Η χθεσινή μέρα, για πολλούς φίλους της sci-fi shooter σειράς της BioWare αποτελεί λύτρωση, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι το Mass Effect: Andromeda θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου στη Βόρεια Αμερική, και στις  23 Μαρτίου στην Ευρώπη. Ο γενικός διευθυντής της BioWare,  Aaryn Flynn, αποκάλυψε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας σε ένα μήνυμα στο οποίο περιγράφει τον νέο τίτλο της σειράς ως "το πιο φιλόδοξο παιχνίδι Mass Effect που έχουμε δημιουργήσει μέχρι σήμερα," και εξηγεί ως προς το γιατί η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει καθυστερήσει τόσο πολύ καιρό.

mass-effect-andromeda_2016_09-07-16_001

"Πάνω σε αυτό το διάστημα των χειμερινών διακοπών, οι developers της BioWare πήραν μια έκδοση του παιχνιδιού για να παίξουν στο σπίτι τους και είναι αυτό που ονομάζουμε  "holiday build". Αυτή είναι μια μακρά παράδοση της εταιρίας που πηγαίνει πίσω στις πρώτες ημέρες σχεδίασης και δημιουργίας του αρχικού Mass Effect. Πολλοί πηγαίνοντας σπίτι τους ανοίγουν το PC ή την κονσόλα τους  και παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον ελεύθερο χρόνο τους", αναφέρει ο Flynn. Έτσι, επιστρέφοντας από τις διακοπές, η ανταπόκριση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτός, "πιστεύω", συμπληρώνει ο Flynn, "ήταν σίγουρα ένας βασικός παράγοντας για να μας βοηθήσει κλειδώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας".

Οι fans είχαν υποθέσει ότι το Andromeda θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου από το περασμένο φθινόπωρο, όταν η ημερομηνία κυκλοφορίας φαινομενικά διαρρεύσει ως μέρος του διαφημιστικού υλικού. Το παιχνίδι είχε αρχική επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας  για το καλοκαίρι του 2016, αλλά νωρίτερα την άνοιξη του περασμένου έτους, ο εκδότης της Electronic Arts "'έσπρωξε" την ημερομηνία θέτοντας ένα "πιθανό παράθυρο κυκλοφορίας" στις αρχές του 2017.

image

Το Mass Effect: Andromeda αποτελεί το πιο φιλόδοξο παιχνίδι της σειράς ως τώρα. Μια ολοκληρωτικά νέα ιστορία, με νέους χαρακτήρες, νέους πλανήτες και νέα είδη για να εξερευνήσετε, καθώς και νέο σύστημα για combat gameplay. Για πρώτη φορά, η σειρά λαμβάνει πλήρη υποστήριξη των δυνατοτήτων της μηχανής γραφικών Frostbite, που θα αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα, ειδικά ως προς τον οπτικό τομέα του Andromeda σε σχέση με την αρχική τριλογία.

Τελευταία φορά που το Mass Effect: Andromeda απασχόλησε την gaming κοινότητα, με νέα ή πληροφορίες, ήταν στα Game Awards 2016, τον περασμένο Δεκέμβριο, με το πρώτο gameplay trailer του να κάνει το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

image-1

Μια φευγαλέα νέα ματιά το Mass Effect: Andormeda προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της Nvidia CES, στη σημερινή ομιλία. Ήταν μια σύντομη και χωρίς πολλές νέες πληροφορίες, σχετικά με τα περιεχόμενα και την ιστορία του παιχνιδιού, ο developer της BioWare, Aaryn Flynn, αποκάλυψε ένα gameplay video με μια αποστολή πίστης για τον Peebee, καθώς και το νέο δυναμικό σύστημα προφίλ, το οποίο επιτρέπει στον παίκτη να αλλάξει τάξη (class) σε πραγματικό χρόνο. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό υλικό.

To Mass Effect: Andromeda θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 21 Μαρτίου του νέου έτους για PC, PS4 και Xbox One για του κατοίκους της Βόρειας Αμερικής, με τους Ευρωπαίους και τον υπόλοιπο κόσμο να λαμβάνει τον νέο τίτλο της σειράς δύο μέρες μετά στις 23 Mαρτίου.