Resident Evil 2 Review - VideoGamer.gr
resident evil 2 remake demo.jpg.optimal
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Resident Evil 2 Review

Λοιπόν, να σας πω την αλήθεια από που να αρχίσω δεν ξέρω. Όλα τόσο προσεγμένα, όλα τόσο καλοφτιαγμένα τα οποία σίγουρα σηματοδοτούν και ξεχωρίζουν το τι σημαίνει Remake αλλά και Remaster, καθώς μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Για να δούμε λοιπόν. Το Resident Evil 2 αξίζει τα λεφτά του για ένα παιχνίδι που είναι μόνο single-player; ΝΑΙ. Είναι αυτό που περίμεναν οι fans; ΝΑΙ. Θέλουμε Resident Evil 3: Nemesis; ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ. Ας τα δούμε όμως και λίγο πιο αναλυτικά τα πράγματα έτσι ώστε να πάρετε και εσείς μια καλή ιδέα για το τι τρέχει με το παιχνίδι.

5bbcf27f76545326535b9832 750 423

Η Αρχή

Όλα λοιπόν άρχισαν το 1998 όπου η Capcom κυκλοφόρησε το Resident Evil 2 για το Playstation, Dreamcast, Nintendo Gamecube και όχι μόνο. Κάπου ξεκίνησε ένας μικρός χαμός όταν είδαν όλοι περί τίνος πρόκειται έσπευσαν να αγοράσουν τον τίτλο. Θυμάμαι κιόλας κόσμο να αγοράζει την κονσόλα μόνο και μόνο για αυτό το παιχνίδι (ΝΑΙ, γινόντουσαν και τότε αυτά). Το Resident Evil 2 έδωσε στον κόσμο νέους χαρακτήρες, πολύ καλύτερα animations, και σε ένα σύνολο όλα ήταν πολύ αναβαθμισμένα από τον προκάτοχό του. Κάπου εκεί και μετά πέρασαν τα χρόνια και κυκλοφόρησαν πολλά παιχνίδια της σειράς αλλά με επιτυχία άλλα όχι με τόσο. Ο κόσμος περίμενε για κάτι άλλο για μια επιστροφή στο στοιχείο του survival horror και κάπως έτσι εισακούστηκαν οι προσευχές μας και ανακοινώθηκε και επίσημα το Resident Evil 2 Remake. Μέχρι που πήραμε και το πρώτο teaser trailer στην E3 2018 και κάπου εκεί μας έφυγε και το σαγόνι. Αφού λοιπόν πέρασε με “δυσκολία” ο καιρός κυκλοφόρησε ο τίτλος και εμείς σας μεταφέρουμε με πολύ χαρά τις εντυπώσεις μας.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε και τόση έμφαση στην ιστορία καθώς εδώ τα πράγματα είναι λίγο γνώριμα. Παίζουμε ως Leon S. Kennedy ένας αστυνομικός ο οποίος έχει το πιο άσχημο ξεκίνημα στη πρώτη του μέρα στη δουλειά (όπως όλοι μας άλλωστε). Ξαφνικά βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Raccoon City περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον ιό T-Virus, B.O.W και όχι μόνο. Κάπου εκεί μπλέκονται και άλλοι χαρακτήρες στην ιστορία του όπου όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Αν πάλι δεν έχετε παίξει το παιχνίδι θα σας αφήσω να το μάθετε. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούμε να παίξουμε και με το campaign της Claire όπου έχει μερικές διαφορές από αυτό του Leon. Φυσικά για να δείτε το παιχνίδι ολοκληρωτικά πρέπει να παίξετε και με τους δύο έτσι ώστε να δείτε όλα τα cutscenes και να σας λυθούν τυχόν απορίες.

