσόλας. Ενθουσιάστηκα αρκετά με το εν λόγω παιχνίδι αν και θα ήθελα να έχει λίγο καλύτερα γραφικά καθώς νιώθω ότι μακρινά textures θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Δοκίμασα και την αλλαγή του παιχνιδιού από τηλεόραση στην οθόνη του Nintendo Switch και δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά θα έλεγα. Είναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι χωρίς καμία απολύτως διαφορά.

Nintendo Switch-Skylanders

Εγώ για ακόμη μια φορά θα συγχαίρω την CD Media για την πολύ ωραία κίνηση σχετικά με την διοργάνωση του εν λόγω event, με το πανέμορφο promotion staff, την πολύ ωραία ατμόσφαιρα αλλά και έναν ωραίο μπουφέ στο τέλος (αν και τα καλαμάκια το θέλανε λίγο ακόμη το ψήσιμό τους).

Τώρα αν θέλετε να σας πω για το αν θα το αγοράσω το Nintendo Switch, η απάντησή μου είναι ''Σίγουρα''.

Φυσικά μπορείτε να δείτε και το ομαδικό Hand-On Preview της κονσόλας από το Event εδώ. Για περισσότερα νέα και πληροφορίες από τον κόσμο του gaming μείνετε συντονισμένοι στο VideoGamer.gr.