Shadow Of The Tomb Raider Review - VideoGamer.gr
thumb 350 913696
· Γράφει ο Sotiris Kobis

Shadow Of The Tomb Raider Review

Η μαχήτρια Lara στο νέο Shadow Of The Tomb Raider!

H Lara είναι ένας χαρακτήρας που στιγματίζει το μυαλό του αντρικού πληθυσμού κυρίως τόσο για το πείσμα της όσο και για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της. Γενικότερα,τα Tomb Raider είναι παιχνίδια που θα τα χαρακτήριζα νοσταλγίας καθώς κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποιο νέο παιχνίδι -εκτός βέβαια ότι παρομοιάζεται και συγκρίνεται με το Franchise του Uncharted– θέλει κάθε κύτταρο σου να το αποκτήσει όντας ριζωμένο καλά στις μνήμες όλων. Στο νέο Shadow Of The Tomb Raider το οποίο επιμελήθηκε η Eidos Montreal και η Crystal Dynamics να συμπληρώνει την καναδέζικη εταιρία παίχτηκε από εμάς και σας καταθέτουμε την εμπεριστατωμένη άποψή μας.

shadow of the tomb raider august screenshots 7

Η ιστορία φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις, και πλέον βρισκόμαστε δύο μήνες μετά τα γεγονότα του Rise Of The Tomb Raider με την παραστρατιωτική οργάνωση της Trinity να είναι σε ένα ψηφιακό ανθρωποκυνηγιτό με την Lara και την ανδρική παρουσία του φίλου της, Jonah για την απόκτηση του κουτιού της Πανδώρας θα το χαρακτήριζα καθώς όποιος το έχει στην κατοχή του και το ανοίξει μπορεί να απελευθερώσει δυνάμεις δυνητικά επικίνδυνες για το ανθρώπινο έθνος, όπως ανυπολόγιστες καταστροφές προκλιθέντες από φυσικά αίτια. Και έτσι η περιβόητη πρωταγωνίστρια πρέπει κάνει τα πάντα για να μην φτάσει στην κατοχή του Pedro Dominguez, που είναι ένας εκ των διοικούντων της Trinity. Για να αποφθεχθέι κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο η Lara και οι υπόλοιποι σύμμαχοι καλούνται να ανταγωνστούν τόσο τους αντίστοιχους αντιπάλους τους αλλά και τον Αμαζόνιο της απέναντι υφηλίου με το έντονο τροπικό κλίμα του και την τεράστια ποικιλομορφία σε χλωρίδα και πανίδα.

WCCFshadowofthetombraider5

Στα του Gameplay συνεχίζει να είναι το κλασσικό,ευχάριστο και απολαυστικό που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα προηγούμενα Tomb Raider. Η Lara έχει πληθωρισμό και άνεση ενώ τρόπος που κινείται προσδίδει μια ιδιαίτερη χροιά στο όλο εγχείρημα. Ο γάντζος αποτελεί ένα νέο στοιχείο στο νέο Shadow Of The Tomb Raider ενώ όσον αναφορά το Shooting και πιο συγκεκριμένα την χρήση του τόξου να είναι η αδυναμία μου και με την πρώτη ευκαιρία είναι το Primary όπλο που χρησιμοποίησα στις μάχες,όπου μάχες έχουν μια άλλη διαφορετική φιλοσοφία έχοντας μια πιο Stealth προσέγγιση με τις σώμα με σώμα μονομαχίες σε Hard επίπεδο δυσκολίας να είναι απροσπέλαστες. Όπως προανέφερα το Stealth στοιχείο είναι η βασική δομή του παιχνιδιού η εταιρία ανάπτυξης εισήγαγε έναν ακόμα τρόπο για πιο αποτελεσματικό Stealth,αυτό του καμουφλάζ όπου η Lara προσπαθεί να μείνει όσο τον δυνατόν πιο κοντά στα φυσικά χρώματα του γύρω περιβάλλοντος επιτυγχάνοντας σε αρκετά καλό βαθμό με την βοήθεια διαφόρων φυλλωμάτων ή ακόμα και με την χρήση λάσπης.

shadow of the tomb raider z3

Επι τεχνικού τομέα το Shadow Of The Tomb Raider αναμενόμενα εκπλήσσει για ακόμα μια φορά καθώς ο τροπικός κόσμος του παιχνιδιού είναι κοφτερός από όλες τις απόψεις. Το περιβάλλον δείχνει ρεαλιστικό ενώ η Lara έχει υποστεί μια μυική αύξηση που την κάνει ακόμα καλύτερη μολονότι η ζωή σε έναν Αμαζόνιο σε προσαρμόζει υπό αυτές τις συνθήκες για την καλύτερη δυνατή επιβίωση. Όσον αναφορά τις κονσόλες έχουμε δύο εξίσου ”δυνατές” επιλογές όπως αυτής της υψηλής ανάλυσης και του χαμηλού Framerate (4K,30Fps) ή την θυσία της ανάλυσης για τα 60Fps. Σε ηχητικό επίπεδο το Shadow Of The Tomb Raider παραμένει ακλώνιτο καθώς η μουσική υπόκρουση είναι εκεί που πρέπει σε κάθε στιγμή,με τις κατάλληλες νότες και εντάσεις δημιουργώντας μια εκτίναξη αδρεναλίνης και συναισθήματος.

Εν κατακλείδι,το Shadow Of The Tomb Raider αποτελεί ένα αξιομνημόνευτο Sequel του Rise Of The Tomb Raider που παρόλο έχει σημαντικές βελτιώσεις και προσθέσεις όπως προαναφέραμε δείχνει να υστερεί σε σεναριακό επίπεδο. Παρόλα αυτά,όσοι αρέσκονται στο να παίζουν παρέα με την Lara και τις περιπέτειες της αξίζει να ασχοληθούν με το νέο παιχνίδι της Square Enix.

Εμείς φυσικά να δώσουμε από πλευράς μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην CD Media για παροχή του τίτλου για την ανάγκες του Review σε Xbox One.

Για περισσότερα νέα και ειδήσεις μείνετε συντονισμένοι στο VideoGamer Greece.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
thumb 350 913696

verdict

Η Lara στο αχανές περιβάλλον ενός τροπικού δάσους με αντιπάλους την Trinity και τον ίδιο τον Αμαζόνιο

8.5 Έξωχος τεχνικός τομέας Ουσιώδεις γρίφοι Εθιστικό Gameplay Ανεπαρκές Story Αμυδρό Story-Telling

ΣΧΟΛΙΑ