Δοκιμάζουμε το Space Engineers - VideoGamer.gr
7242630 orig
· Γράφει ο Γιάννης Σακελλαρίου

Δοκιμάζουμε το Space Engineers

Το Space Engineers της Keen Software House είναι ένα voxel-based sandbox παιχνίδι το οποίο είναι τοποθετημένο στο διάστημα. Το παιχνίδι βρίσκεται σε Early Access στάδιο και μπορείτε να το βρείτε στο steam.

Στο παιχνίδι παίρνουμε τον ρόλο ενός μηχανικού στο διάστημα και έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει η φαντασία και η δημιουργικότητα μας. Με ένα πλήθος επιλογών και εργαλείων, αυτό που παρατηρούμε στο Space Engineers είναι η μεγάλη ελευθερία που έχουμε στην δημιουργία του περιβάλλοντος μας όπως εμείς το επιθυμούμε. Η χρήση blocks καθώς και η αναζήτηση για πόρους είναι από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.

3806444_orig

Ξεκινώντας το παιχνίδι, υπάρχει η επιλογή να επιλέξουμε έναν νέο κόσμο ή να συμμετάσχουμε σε κάποιον που ήδη υπάρχει, με μεγάλη ποικιλία επιλογών ως προς την μορφή του κόσμου αυτού. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη, μας δίνεται η δυνατότητα να χειριστούμε και να αλλάξουμε το περιβάλλον μας με βάση την δημιουργικότητα μας.

Στο παιχνίδι υπάρχουν δύο modes. Το Survival mode και τo Creative mode.

2184591_orig

Στο Creative mode μας δίνεται απόλυτη ελευθερία κινήσεων καθώς έχουμε στην διάθεση μας όλα τα είδη των blocks καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτό το mode θα το προτείναμε στους νέους παίκτες καθώς με μεγαλύτερη άνεση μπορούν να ανακαλύψουν τον κόσμο του παιχνιδιού, πως λειτουργεί και τι επιλογές υπάρχουν. Με αυτό το mode ξεκινήσαμε και εμείς άλλωστε.

Στο Survival mode τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες και πρέπει να προβλέπουμε από την αρχή αρκετά πράγματα. Σε αυτό το mode οι πόροι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς οτιδήποτε χτίζουμε μπορεί να καταστραφεί είτε να χρειαστεί ανεφοδιασμό. Συγκρούσεις με μετεωρίτες σίγουρα θα αποβούν μοιραίες για την βάση, με αρκετή δουλειά μετά με σκοπό την επισκευή όσων έχουν επηρεαστεί. Κάτι τέτοιο καθιστά απαραίτητη τη δημιουργία διάφορων ειδών άμυνας που υπάρχουν σαν επιλογές στο παιχνίδι.

5640807_orig

Σε γενικές γραμμές στο Space Engineers, η κατασκευή είναι αρκετά απλή μόλις συνηθίσουμε τα controls και όπως προείπαμε υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν η ενέργεια και το οξυγόνο καθώς σε περιπτώσεις ανάγκης πρέπει να πηγαίνουμε στο αντίστοιχο πλησιέστερο κτίσμα ώστε είτε να ανανεώσουμε το οξυγόνο μας, είτε την ενέργεια μας. Όμως ο ρυθμός που απαιτείται αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικός χωρίς να γίνεται ενοχλητικός στην γενική εμπειρία του παιχνιδιού.

3754958_orig

Οπτικά το παιχνίδι είναι αρκετά όμορφο και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον μοιάζει φυσική. Μην περιμένετε βεβαίως εντυπωσιακά γραφικά καθώς δεν είναι αυτός ο κύριος σκοπός του παιχνιδιού. Ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος μόλις τον συνηθίσετε, θα θέλαμε όμως λίγο πιο smooth κινήσεις.

Συνολικά το παιχνίδι, για Early Access, θα λέγαμε πως είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι με όσες διορθώσεις γίνουν μέχρι την κυκλοφορία του θα έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ενδιαφέρων και σημαντικό sandbox τίτλο.

Ευχαριστούμε πολύ την Keen Software House που μας έδωσε πρόσβαση στο Early Access στάδιο του παιχνιδιού της.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.