Το νέο τρέιλερ της ταινίας Assassin's Creed κυκλοφόρησε και μοιράζει ανατριχίλες - VideoGamer.gr
maxresdefault 6
· Γράφει η Δήμητρα Καψάλα

Το νέο τρέιλερ της ταινίας Assassin’s Creed κυκλοφόρησε και μοιράζει ανατριχίλες

Το 2ο τρέιλερ της ταινίας Assassin’s Creed έδωσε στη δημοσιότητα η 20th Century Fox και όπως ακριβώς υπολόγιζαν, η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση και ενθουσιώδης.

Στο τρέιλερ μπορούμε να δούμε πιο καθαρά το backstory του νέου Assassin, Callum Lynch, ο οποίος φαίνεται να είναι ένας θανατοποινίτης που αποδέχεται την πρόσκληση ενός μυστηριώδη άντρα να συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα, αντί να εκτελεστεί, όπως είχε προγραμματιστεί. Ενώ λοιπόν για τον υπόλοιπο κόσμο ο Cal είναι νεκρός, η Abstergo τον υποδέχεται πανηγυρικά στα top secret εργαστήριά της για να ξεκινήσει την αναζήτηση στις αναμνήσεις του προγόνου του, Aguilar, ενός Master Assassin της εποχής της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης.

Πού είναι το Animus;

ac1_animus_1-28

Το Animus στο Assassin’s Creed 1

Η εκδοχή αυτή του κόσμου των Assassins εναντίον Templars φαίνεται, ωστόσο να μην περιλαμβάνει ένα από τα πιο κλασσικά πράγματα της σειράς (εκτός από τους πρωταγωνιστές), το πατροπαράδωτο ξαπλωτό Animus. Αντίθετα, όπως βλέπουμε στο τρέιλερ έχει ίσως αντικατασταθεί με μια πιο διαδραστική εκδοχή του:

khbk

Υπάρχει βέβαια κάτι που προσιδιάζει στη μορφή που είχε το Animus στο Assassin’s creed 2 και Brotherhood, φαίνεται όμως να αποτελεί απλά φόρο τιμής στα παιχνίδια, αφού η χρήση του φαίνεται να είναι καθαρά διακοσμητική:

archio-lipsis

Hidden Blades και η Abstergo

sef

Το τρέιλερ μας δίνει επίσης μια πιο καθαρή εικόνα των νέων hidden blades, τα οποία φαίνεται να έχουν απλό design, με μια παραλλαγή του συμβόλου των Assassins στη βάση της λεπίδας. Επιπλέον, όπως κάθε εταιρία που επιδιώκει την παγκόσμια κυριαρχία που σέβεται τον εαυτό της, η Abstergo έχει το σύμβολό της κυριολεκτικά παντού, από promotional φωτογραφίες και τρέιλερ μέχρι και σε όλα τα gadget που χρησιμοποιούνται:

choris-titlo

Πλοκή: Παιχνίδι VS Ταινία

Από το υλικό και μόνο που μας δίνουν τα τρέιλερ, η υπόθεση μοιάζει αρκετά παρόμοια με εκείνη του πρώτου Assassin’s Creed. Οι δύο χαρακτήρες Alan και Sophia Rikkin φαίνεται πως μοιάζουν ως προς το ρόλο που θα παίξουν στον Warren Vidic και τη Lucy Stillman αντίστοιχα, με τη διαφορά ότι στην ταινία φαίνεται να είναι πατέρας και κόρη. Ο Jeremy Irons ως Alan Rikkin είναι ξεκάθαρα ο γνωστός Vidic του πρώτου παιχνιδιού που μιλούσε ακατάπαυστα για το πόσο καλή είναι η Abstergo Industries και με ποιον τρόπο θα βελτιώσει τον κόσμο. Θα ακολουθήσει όμως και η Marion Cotillard ως Dr. Sophia Rikkin στα βήματα της Lucy, δηλαδή αυτή που θα αναλάβει να βοηθήσει τον πρωταγωνιστή και να τον οδηγήσει στους Assassins;

Οι φήμες για τη μεταφορά του τίτλου σε ταινία ξεκίνησαν περίπου το 2012 και από τότε τα νέα για την εκκίνηση της παραγωγής της άλλαζαν ανά εξάμηνο. Τελικά φαίνεται ότι το 2015 έληξαν οι συζητήσεις και ξεκίνησε το γύρισμα, με πολύ διαφορετικό σενάριο όμως από το αρχικό. Τα πρώτα drafts του σεναρίου ακολουθούσαν τον πρώτο Assassin της σειράς που είδε το φως της δημοσιότητας, τον Altair Ibn-La’ Ahad και όλο το το Storyline του, συμπεριλαμβανομένων του Desmond, της Lucy και της Maria. Λίγο πριν ξεκινήσουν όμως τα γυρίσματα επισήμως, οι online πηγές ενημερώθηκαν ότι δεν θα υπάρξει απευθείας μεταφορά του παιχνιδιού, αλλά η ταινία θα είναι διασκευή, με τους ίδιους ωστόσο ηθοποιούς σε άλλους ρόλους.

Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι μιλάμε για μια πετυχημένη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη. Έχει βρει άραγε η Ubisoft ότι το μυστικό είναι να μην μεταφέρεις αυτούσια, αλλά να παραφράζεις;

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους του εξωτερικού στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και στην Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο του 2017.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