Overwatch: Ο νέος χάρτης "Horizon Lunar Colony" εντάσσεται στο παιχνίδι - VideoGamer.gr
Overwatch Horizon Lunar Colony ds1 670x377 constrain
· Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Overwatch: Ο νέος χάρτης “Horizon Lunar Colony” εντάσσεται στο παιχνίδι

Χθες, η Blizzard ανακοίνωσε ότι το πολυεπιτυχημένο και δημοφιλές online FPS παιχνίδι της Overwatch θα λάβει έναν νέο χάρτη (map), που ακούει στο όνομα “Horizon Lunar Colony”. Η νέα αυτή προσθήκη χάρτη, η οποία είναι διαθέσιμη από σήμερα μέσω του Public Test Server (PTR) του τίτλου, θα αποτελέσει έναν χάρτη που θα απασχολήσει τα Core Game Modes του Overwatch, “Quick” αλλά και “Competitive” mode αντίστοιχα.

Μαζί με την εν λόγο χαρμόσυνη ανακοίνωση της νέας προσθήκης περιεχομένου στο παιχνίδι, η Blizzard παρείχε δύο νέα βίντεο γεμάτα πληροφορίες και στοιχεία για το νέο map του Overwatch. To πρώτο βίντεο αποτελεί Preview Trailer, προσφέροντας μια πρώτη ματιά στο όμορφο περιβάλλον του “Horizon Lunar Colony”, καθώς και στα λιγοστά κτίρια που το περιβάλλουν, ενός περιβάλλοντος που εκτιλλίσετεαι στο Σελήνη. Εκτός, του preview video-trailer η εταιρεία παρείχε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube και ένα από τα προκαθορισμένα ενημερωτικά Developer Update βίντεο, με τον director του παιχνιδιού Jeff Kaplan να συζητά για την ιστορία (Lore) του συγκεκριμένου χάρτη στον κόσμο του Overwatch, ενώ παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε τελικά ο νέος αυτός χάρτης Assault και τι σημαίνει για τους επιτιθέμενους (Attackers) και τους υπερασπιστές (Defenders) εν ώρα μάχης.

Ο νέος χάρτης του Overwatch, ο οποίος σχετίζεται με το ιστορικό του Winston, είναι διαθέσιμο στου ιδιοκτήτες του παιχνιδιού σε Windows PC από σήμερα μέσο PTR server. Λάβετε υπόψη ότι για να συμμετάσχετε, ο λογαριασμός σας στο Battle.net πρέπει να είναι σε “καλή κατάσταση”, που σημαίνει ότι δεν έχει δεχθεί κάποιου είδους αναστολές ή απαγορεύσεις (bans) …

O “Horizon Lunar Colony” είναι ένας χάρτης Assault που μπορεί να αναπαραχθεί στα “Quick” και  “Competitive” mode αντίστοιχα. Παρακάτω, θα βρείτε την περιγραφή πίσω από τν ιστορία του νέου χάρτη και πως αυτός συνδέεται με το Lore του Overwatch:

Χτίστηκε ως ένα πρώτο βήμα προς την ανανεωμένη εξερεύνηση του αποικισμού των ανθρώπων. Στόχος της αποικίας ήταν να εξετάσει τις επιπτώσεις της παρατεταμένης εξωγήινης κατοίκησης – τόσο στον άνθρωπο όσο και στους πιθήκους. Η έρευνα των επιστημόνων αποδεικνύεται απίστευτα ελπιδοφόρα μέχρι που ξαφνικά… χάθηκαν όλες οι επαφές και οι επικοινωνίες με τη βάση.

“Τώρα, πολλά χρόνια αργότερα, οι ομάδες που επιτίθενται και υπερασπίζονται (Attack and Defender Teams) πρέπει να επιστρέψουν στο φεγγάρι για μια τελική μάχη με στόχο τον έλεγχο των εγκαταστάσεων της αποικίας, ενώ ανακαλύπτουν ενδείξεις ως προς την τύχη των προηγούμενων κατοίκων της“.

Επιπλέον, μέσο ενός νέου ενημερωμένου Developer Update video, που παρέχεται ως συνήθως από τον Game Director, Jeff Kaplan, προσφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τον νέο χάρτη  “Horizon Lunar Colony” . Δείτε το αντίστοιχο clip παρακάτω:

Ένα στοιχείο που τονίζει ο Kaplan ως μια σημαντική πτυχή σε ένα Σεληνιακό χάρτη, είναι μια πτυχή χαμηλής βαρύτητας, κάτι που θα δούμε να μην φιλοξενεί τελικά ο νέος χάρτης. Παρακάτω ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χάρτης από του προγραμματιστές του τίλου:

“Εξερευνήσαμε πολλές διαφορετικές επιλογές για το χάρτη της Σελήνης. Αρχικά, είχαμε χαμηλή βαρύτητα σε ολόκληρο το χάρτη και αισθανθήκαμε σαν να άλλαζε λίγο την “ταυτότητα” του παιχνιδιού, ενώ ήταν διασκεδαστικό εξ αρχής, “έσπασε” το παιχνίδι με κάποιους τρόπους. Αλλά δεν θέλαμε να απαλλαγούμε από αυτό εντελώς …”

Ο Kaplan συνεχίζει να μιλάει για το πώς θα “ανοίξουν” ορισμένα τμήματα του χάρτη επιτρέποντας τη προσθήκη χαμηλής βαρύτητας, αναγκάζοντας στους χαρακτήρες να αναπνέουν “μαγικά” χωρίς οξυγόνο. Ωστόσο, με την τελική του είσοδο στο παιχνίδι, ο χάρτης θα διαθέτει και μια επιλογή Arcade, η οποία θα εφαρμοστεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι παίκτες να βιώσουν τον τρόπο με τον οποίο ο χάρτης (και οποιοσδήποτε άλλος χάρτης) θα αισθανόταν αν υπήρχε χαμηλό βαρυτικό πεδίο, επειδή “ήταν διασκεδαστικό εξ αρχής…“.

Η Blizzard δεν ανακοίνωσε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου χάρτη, αλλά η εταιρεία συνήθως δοκιμάζει τους χάρτες Overwatch στον PTR για λίγες εβδομάδες πριν τα διαθέσει επίσημα σε PC και κονσόλες.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Overwatch

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

24/05/2016