Ένας συντάκτης αναρωτιέται – Γιατί τόσο καιρό δεν έπαιζα Adventure παιχνίδια; - VideoGamer.gr
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Ένας συντάκτης αναρωτιέται – Γιατί τόσο καιρό δεν έπαιζα Adventure παιχνίδια;

Βρήκα και εγώ ευκαιρία μέσα στο σ/κ, να δοκιμάσω το Firewatch για να δω και εγώ αν ισχύουν τα καλά λόγια που ακούω και αν όντως είναι τόσο μικρή η διάρκεια και το περιεχόμενο ώστε να δικαιολογεί το Steam Refund.

Μου πήρε περίπου 6 ώρες να το τελειώσω με μια καθισιά. Χανόμουν μέσα στο δάσος πολλές φορές βλέπετε, γιατί έχω ένα θεματάκι χωρίς σαφή καθοδήγηση, κυρίως γιατί τα παιχνίδια που παίζω δεν είναι adventure.

firewatch_140830_02

Παιδιά το μόνο που μπορώ να πω για το Firewatch χωρίς πολλά πολλά, είναι ότι μπορεί να το θυμάται κανείς σαν εμπειρία. Είναι ένα ταξίδι που σου δημιουργεί πολλά συναισθήματα και ερωτηματικά. Σαν να βλέπεις μια καλογυρισμένη ταινία-σειρά. Με κάποιο τρόπο επενδύεις συναισθηματικά στον χαρακτήρα μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο. Με την περιπέτεια στο δάσος να είναι ένα “ευχάριστο μουσικό διάλειμμα” για τον χαρακτήρα και εμένα.

Ομολογώ πως δεν περίμενα ένας “Walking Simulator” να δημιουργεί τέτοιες εμπειρίες, σε επίπεδο να αναρωτιέμαι γιατί τόσα χρόνια δεν έπαιζα περισσότερα Adventure παιχνίδια και γενικότερα τίτλους που έχουν μια μοναδική ιστορία-εμπειρία να διηγηθούν. Μετά από αυτή την εμπειρία φυσικά, θα σας πρότεινα αν αγοράσετε τον τίτλο να μην κάνετε Steam Refund, γιατί πραγματικά η ομάδα ανάπτυξης έδωσε ότι καλύτερο και πιο όμορφο μπορούσε να δώσει από πλευρά οπτικής και σεναρίου.

The_Park_Screenshot_1_1080

Έτσι αποφάσισα από εδώ και πέρα να δίνω περισσότερη σημασία στους μικρούς προσεγμένους τίτλους παρά στα τόσο μεγάλα franchises. Φυσικά και αυτά έχουν πολύ όμορφες και προσεγμένες ιστορίες, αλλά όχι στο βαθμό που γίνεται από τα indie studios. Αυτό γίνεται κιόλας γιατί ένα μεγάλο studio θα προσπαθήσει να αγγίξει ένα μεγαλύτερο κοινό με το gameplay και την ιστορία του με αποτέλεσμα να μην δίνονται πολλές ευκαιρίες ρίσκου σε κάτι πιο απλοϊκό.

Βέβαια για να μην αδικώ και τις μεγάλες εταιρίες, τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες με νέες IP να διηγηθούν μια ιστορία που θα αγγίξει τον κόσμο και ας τους φέρει λιγότερα έσοδα ή είναι μικρότερο το κοινό.

maxresdefault[1]

Αν και φέτος είναι η χρονιά που κυριολεκτικά οι gamers δεν θα προλαβαίνουν να διαλέξουν ανάμεσα από απίστευτους τίτλους, μην ξεχάσετε να δώσετε μια ευκαιρία στα μικρότερα διαμαντάκια. Πάντα έχουν μια καλή ιστορία να πουν.

Εγώ σήμερα λέω να ξεκινήσω το Undertale αν και δεν είναι ακριβώς Adventure, κυρίως λόγω του τεράστιου Hype και της πολύ αξιόλογης ιστορίας που φαίνεται να έχει να πει.

Υ.Γ. Το Soundtrack και μόνο του Firewatch θα σας πείσει να το παίξετε.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Firewatch

Για: PC, PS4

Ημ. Κυκλοφορίας:

09/02/2016