NordVPN Review - VideoGamer.gr
nordvpn
· Γράφει ο Απόστολος Καραβίας

NordVPN Review

Οι υπηρεσίες VPN παίζουν πλέον ένα σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Είναι σημαντικό να κρύβουμε τις online δραστηριότητές μας από τρίτους, ακόμη και από το ίδιο τον πάροχο μας. Από τις πιο γνωστές υπηρεσίες VPN είναι το Nord VPN. Το έχουμε στα χέρια μας και αναλύουμε τις ικανότητες του παρακάτω. Αξίζει να προστατέψετε τα δεδομένα σας με το Nord VPN;
Τα τελευταία δύο χρόνια η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί ραγδαία με τεράστιες βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Οι ταχύτητες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και για μακρινούς servers. Σε βαθμό ασφαλείας, εκτός από το ότι δεν υπάρχουν DNS Leaks, υπάρχει και ενσωματωμένο Kill-Switch, που σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το VPN σας, διακόπτει αμέσως την πρόσβαση σας στο Internet. Έχουν προστεθεί εκατοντάδες Servers στο δίκτυο του Nord VPN, με αποτέλεσμα να σας επιτρέπει να φτάνετε υψηλότερες ταχύτητες μέσω αυτού.

Capture

Ξεκινώντας από τις ταχύτητες. Η σύνδεση μου είναι Fiber στα 50 Mbps, φτάνοντας το 100% της σύνδεσης. Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα, όταν έχουμε συνδεθεί στο Internet μέσω των server του Nord VPN. Είναι ξεκάθαρο ότι ανάλογα με την απόσταση, επηρεάζεται και η ταχύτητα της σύνδεσης μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των συνδέσεων, οι ταχύτητες ήταν σταθερές. Σε αντίθεση με άλλα VPN προγράμματα δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα της ταχύτητας. Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, επίσης, δεν έτυχε ούτε μία φορά να χαθεί η σύνδεση. Στον τομέα της ταχύτητας είναι ξεκάθαρο ότι το Nord VPN τα πηγαίνει περίφημα.

Χώρα Download (Mbps) Upload (Mbps)
Ελλάδα 47.35 4.41
Κίνα 26.76 3.65
Ρουμανία 34.62 3.88
Αγγλία 45.28 4.40
Αμερική 45.46 4.29
Γερμανία 45.76 4.53
Αυστραλία 29.41 2.08
Αργεντινή 5.05 3.42

Εκτός από τις υψηλές ταχύτητες, έχουμε και πληθώρα χαρακτηριστικών. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το Kill Switch, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Αυτό μας προσφέρει δύο στάδια προστασίας. Το πρώτο, είναι η γενική διακοπή του Internet εάν χάσουμε τη σύνδεση με τον server μας. Έτσι διακόπτεται οποιαδήποτε δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο και παραμένει κρυφή. Η δεύτερη επιλογή, είναι να διακόπτεται η σύνδεση μεμονωμένα σε εφαρμογές και προγράμματα που επιλέγουμε εμείς. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μην διακοπεί κάποια δραστηριότητα μας, πχ gaming, ενώ χαθεί η σύνδεση με το VPN, αλλά να σταματήσει η λήψη στο torrent πρόγραμμα μας.

Το CuberSec είναι αν μη τι άλλο το δεύτερο «βασικό» χαρακτηριστικό του Nord VPN, καθώς σε επίπεδο server, διακόπτει τις διαφημίσεις ενώ φιλτράρει και επικίνδυνα sites. Επίσης σταματάει και το οποιοδήποτε tracking από τα sites που επισκέπτεστε. Έτσι παραμένει κρυφή η ταυτότητα σας, ενώ δεν «ενοχλείστε» από τις διαφημίσεις. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λειτουργεί άψογα, ενώ δεν χρειάζεται να έχετε και ADblock στο πρόγραμμα περιήγησης σας, ελευθερώνοντας πόρους στο σύστημα σας. Υπάρχουν και άλλα δύο χαρακτηριστικά, όπως το Perfect Privacy, που κάνει την ίδια δουλειά, αλλά σας προσφέρει φίλτρα Parenting ενώ και δυναμική multi-hop παραμετροποίηση για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Windows 03

Το χαρακτηριστικό Multi-Hop επιτυγχάνεται και μέσω της σύνδεσης σας σε κάποιο Double VPN, που προσφέρει το Nord VPN, ενώ έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ένα από τα 16 που έχουν. Σημαντική είναι και η προσθήκη Tor VPN, αλλά με μειωμένες ταχύτητες. Ωστόσο, αυτό μάλλον έχει να κάνει με το ίδιο το Tor Network.

