Το Project Liane θα θυμίζει κάτι από Life is Strange - VideoGamer.gr
Το Project Liane θα θυμίζει κάτι από Life is Strange - videogamer.gr
· Γράφει η Ελένη Δαμιανίδου

Το Project Liane θα θυμίζει κάτι από Life is Strange

Πέρυσι, η Gearshift Media ανακοίνωσε το νέο stealth-shooter παιχνίδι που κατασκεύαζε για PC και Xbox με τίτλο Project Liane. Το αρχικό storyline του Project Liane, ακολουθούσε την πρωταγωνίστρια, Anna Liane, κατά τη διάρκεια της απόδρασής της από την στρατιωτική βάση στην οποία ήταν πειραματόζωο.

Το 2015 τελείωσε, το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε και η Gearshift παρέμεινε σιωπηλή. Πριν από λίγες μέρες ωστόσο οι κατασκευαστές φανέρωσαν πως το Project Liane παίρνει νέα κατεύθυνση και στοχεύει σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που παράλληλα θα θίγει και αρκετά κοινωνικά θέματα του σήμερα.

Project Liane

Tο αρχικό πλάνο

Ο Kaleb Nekumanesh, διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της Gearshift Media, δηλώνει πως « δε μπορούσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ υψηλού storytelling με συναισθηματικό χαρακτήρα και stealth shooter. Αισθανόμασταν πως το gameplay και η ιστορία δεν ήταν συνδεδεμένα».

« Μετά από αρκετή σκέψη αποφασίσαμε να αλλάξουμε κατεύθυνση στο παιχνίδι μας. Το Project Liane θα είναι πλέον μια διαδραστική αφήγηση χωρισμένη σε 4 κομμάτια. Σκοπός μας είναι να δώσουμε βάση περισσότερο στην ιστορία, τις επιλογές και στα puzzle και όχι τόσο στο combat. Τώρα που δεν εστιάζουμε σε ένα stealth shooter gameplay για όλο το παιχνίδι, θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα origins των χαρακτήρων, στον τόπο που λαμβάνει χώρα ο τίτλος (Impuria) και στον εμφύλιο πόλεμο με τους Pileumans

Ο Nekumanesh πρόσθεσε πως « το gameplay θα είναι παρόμοιο με μη γραμμικές διαδραστικές αφηγήσεις» όπως αυτό στο Life is Strange και στο Heavy Rain. Οι παίκτες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να λύσουν puzzles, όπως στο Gone Home και στο Bioshock.

Project Liane

Ακόμα ο διευθυντής της Gearshift Media γνωστοποίησε πως η ιστορία του παιχνιδιού θα εξερευνά σύγχρονα ηθικά και κοινωνικά προβλήματα. Δεν ήταν εφικτό να φανερωθούν όλα τα θέματα που θα αγγίξει ο τίτλος, λόγω spoilers, αλλά μάθαμε πως θα ασχοληθεί σίγουρα  με προβλήματα όπως ο ρατσισμός και η ψαλίδα μεταξύ ταξικών ομάδων.

Το τελευταίο, που πρόσθεσε ο Nekumanesh ήταν πως η ομάδα πίσω από το project προσπάθησε να κάνει ένα αντικειμενικό παιχνίδι, αφήνοντας τις επιλογές και τις γνώμες στους gamers.

Δεν έχει δοθεί κάποιο footage για το εν λόγω game οπότε και δε μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω.

Ο στόχος της ομάδας πίσω από το Project Liane είναι να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Life is Strange

Για: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

30/01/2015