ss 12fb940f490e3ec565fd41417156969632260d5a.1920x1080

Leon & Claire

Ας σταθούμε λιγάκι στους χαρακτήρες μας. Όπως διαβάσατε και παρακάτω υπάρχουν δύο campaign αυτό το Leon και αυτό της Claire. Αξίζει να ειπωθεί το γεγονός ότι και οι δύο χαρακτήρες βρίσκονται σχεδόν στα ίδια μέρη απλά υποθετικά σε διαφορετικό χρόνο. Μόνο στο campaign της Claire μπορούμε να δούμε και μερικά μέρη τα οποία δεν θα δούμε ποτέ με τον Leon αλλά σε αυτό το κομμάτι οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στους χαρακτήρες και πως βλέπουμε να εξελίσσονται τα πράγματα και για τους δύο. Ο Leon έχει το κλασσικό campaign δράσης όπου προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει και να φύγει από την Raccoon City. Από την άλλη πλευρά η Claire Redfiled έχει πάει στην Raccoon City να βρει τον αδερφό της όμως μάταια. Στην δικιάς της διαδρομή βρίσκει την Sherry Birkin ένα μικρό κοριτσάκι με πολλά “μυστικά” το οποίο χρειάζεται βοήθεια. Αυτό που παρατήρησα είναι πως το όλο campaign της Claire δίνει πολύ περισσότερο βάση στο δέσιμο των χαρακτήρων και έχει μια άλλη ατμόσφαιρα που εμένα σε προσωπικό βαθμό μου άρεσε. Μπορεί να παίζουμε το ίδιο περίπου campaign με άλλους χαρακτήρες όμως κυρίως η ατμόσφαιρα είναι αυτό το κάτι που το κάνει διαφορετικό.

Resident Evil 2 12 788x443

Από το Α στο Β

Η ιστορία του παιχνιδιού δεν θυμίζει κάτι το εντυπωσιακό στην σημερινή εποχή τουλάχιστον, όμως το παιχνίδι και η ατμόσφαιρά του είναι αυτά που το κάνουν ξεχωριστό. Θα σας εξηγήσω αμέσως τι ακριβώς εννοώ με αυτό. Η ιστορία μας εξελίσσεται σιγά σιγά προχωρόντας με την λύση των γρίφων όπου ξεκλειδώνουμε όλο και περισσότερες περιοχές και δωμάτια. Αυτό όμως που το κάνει εξαιρετικό είναι το όλο ταξίδι που κάνουμε για την λύση αυτών των γρίφων. Το να πηγαίνουμε από το σημείο Α στο σημείο Β για να πάρουμε ένα εξάρτημα/κλειδί και εκεί να μας προξενήσει ακόμη ένας γρίφος ο οποίος θα μας καθοδηγήσει στον επόμενο γρίφο, είναι ταυτογχρόνως και κάτι μοναδικό. Αν έχετε παίξει το παιχνίδι καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο απολαύσατε, όπως και εγώ φυσικά.

Resident Evil 2 658x370 f299bfd050836186

Οπτικός και τεχνικός τομέας

Αυτό είναι ένα κομμάτι για το οποίο ακούγονται πολλά. Υπάρχουν εκείνη που λένε πως το παιχνίδι έχει από τα πιο ωραία γραφικά που έχει δει ποτέ και μετά υπάρχουν και αυτοί που τα λένε απλώς καλά. Νομίζω ότι κάπου υπάρχει η ισορροπία και θα σας εξηγήσω αμέσως τι ακριβώς εννοώ. Όσον αφορά τα γραφικά του τίτλου είναι άκρως ικανοποιητικά και με το παραπάνω. Σίγουρα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και οι developers έχουν δώσει βάση στη λεπτομέρεια. Όμως μένουν μέχρι εκεί. Αυτό που με εντυπωσίασε εμένα προσωπικά ήταν το κομμάτι της λεπτομέρειας που έχει γίνει στο animation και η δουλεία που έχει πέσει πάνω στα Zombie αλλά και στους χαρακτήρες. Πραγματικά υπήρχε φορές όπου το zombie ερχόταν κατά πάνω μου και εγώ τρομαγμένος μεν αλλά κοιτούσα τη λεπτομέρεια στο πως είναι αλλά και το πως κινείται κατά πάνω μου. Πραγματικά ένα τεράστιο μπράβο στην Capcom για αυτό που έκανε. Το κομμάτι του animation που έχει δώσει στους χαρακτήρες είναι εξαιρετικό με την camera να κάνει close-up σε μερικές σκηνές και να βλέπεις μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια στους χαρακτήρες. Οι ήχοι του παιχνιδιού είναι εξαιρετικοί και είναι ακόμη ένα κομμάτι που με άφησε με το στόμα ανοικτό. Παίζοντας με τα Sony Wireless Headset 2.0 η εμπειρία είναι άλλο επίπεδο. Τα ουρλιαχτά από τα Zombies, B.O.W οι ήχοι του MR. Χ είναι το κάτι άλλο. Μερικές φορές το παιχνίδι σε τρομάζει από τους ήχους χωρίς να έχει δει ακόμη τίποτα.