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά για τις υπηρεσίες των VPN είναι το P2P. Για άλλη μία φορά λειτουργεί άψογα, προσφέρει και P2P servers στην Ελλάδα ενώ οι ταχύτητες έπιασαν έως και το 95% της πραγματικής ταχύτητας. Το ίδιο καλά τα καταφέρνει και σε υπηρεσίες Streaming. Το Netflix μας έδειξε κανονικά περιεχόμενο από την Αμερική και την Αγγλία. Οι ταχύτητες ήταν ικανοποιητικές καθώς περιεχόμενο ανάλυσης 1080p έτρεξε απροβλημάτιστα. Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να τρέξουμε 4K περιεχόμενο, αλλά με βάση τις ταχύτητες στις μετρήσεις μας, θα έτρεχε ικανοποιητικά.

Με μία συνδρομή μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έως και 6 συσκευές. Αυτό καλύπτει λογισμικά όπως Windows, Mac OS, Android, iOS αλλά και σε συγκεκριμένα Router, τα οποία επιτρέπουν την προσθήκη VPN.

Android 06

Όπως έγινε και αναφορά στην αρχή του κειμένου, σε δοκιμές μας δεν παρατηρήθηκαν leaks σε κανένα επίπεδο, από IPv4, IPv6 αλλά και DNS. Επίσης από το Νοέμβριο του 2018 είναι επίσημο ότι το Nord VPN δεν καταγράφει καμία δραστηριότητα και δεν την κρατάει (log), δείχνοντας έτσι ότι όντως προσφέρει τεράστια ασφάλεια για τη σύνδεση σας στο Internet. Εκτός των παραπάνω μπορείτε να αγοράσετε και dedicated διεύθυνση IP για το σύστημα σας.

Η υποστήριξη ενώ είχε προβλήματα στο παρελθόν, πλέον μέσω Live Chat έχετε σχεδόν άμεση επίλυση σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας. Αυτό καλύπτει κυκλικά συνολικά το Nord VPN ενώ με τον τιμοκατάλογο που θα δείτε παρακάτω, το κάνει να ξεχωρίζει ως μία σοβαρή, All in One, VPN λύση.

Άδεια για ένα χρόνο με 6,99$ το μήνα.

Άδεια για δύο χρόνια με 3,99$ το μήνα.

Άδεια για τρία χρόνια με 2,99$ το μήνα. (Προσφορά 75%)

Στην εποχή που ζούμε είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείτε το Internet χωρίς να παρέχετε κάποια προστασία στον εαυτό σας. Οποιαδήποτε σελίδα καταγράφει τα στοιχεία σας ενώ εταιρίες κολοσσοί χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για στοχευμένη διαφήμιση. Το NordVPN είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες λύσεις για να καλύψετε τα ίχνη σας στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
nordvpn

verdict

Τo NordVPN με τα χρόνια έχει αναδείξει το πόσο αξιόπιστο είναι. Προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, P2P server στην Ελλάδα καθώς και πολλά χαρακτηριστικά. Εφόσον δεν κρατάει logs και δεν υπάρχουν DNS leaks, η σύνδεση σας στο διαδίκτυο παραμένει ανώνυμη. Εν κατακλείδι, μία από τις πιο σοβαρές προτάσεις VPN αυτή τη στιγμή στην αγορά.

9 Ταχύτητες σύνδεσης Περιβάλλον εφαρμογής Έως και 6 συσκευές Δεν μένουν logs Πολλά χαρακτηριστικά Επιστροφή χρημάτων σε 30 ημέρες Ζωντανή υποστήριξη μέσω chat Η μεγάλη προσφορά είναι μόνο στο πακέτο 3 μηνών

ΣΧΟΛΙΑ