Call of Duty: WWII Review - VideoGamer.gr
Call of Duty 4
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Call of Duty: WWII Review

To Call of Duty: WWII είναι επιτέλους εδώ με την Slegdehammer Games και την Activision να έχουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν για να δώσουν στο κοινό ένα Call of Duty όπου ο περισσότερες κόσμος ζητούσε από την εταιρεία. Για πάμε να δούμε παρακάτω αναλυτικά αν κατάφερε η εταιρεία να δώσει στους fan αυτό που ζητούσαν τόσο καιρό.

Αρχικά να πούμε ότι όταν η Activision ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι το Call of Duty επιστρέφει στις ρίζες του τότε όλοι πιστεύαμε για το καλύτερο καθώς τα τελευταία χρόνια η σειρά έχανε κοινό και αυτό πιο συγκεκριμένα έγινε μετά την κυκλοφορία του Call of Duty: Black Ops II. Όταν είδαμε το reveal trailer πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό και το περιμέναμε πως και πως. Πλέον το παιχνίδι κυκλοφόρησε και η οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές αλλά φυσικά εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για όλα.

Call of Duty 3

Campaign

Ένα πολύ αδύναμο κομμάτι των τελευταίων Call of Duty παιχνιδιών είναι το κομμάτι του Campaign. Το εν λόγω κομμάτι ήταν go from point A to point B and shoot και ήμασταν πολύ συνηθισμένοι σε αυτό. Δεν λέω ότι στο Call of Duty: WWII δεν γίνεται έτσι όμως εδώ υπάρχουν μερικές όμορφες πινελιές και όπως όλοι ξέρουμε η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Στο Call of Duty: WWII γνωρίζουμε μια ομάδα ανθρώπων, Big Red One, όπου σκοπός της είναι να επιβιώσει την θρυλική απόβαση στην Νορμανδία και να διασπάσει τις γραμμές των Ναζί. Το παιχνίδι φυσικά ξεκινάει με την D-Day η οποία σίγουρα μέχρι σήμερα είναι το καλύτερο D-Day openning που έχουμε δει σε παιχνίδι. Ένα πραγματικά άψογο και άκρως cinematic opening το οποίο σίγουρα μας θυμίζει Saving Private Ryan. Τώρα που είπαμε Saving Privare Ryan να πούμε πως το παιχνίδι έχει ταυτιστεί με την ταινία καθώς έχουμε πολλές αναφορές αλλά και λεπτομέρειες από την θρυλική ταινία του Steven Spielberg. Μερικά παραδείγματα είναι η λέξη, Fubar (καμένο χαρτί), D-Day, o σχεδιασμός των maps και μια σκηνή η οποία είναι σχεδόν ίδια με την ταινία όμως αυτό δεν θέλω να σας το πω καθώς νομίζω ότι αν δεν έχετε παίξει ακόμη πρέπει να την βιώσετε εσείς οι ίδιοι. Σε γενικές γραμμές η ιστορία είναι εξαιρετική με ωραίους χαρακτήρες οι οποίοι σίγουρα θα σας εκνευρίσουν με τον τρόπο τους (Sgt. Pierson ας πούμε…). Η εταιρεία δούλεψε και ταυτίστηκε με τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο έτσι λοιπόν μας έδωσε εξαιρετικά settings όπου έγιναν πραγματικές μάχες. Τέλος δεν μπορώ να μην δώσω τα εύσημα στο εξαιρετικό mission όπου γίνεται στο Παρίσι και είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα mission που έχουμε δει ποτέ. Το μόνο αρνητικό που ίσως μπορώ να πω είναι ότι όσο και αν προσπαθεί η εταιρεία να μας δέσει με τους χαρακτήρες εν τέλη δεν τα καταφέρνει καθώς είναι εμφανές ότι δεν δίνει αρκετό χρόνο έτσι ώστε να γίνει αυτό.

Call of Duty 1

Multiplayer

To Multiplayer του Call of Duty πάντα ήταν ένα πολύ δυνατό χαρτί για την σειρά και ενώ είχε χάσει πολύ κόσμο με τα τελευταία παιχνίδια το σίγουρο είναι πως το χαμένο κοινό επέστρεψε με την κυκλοφορία του Call of Duty: WWII. Το καλοσχεδιασμένο Headquartes είναι άψογο και στην ουσία δεν πρόκειται μόνο για το Multiplayer αλλά είναι στην ουσία ένα διαδραστικό μενού ολόκληρου του παιχνιδιού καθώς από εκεί μπορείς να παίξει Nazi Zombies, Campaign αλλά και να κάνεις οτιδήποτε αφορά το Multiplayer όπως για παράδειγμα να κάνεις Prestige, να εξασκηθείς στο Firing Range, να πάρεις διάφορα Challenge για 2XP, Supply Drops και όχι μόνο φυσικά. Αντικειμενικά μιλάμε για ένα άψογο κομμάτι με το Multiplayer να μην έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει. Για κάποιον κιόλας όπου μπορεί το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ήταν το Advanced Warfare τότε σίγουρα μπορεί να αναρωτηθεί αν παίζει Call of Duty ή κάτι άλλο. Τώρα όσο για τα Maps καλοσχεδιασμένα με δύο από αυτά να θυμίζουν από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πλέον συνηθίζεται. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ίσως 2-3 περισσότερα Maps καθώς το παιχνίδι δίνει την αίσθηση ότι έχει πολύ λιγότερα Maps από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αυτό κιόλας είναι το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να πω για το Multiplayer κομμάτι. Τέλος δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι servers του παιχνιδιού δεν ήταν οι καλύτεροι με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα τις πρώτες ημέρες και να έχουν δημιουργηθεί πολλά παράπονα όμως τώρα που διαβάζετε αυτό το review σας διαβεβαιώ εγώ προσωπικά ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Επίσης να σας πω ότι υπάρχουν μερικά θέματα τα οποία αναλύω περισσότερο στο τελευταίο ”Its Game time” το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Call of Duty 2

