Steep Hands-On Preview - VideoGamer.gr
Steep Hands-On Preview - videogamer.gr
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Steep Hands-On Preview

Είναι από τις λίγες φορές που οφείλω να παραδεχτώ εταιρία λόγω της τόσο αρνητικής εντύπωσης που σχημάτισα στην αρχή και τελικώς με διέψευσε. Το Steep έκανε την εμφάνισή του στην E3 Press Conference της Ubisoft, και μας έδειξε λίγα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στις πλαγιές των Άλπεων.

Τι είναι το Steep;

Για όσους δεν το έχουν ακούσει ξανά, το Steep είναι ένα Extreme Sports Open World παιχνίδι της Ubisoft – ανεπτυγμένο από την Ubisoft Annecy, όπου έρχεται στις 2 Δεκεμβρίου για Microsoft Windows, PS4 και Xbox One. Όσον αφορά το Extreme Sports κομμάτι, μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε στον ανοιχτό κόσμο που έχει δημιουργήσει η Ubi, περιορίζοντας τον εαυτό σας στα sports που σχετίζονται με τα βουνά και το χιόνι.

Αύριο ξεκινάει η Open Beta του Steep - videogamer.gr

Οι επιλογές που δίνονται είναι Snowboard, Ski, Wingsuit Flying, Paragliding και…περπάτημα. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλές δυνατότητες customization, με διάφορα κοσμητικά αντικείμενα που κερδίζετε, καθώς νικάτε διάφορα challenges που ξεπετάγονται στις πλαγιές.

Red Bull Is Everywhere

Φυσικά αυτά τα Challenges γίνονται με την ευγενή χορηγία της Red Bull, όντας αρκετά ρεαλιστικό, αφού είναι η εταιρία που προωθεί επιθετικά ανάλογα events. Αυτό που παρατήρησα στο παιχνίδι, είναι πως από την πρώτη στιγμή που μπήκα, ένιωσα αυτή την ελευθερία που επιδιώκει το παιχνίδι. Είναι ανοιχτού κόσμου, έχοντας όρια στα τέλη του βουνού. Πάντως, να είστε σίγουροι πως μπορείτε να κάνετε το πάντα χρησιμοποιώντας το ανάλογο sport στην διαθέσιμη περιοχή.

steep-tips

Την περισσότερη διασκέδαση στην αρχή είχα με το Wingsuit, καθώς έφαγα τα μούτρα μου από την πρώτη κιόλας ετοιματζίδικη προσπάθεια. Η επιτυχία μιας Wingsuit διαδρομής, είναι σίγουρα μεγάλη ανταμοιβή. Παράλληλα, τον περισσότερο χρόνο τον έφαγα με Snowboard και Ski, νοιώθοντας το Paragliding λίγο μονότονο και όχι τόσο διασκεδαστικό. Ήταν σαν να κάνω κούνια. Μεγάλο ατού του τίτλου είναι τα κουμπιά επανάληψης διάφορων challenges και η δυνατότητα επιστροφής στην κορυφή, άμεσα. Κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού!

Το απάτητο το χιόνι..

Δεν περίμενα ότι θα με ενθουσιάσει τόσο, όμως ένιωσα φανταστικά στην αίσθηση του να πατάς φρέσκο χιόνι – ακόμη και αν είναι σε videogame. Σε αυτό το κομμάτι παίρνει άριστα το Steep. Τα κόλπα που μπορείς να κάνεις με Snowboard και Ski σου δίνουν την αίσθηση πως πετάς, ή κάνεις κάτι πολύ κουλ. Ειδικά όταν οι πολλαπλές φιγούρες πετυχαίνουν και προσγειώνεσαι, δημιουργεί μια αίσθηση χαράς. Να θυμάστε, δοκιμάστε φιγούρες άφοβα, ο χαρακτήρας μας απλώς πέφτει ή τρώει τα μούτρα του και ξανασηκώνεται. Μην φοβάστε για κάποιο game over screen.

Γενικές εντυπώσεις και παρατηρήσεις

Στην beta που δοκίμασα το παιχνίδι δείχνει να τρέχει αρκετά καλά, με ελάχιστα bugs σε ορισμένα σημεία του χάρτη, που δεν μπορώ να τα κατηγορήσω καθώς το προϊόν δεν είναι ενδεικτικό του τελικού. Κάτι άλλο που δεν μου αρέσει πάλι είναι η GoPro. Ποιος μπορεί να παίξει χρησιμοποιώντας την GoPro; Εμένα μου έφερνε ναυτία πάντως. Τουλάχιστον, έχω δει πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και drones αργότερα. Βέβαια από την άλλη μεριά, σε ένα replay διαδρομής θα ήταν ωραία τα πλάνα από όλες τις κάμερες.

steep-lead

Τέλος, μεγάλη σημασία έχει δοθεί γύρω από το να προκαλέσεις άλλους παίχτες online, είτε random είτε φίλους. Το Steep, μου άφησε σίγουρα πολύ καλή εντύπωση, έχοντας καλή γραμμή στην χρήση του ανοιχτού κόσμου της, χωρίς βέβαια να δικαιολογεί την τιμή των 60€. Αν η εταιρία αποφασίσει να ρίξει την τιμή στα 40, ίσως να το δούμε να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις πωλήσεων του Δεκέμβρη, ως ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι.

Καθώς ένα Gameplay session 20-30′ ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, σας προτείνω να δοκιμάσετε τώρα την Open Beta του Steep, που είναι διαθέσιμη για PS4, Xbox One και PC.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Steep

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

2/12/16