resident evil 2 remake new img 01

Οικονομία σε σφαίρες και Herbs

Αν δεν είστε γνώριμοι από τα παλιά παιχνίδια τότε το σίγουρο είναι πως το παιχνίδι θα σας δυσκολέψει και μάλιστα πολλοί. Δεν υπάρχουν πολλές σφαίρες και όταν υπάρχουν εν τέλη σφαίρες και herbs πρέπει να τα αξιοποιήσετε σωστά και όχι να είστε κουβαρντάδες. Το παιχνίδι θέλει μια στρατηγική στο περισσότερο κομμάτι στο γεγονός ότι πρέπει να σκεφτείτε πιο zombie πρέπει να σκοτώσετε και πιο όχι για να φτάσετε στον προορισμό σας. To backtracking του παιχνιδιού άλλοι το βρίσκουν βαρετό εγώ το βρήκα εξαιρετικό. Το backtracking θα σας κάνει να ανησυχήσετε για τα zombie τα οποία θα είναι εκεί ξανά και ξανά αλλά μετά από λίγο θα σας φανεί πιο εύκολο έχετε αξιοποιήσει σωστά τα woods για τα παράθυρα.

Εν κατακλείδι

Το παιχνίδι είναι πολύ καλό. Πραγματικά όσο και αν ακούσετε κάποιον να λέει ότι δεν αξίζουν τα λεφτά για ένα τέτοιο singleplayer είναι πολύ λάθος οπτική. Το παιχνίδι αξίζει κάθε ευρώ μόνο και μόνο για το μεράκι των developers που έκαναν κάτι τέτοιο. Υπάρχει και η δυνατότητα replayability που σίγουρα θα κάνετε έστω τέσσερις φορές για να δείτε όλο το παιχνίδι αλλά και για τα unlockables. Πραγματικά μιλάμε για το survival horror στα καλύτερά του. Το Resident Evil 2 είναι σίγουρα ένας τίτλος που δεν θα μετανιώσετε αν σκέφτεστε να βάλετε στη συλλογή σας. Αν και την ώρα που διαβάζετε αυτό το Review είμαι σίγουρος που έχετε ήδη παίξει το παιχνίδι. Εμείς να κλείσουμε δίνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην CD Media για τη παροχή του τίτλου σε PS4 για τις ανάγκες του Review.

 

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
resident evil 2 remake demo.jpg.optimal

verdict

Ένα αριστούργημα της Capcom που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας και με το παραπάνω. Έχει θέσει ήδη τη βάση για το επόμενο Remake της η Capcom.

9 Εκπληκτική ατμόσφαιρα Το Backtracking στα καλύτερα του Εντυπωσιακός τεχνικός τομέας Κλειστοφοβικό και όσο δύσκολο χρειάζεται Νοσταλγικό και τρομακτικό Μέτριο HDR Θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη βάση στους χαρακτήρες του

ΣΧΟΛΙΑ