Anthem Review - VideoGamer.gr
anthem.0.png
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Anthem Review

To Anthem είναι ένα παιχνίδι το οποίο περιμέναμε καιρό. Κάτι το οποίο μας είχε εντυπωσιάσει από την πρώτη E3 μέχρι και την τελευταία, γιατί δυστυχώς ο ενθουσιασμός έμεινε μέχρι εκεί. Η Bioware, ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του τίτλου δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς μας έχει δώσει τα εκπληκτικά Mass Effect, Dragon Age και όχι μόνο φυσικά. Για να δούμε λοιπόν είναι το Anthem αυτό που θέλαμε και περιμέναμε με ανυπομονησία;

Για όσους δεν γνωρίζουν το παιχνίδι πρόκειται για ένα ακόμη looter shooter το οποίο ρίσκαρε τη θέση του ανάμεσα σε άλλες κυκλοφορίες οι οποίες είναι The Division και Destiny. Μέτα τον χαμό του Andromeda ελπίζαμε να έχει μάθει από τα λάθη της η Bioware όμως υπάρχουν κενά στο Anthem και μιλάμε για ένα παιχνίδι το οποίο δυστυχώς δεν ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει όμως η EA το κυκλοφόρησε. Το σίγουρο είναι πως χρειαζόταν και άλλο χρόνο για να ολοκληρώσει κάτι πολύ όμορφο που πήγε να αρχίσει. Και ναι για όσους αναρωτιούνται υπάρχουν πράγματα τα οποία κάνει καλά το Anthem τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω.

anthem

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται γύρω από τον όμορφο κόσμο που δημιούργησε το Anthem of Creation. Σε αυτόν λοιπόν τον κόσμο ζει και ο χαρακτήρας ο οποίος ως freelancer κάνει διάφορες αποστολές με το αποτελεί και να προστατεύει την ανθρωπότητα από τους κινδύνους που υπάρχουν έξω από την οχυρωμένη πόλη. Όλα ήταν ειρηνικά μέχρι που όταν ο Dominion ο οποίος αποτελεί και βασικός κακός του παιχνιδιού επιτίθεται σε μία από τις πόλεις και στην προσπάθεια του να πάρει ενα relic από το Anthem αφήνει πίσω του χάος και με ένα περιβάλλον να φτύνει τέρατα και όχι μόνο. Να πούμε πως το main story του τίτλου δεν διαρκεί παραπάνω από τις 17 ώρες και να πούμε επίσης πως βρήκαμε την εν λόγω ιστορία ελαφρώς ευχάριστη. Τουλάχιστον σε συγκριτικό βαθμό με τα υπόλοιπα looter shooters που έχουμε εκεί έξω τότε αυτό είναι σίγουρα καλύτερο.

Επίσης, για όσους θέλουν η ιστορία του παιχνιδιού μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη ολοκληρώνοντας sidequests αλλά και με το μιλάτε με NPCs που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Για όποιον θέλει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσει.

Θα προχωρήσω στο επόμενο θέμα και αυτό δεν είναι άλλο από την ομορφιά του κόσμου αλλά και των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Πραγματικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχα μείνει άφωνος για το πόσο όμορφο είναι το παιχνίδι ειδικά σε μερικά σημεία. Βέβαια όσο όμορφο είναι σε μερικά σημεία άλλο τόσο θυμίζει άδειο και επαναλαμβανόμενο σε μερικά άλλα σημεία. Είναι λες και οι developers ξέμειναν από φαντασία και έβαλαν το ίδιο πράγμα λίγο παρακάτω στο χάρτη. Βέβαια και πάλι η ομορφιά του τίτλου νικάει και με το παραπάνω. Οι χαρακτήρες μας σαν σύνολο αποτελούν μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα σας συνιστώ να μην κάνετε skip τις συζητήσεις καθώς όλο και περισσότερο γίνονται αξιαγάπητοι προς εσάς. Ειδικά με τόσο τρομερά facial animations το παιχνίδι σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον δεν κουράζει καθόλου και είναι απόλυτα ευχάριστο.

