AMD Radeon RX 480: Τα Πρώτα Επίσημα Reviews Είναι Εδώ! - VideoGamer.gr
AMD Radeon RX 480 review videogamer.gr
· Γράφει ο Policymaker

AMD Radeon RX 480: Τα Πρώτα Επίσημα Reviews Είναι Εδώ!

Το review embargo για την AMD Radeon RX 480 τελείωσε, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι σίγουρο πως θα δελεάσουν πολύ κόσμο να επενδύσει στη νέα πρόταση της εταιρίας! Ας δούμε μαζί μερικά συγκεκριμένα σημεία που ενδιαφέρουν όλους τους gamers, από τα πρώτα benchmarks που τρέξανε οι reviewers!

 

 

Εξωτερική Εικόνα Και Reference Model

Γενικότερα οι reviewers φαίνεται να συμφωνούν πως η ποιότητα κατασκευής της κάρτας είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, αν και είναι αλήθεια πως η όψη της δεν κρίνεται για την πρωτοτυπία της. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το reference model, δηλαδή το original build από την AMD δεν ξεχωρίζει πολύ σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ η απουσία του DVI connector ξένισε μερικούς. Πάντως με ένα μόνο 6pin connector για ρεύμα, και συνεπώς 150w TDP, θα είναι σε καλύτερη μοίρα εντός του case, όσον αφορά τα καλώδια πάντα.

 

AMD Radeon RX 480 Guru3d.com

Image Credit: Guru3d.com

 

Επιδόσεις & Gaming Benchmarks

Με μία φράση: εξαιρετικές για τη τιμή. Η κάρτα ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της μέχρι και WQHD ανάλυση ( 1440p ή αλλιώς 2560×1440). Το ότι μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως σε 1080p είναι προφανές, ενώ ειδική μνεία γίνεται για το γεγονός πως πρόκειται για μία κάρτα κατασκευασμένη για να αντεπεξέλθει σε DX12 gaming, με εξαιρετικές επιδόσεις σε πολλά τέτοια παιχνίδι.

Επιδόσεις που ξεχωρίσαμε από το Guru3d.com (για διευκόλυνση συγκρίσεων):

total war: warhammer rx 480 guru3d.com Ashes of Singularity RX 480 guru3d.com firestrike rx 480 guru3d.com

Image Credits: Guru3d.com

 

 

Τα benchmarks αφορούν το μοντέλο των 8GB μνήμης, ωστόσο δεν αναμένονται διαφορές σε σχέση με αυτό των 4GB, ειδικά αν μείνουμε μέχρι τα 1440p. Και όλα αυτά με τους πρώτους μόνο drivers  που συνοδεύουν τη κυκλοφορία της κάρτας!

Η κάρτα τελικά φαίνεται να έχει θέση ανάμεσα στις Geforce 970 και 980, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κοντράρει ευθέως την δεύτερη, το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο βάσει της τιμής!

 

AMD radeon rx 480 review videogamer.gr

Συμπεράσματα

Όπως αναφέρεται σχετικά, η AMD Radeon RX 480, στο συγκεκριμένο price range (200-260$ ανάλογα την έκδοση), παίζει προς το παρόν μόνη της! Οι επιδόσεις της για όσους δεν έχουν επενδύσει σε κάρτα γραφικών τα τελευταία 2 χρόνια τη κάνουν πάρα πολύ δελεαστική, ειδικά σε αυτές τις τιμές (που ελπίζουμε να μη δούμε πολύ… φουσκωμένες στη χώρα μας).

Η Nvidia έχει ήδη αρχίσει ένα ράλλυ μείωσης τιμών στις υπάρχουσες κάρτες της ενώ οι φήμες για την Geforce 1060, δίνουν και παίρνουν! Το μόνο σίγουρο από αυτή τη μάχη γιγάντων είναι πως ωφελημένοι θα βγουν οι PC Gamers!

 

UPDATE: GTAV In Game Benchmark!

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