Nazi Zombies

Tο κομμάτι του Nazi Zombies είναι ακόμη ένα μεγάλο χαρτί της σειράς Call of Duty το οποίο το μάθαμε αρχικά στο Call of Duty: World at War. Τότε ήταν κάτι το τόσο καινοτόμο όπου από τότε σχεδιάζονται αυτόνομα παιχνίδια πάνω σε αυτήν την ιδέα. Τα πράγματα στο Nazi Zombies του Call of Duty: WWII είναι πάνω κάτω γνώριμα. Τέσσερις χαρακτήρες όπου πρέπει να επιβιώσουν όσο περισσότερα waves μπορούν. Κατά τη γνώμη μου σε αυτό το Call of Duty τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς υπάρχουν bosses, τα όπλα νιώθουν πιο αδύναμα και γενικώς το παιχνίδι σε κάνει να νιώθεις από μόνο του ότι είναι πιο κλειστό αλλά και πιο δύσκολο. Να πούμε πως τα Perks είναι ίδια όλα εκτός από την αφαίρεση του Juggernog η οποία αντικαταστάθηκε με το λεγόμενο Shield. Αυτό που μπορώ να πω ότι παρατήρησα είναι ότι πρόκειται για το πιο μεγάλο αλλά και το πιο περίπλοκο Zombie Map που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής. Προς το παρόν δεν έχω να πω κάτι άλλο για το εν λόγω mode όμως θα υπάρξει πιο αναλυτικό άρθρο στο μέλλον όπου θα αναλύω λίγο περισσότερο τα πράγματα.

Call of Duty 5

Οπτικοακουστικός Τομέας και Gameplay

Τα γραφικά του Call of Duty: WWII είναι σίγουρα εξαιρετικά όμως δεν αγγίζουν την τελειότητα. Κάποια Maps φαίνεται να είναι σχεδιασμένα στην τελειότητα με πανέμορφες λεπτομέρειες.  Σε συνολικό κομμάτι τα γραφικά είναι εξαιρετικά όμως σαν μια τέτοια ριζική αλλαγή όπου έγινε νιώθω ότι θα μπορούσε να είναι λίγο ακόμη καλύτερα. Σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύουν. Σε αυτό όπου εγώ θα παραδεχτώ την Slegdehammer Games είναι ο ήχος Ο ήχος στο παιχνίδι είναι πραγματικά κάτι το εξαιρετικό. Η εταιρεία έκανε εξαιρετική δουλειά στα όπλα με το καθένα να μην νιώθεις ότι είναι ίδιο αλλά το κάθε ένα είναι ξεχωριστό. Κάτι ακόμη είναι τα Tanks όπου πραγματικά νιώθεις ότι είναι πραγματικός κίνδυνος από τον ήχο που κάνουν όταν κινούνται αλλά και το damage όπου θα σας κάνουν αν δεν είστε καλυμμένοι. Θα το ξαναπώ ξανά και ξανά πως η Slegdehammer Games έκανε μια εξαιρετική δουλειά στο παιχνίδι και είναι πραγματικά μια επιστροφή στις ρίζες.

Call of duty 1

Επίλογος

Το Call of Duty: WWII είναι πραγματικά ένας τίτλος ο οποίος λάτρεψα. Αν με ρωτήσει κάποιος αν κατάφερε να ανταποκριθεί στο hype όπου είχε δημιουργηθεί εγώ θα πω ναι και ευκολία μάλιστα. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικό και για κάποιον ο οποίος θέλει ένα παιχνίδι Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ωραίο shooting, ωραίες αποστολές, όμορφα γραφικά, αξιόλογο Multiplayer και Zombies είναι πραγματικά το απόλυτο πακέτο. Γίνονται μερικά παράπονα σχετικά με την διάρκεια του τίτλο όμως εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος καθώς μιλάμε για ένα campaign όπου παίρνει γύρω στις 8 ώρες για να τερματίσει κανείς και μπορώ να πω ότι είναι μια χαρά για ένα παιχνίδι όπως αυτό. Κάτι που ίσως αξίζει να αναφέρω είναι ότι πρόκειται για την PS4 έκδοση του τίτλου και μόνο. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνος εμείς θα τα ξαναπούμε σύντομα καθώς μην ξεχνάμε έχουμε την κυκλοφορία του Star Wars Battlefront II. See you Online.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
Call of Duty 4

verdict

Ένας εξαιρετικός τίτλος για την σειρά η οποίος μάλιστα ''έσωσε'' ίσως την σειρά από την τελική της πτώχευση και έφτασε πάλι το Call of Duty στην κορυφή.

8.5 Πανέμορφο Campaign Εξαιρετικοί ήχοι Πολύ καλή προσθήκη το Headquartes Καλοσχεδιασμένα Maps Γραφικά που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα Κακό launch με servers και matchmaking Λίγοι χάρτες στο Multiplayer

ΣΧΟΛΙΑ