Far Cry 5 Preview + Gameplay - VideoGamer.gr
fc5 1
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

Far Cry 5 Preview + Gameplay

Δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία του Far Cry 5, είχαμε την χαρά να το δοκιμάσουμε στο Ελληνικό event της Ubisoft! Εκεί μπορέσαμε και πήραμε τον έλεγχο του βοηθού του σερίφη, ο οποίος καλείται να φέρει στην δικαιωσύνη τον ηγέτη και αρχηγό της αίρεσης που αποκαλείται Eden’s Gate!

Πριν ξεκινήσουμε να θυμίσουμε πως όλες μας οι εντυπώσεις δεν αντιπροσωπεύουν το τελικό προϊόν που έρχεται σε δύο εβδομάδες, καθώς αναμένεται να γίνει αρκετή βελτιστοποίηση σε διάφορους τομείς μέχρι τον τελική κυκλοφορία του.

Μετά από ένα εκρηκτικό opening του παιχνιδιού μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε το φύλο του χαρακτήρα μας, και να τον προσωποποιήσουμε επιλέγοντας διαφορετικά πρόσωπα, χρώμα μαλλιών, κούρεμα και ντύσιμο. Το character customization θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, με πολύ περισσότερες επιλογές, που ενδέχεται βέβαια να υπάρχουν στην τελική έκδοση.

FC5 Screenshot Dog

Η πρώτη ματιά από την νέα προσθήκη της σειράς Far Cry, μπορούμε να πούμε ότι ήταν άκρως εκρηκτική και εντυπωσιακή. Η Ubisoft πήρε τα κλασσικά, χαρακτηριστικά στοιχεία της σειράς και πρόσθεσε νέα ενδιαφέροντα στοιχεία που κάνουν την διαφορά.

Οπτικά το παιχνίδι, όπως ήδη είχαμε πάρει μια γεύση, είναι πανέμορφο. Ο φωτισμός, τα μοντέλα των χαρακτήρων καθώς και η φύση τριγύρω, συνθέτουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Τα in-game γραφικά στα cut scenes είναι καλύτερα ακόμα και από πολλά cinematic που έχουμε δει στο παρελθόν.

FC5 CGI Mary May Fairgrave

Ο χάρτης του παιχνιδιού καθώς και οι αποστολές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε είναι στο ίδιο μοτίβο που ήταν και τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Γεμάτα δράση, ελευθερία στη προσέγγιση και με πολλές προκλήσεις.

Το σύστημα συμμάχων μέσα στο παιχνίδι έχει εξελιχθεί, με δυνατότητα επιλογής έως τριών ατόμων για μια ομάδα που ακολουθεί τον πρωταγωνιστή σε κάθε του βήμα. Με ένα άρωμα Ghost Recon Wildlands, όσοι έχετε παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι θα δείτε αρκετές ομοιότητες. Σίγουρα όμως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του συγκεκριμένου feature είναι η προσθήκη ζώων, κατάλοιπο του Far Cry Primal.

FC5 Vista

Ένα ακόμη νέα feature στο παιχνίδι είναι το character customization. Σίγουρα είναι μεγάλη αλλαγή για τη σειρά να μπορείς να επεξεργαστείς την εμφάνιση του χαρακτήρα σου, με τις επιλογές όμως – τουλάχιστον στην έκδοση που δοκιμάσαμε εμείς – να είναι περιορισμένες.

Το gameplay, κατά κύριο λόγο, είναι στο κλασσικό ύφος του Far Cry με κάποιες μικρές προσθήκες σε σημεία, τα οποία δίνουν μια φρεσκάδα στην εμπειρία που βιώσαμε. Πληθώρα όπλων, craftable items, σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη καθώς και ελεύθερη επιλογή στην ανακάλυψη των αποστολών.

FC5 Screenshot Bar

Για την ιστορία δεν θα πούμε πολλά, καθώς έχει πολύ ενδιαφέρον να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, παίζοντας το παιχνίδι. Το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε, είναι ότι ίσως μιλάμε για τον πιο ενδιαφέρων και καλοφτιαγμένο κακό σε παιχνίδι Far Cry, μετά τον Vaas. Ναι. Καλά ακούσατε.

Σε γενικές γραμμές, η εμπειρία μας από το Far Cry 5 ήταν άκρως εντυπωσιακή και πιστεύουμε πως οι αλλαγές που εισήχθησαν στο παιχνίδι, σε συνδυασμό με τα προϋπάρχοντα στοιχεία, δίνουν μια νέα πνοή στη σειρά Far Cry, γεγονός που θα αφήσει ικανοποιημένους και τους νέους fans αλλά και τους βετεράνους.

Απολαύστε μέρος του gameplay που δοκιμάσαμε!

To Far Cry 5 κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One και PC.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Far Cry 5

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

27/3/2018