Η Νότια Κορέα καθιστά παράνομo το hacking σε online παιχνίδια - VideoGamer.gr
UAXSb0p
· Γράφει ο Πολύδωρος Ταμτάμης

Η Νότια Κορέα καθιστά παράνομo το hacking σε online παιχνίδια

Οι ”hackers” στα διαδικτυακά παιχνίδια σίγουρα χαλάνε την διασκέδαση για πολλούς. Η νότια Κορέα πήρε το πρόβλημα αυτό ιδιαίτερα στα σοβαρά και πλέον κατέστησε το κλέψιμο’ σε online games παράνομο: όσοι διαπράξουν το εν λόγω ‘έγκλημα’ μπορούν να φυλακιστούν για έως και 5 χρόνια.

hacking, esports

Η Κορεάτικη βουλή δημοσίευσε νόμο που ορίζει ότι η δημιουργία και διανομή προγραμμάτων που δεν συμφωνούν με τους όρους των παιχνιδιών είναι πλέον παράνομη. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα wallhacks, aimbots, scripts, προγράμματα ή οτιδήποτε άλλο που είναι αντίθετο με τους όρους χρήσης (terms of service).

Η τιμωρία, που ως τώρα τουλάχιστον ισχύει αποκλειστικά εντός των συνόρων της Νότιας Κορέας, προβλέπει είτε $43,000 πρόστιμο είτε 5 χρόνια φυλάκιση. Προφανώς, τα e-sports και το pro gaming είναι πολύ διαδεδομένα στην Κορέα και αυτό είναι ένα από τα μέσα για να σταματήσει το ‘κλέψιμο’ στην επαγγελματική σκηνή των παιχνιδιών.

Όλο αυτό δείχνει πόσο στα σοβαρά παίρνει το ζήτημα αυτό η Κορεατική κυβέρνηση. Βέβαια, το πόσο εφαρμόσιμο θα είναι το νέο σύνταγμα αναμένουμε να το μάθουμε σύντομα. Αν και η πράξη (cheating και hacking) ίσως  αποδειχθεί πιο δύσκολα περιορίσιμη γενικά, το σταμάτημα της δημιουργίας και διανομής του λογισμικού μοιάζει πιο εφικτό.

Εσείς τι πιστεύετε; Μήπως το παρατραβάνε λίγο ή όντως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέπουν το cheating σε online παιχνίδια;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

League of Legends

Για: PC

Ημ. Κυκλοφορίας:

01/06/2010