anthem home launch trailer cover xl.jpg.adapt .320w

Ας περάσουμε όμως και στο main ατου αυτού του παιχνιδιού και αυτό δεν είναι άλλο από τα Javelins. Τα Javelins ουσιαστικά είναι η στολή που φοράει ο χαρακτήρας μας για να βγει έξω και να ολοκληρώσει τις αποστολές του. Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες: Ranger, Storm, Interceptor, και Colossus. Στην αρχή του παιχνιδιού επιλέγετε ένα και στην συνέχεια ξεκλειδώνετε και τα υπόλοιπα τρία έτσι ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία από το παιχνίδι. Όπως μπορείτε και εσείς να καταλάβετε ο Ranger που είναι και αυτός που γνωρίσαμε είναι μια πολύ καλή μίξη μεταξύ Damage και Defence. O Storm αποτελεί μάγος-ρομποτ με επίσης καλό damage. O Interceptor βασίζεται σε μια πιο stealth τεχνική και είναι το πιο γρήγορο Javelin από όλα και τέλος ο Colossus αποτελεί tank της παρέας με μεγάλο armor αλλά και βαρύ οπλισμό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και οι τέσσερις κατηγορίες Javelins είναι πολύ σωστά balanced και δίκαιες σε αυτό που παρουσιάζουν και δίνουν (τώρα τουλάχιστον μετά από μερικά update). Από την άλλη έχουμε ένα εξαιρετικό/αψεγάδιαστο flying system όπως θα μπορούσε να πει κανείς. Πραγματικά παιδιά το υπήρξαν φορές που βγήκα στο Freeplay μόνο και μόνο για να πάρω λίγο από την γαματοσύνη που πρόσφερε το flying system του παιχνιδιού.

VNYk1G243461142628 1

Κάτι που επίσης μπορείτε να ασχοληθείτε με τις ώρες είναι το build που θα κάνετε στον χαρακτήρα σας. Πολύ όμορφα δομημένο και μπορείτε να παίξετε με αρκετούς τρόπους. Επίσης κάθε Javelin έχει τα δικά του ξεχωριστά passve perks τα οποία έχουν να κάνουν με το damage αλλά και το defence του εν λόγω Javelin. Το όλο επίκεντρο και όλη η βάση του παιχνιδιού έχει να κάνει συνεχώς με τα Javelins αν και αυτό ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να έχει. Πολλά χρώματα είναι επίσης εκεί για να βάψετε την στολή σας με όποιο χρώμα θέλετε εσείς και επίσης υπάρχουν και πολλές armor που φυσικά λειτουργούν ως cosmetic και τις αγοράζετε είτε με in-game χρήματα, είτε με πραγματικά λεφτά. Υπάρχουν πολλά Challenges στο παιχνίδι για να κάνετε έτσι ώστε να ξεκλειδώσετε blueprints και όχι μόνο. Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως θα βρείτε τους εαυτούς σας να ξοδεύετε πολύ χρόνο με το να αλλάζετε συνεχώς τον χαρακτήρα σας και τα skills του.

Τώρα ας περάσουμε σε κάποια από τα θέματα του τίτλου. Αρχικά ο τίτλος πήρε πολύ καιρό για να φτάσει σε μια αξιοπρεπή playable μορφή γιατί μέχρι και μετά το day one patch είχαμε πολλά μα πολλά θέματα για λύσουμε. Χρονοβόρα loading screens, bugs, μέχρι και console freezing είχαμε με την Bioware να έχει το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που να απογοητεύει στο τεχνικό κομμάτι. Η Bioware έκανε πραγματικά ότι μπόρεσε στο να μαζέψει τον χαμό όμως το κακό είχε ήδη γίνει.

547704 anthem for pc 1

Εν κατακλείδι λοιπόν εγώ να σας πω πως ο τίτλος με άφησε ευχαριστημένο κατά ένα ποσοστό και αυτό ήταν επειδή είχε πανέμορφα τοπία και έναν κόσμο που θύμιζε ζωντανός αλλά και από μια άλλη οπτική τελείως άδειος. Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και η EA μπορεί να το αξιοποιήσει στο να μας βάλει πολύ καλύτερα σε ένα sequel. Ένας τίτλος που προσπαθεί να κερδίσει και τους single-player fan αλλά και τους multiplayer, όμως κάπου στην συνέχεια το χάνει. Νιώθω ότι είναι ένας τίτλος όπου μπορεί να εξελιχθεί πολύ ωραία όμως το πρώτο έθεσε απλά τα θεμέλια, δεν κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αυτά από εμάς κυρίες και κύριοι ελπίζουμε να ακούσουμε και τις δικές σας εντυπώσεις κάτω στα σχόλια.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Bandai Namco Hellas για την παροχή του τίτλου για τις ανάγκες του Review.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