Παιχνίδια που αγαπήσαμε | Age of Mythology - VideoGamer.gr
Παιχνίδια που αγαπήσαμε | Age of Mythology - videogamer.gr
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Παιχνίδια που αγαπήσαμε | Age of Mythology

Αααχ αυτές ήταν εποχές..τότε που γύριζα από το σχολείο και φρόντιζα πάντα να βρω ελεύθερο χρόνο στο PC παίζοντας παιχνίδια. Παίρνοντας το δισκάκι, χώνοντας ένα παιχνίδι μέσα στο PC, γιατί το άκουσα από κάτι φίλους ότι είναι γνωστό. Έτσι, κόλλησα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι με το Age of Mythology.

Το Age of Mythology δεν ήταν ακόμη ένα Age of Empires.

Τώρα που το σκέφτομαι, σήμερα, ίσως κάποιος να κατηγορούσε την Ensemble Studios ότι πετάει παιχνίδια αντιγραφές του δικού της Age of Empires, όμως όλοι ξέραμε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά. Το Age of Mythology δεν ήταν ακόμη ένα Age of Empires.

age-of-mythology-1

Με το που μπήκα στο παιχνίδι θυμάμαι να νιώθω δέος και ενθουσιασμό. Ο τίτλος μου έδινε την ευκαιρία να πολεμήσω ως θεός ή πλάι στους θεούς, αντιμετωπίζοντας τους πάντες και τα πάντα σε μια μάχη κατακλυσμών κ γενικά καταστροφών από άλλους θεούς (δεν γίνεται να τους έχει και όλους με το μέρος σου).

Ποιος δεν έχει ρίξει γέλιο και έχει επαναλάβει το κλικ που κάνει τον εργάτη να προχωρήσει πετώντας εκφράσεις όπως ναι, πρόσταγμα, ορθός, λέγε, βούλομαι.

Η μουσική τόσο μαγική, ειδικά στα αρχικά levels. Μια δόση ηρεμίας λες και έβλεπες την πρόοδο του πολιτισμού που διοικείς σε ντοκιμαντέρ. Στην συνέχεια υπήρχε βέβαια το έντονο τις υπόθεσης, σε τυχόν περιπτώσεις μετεωριτών και κεραυνών.


Μια δόση νοσταλγίας…

Γενικά παίρνοντας ως παράδειγμα το Age of Mythology, τα RTS εκείνης της εποχής άφησαν το στίγμα τους – όπου για εμένα ήταν η χρυσή εποχή του είδους. Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν και άλλες σειρές στρατηγικής και πιο παλιές, όπως τα Red Alert και το θαυματουργό Empire Earth. Η αίσθηση που σου άφηνε κάθε μάχη είναι ότι κέρδισες, ότι κυριάρχησες επάνω στον αντίπαλο. Όσο για το online multiplayer, παλιά δεν ήταν και τόσο διαδεδομένο όπως σήμερα..ίσως να ήταν καλύτερα τότε. Μαζευόμασταν φίλοι-παρέες και συνδέαμε τα PC μας. Lan party με τα όλα του, και παίζαμε… Τώρα τα LAN Party γίνονται για ειδικές περιπτώσεις και τελικούς παιχνιδιών.

Πέρα από το campaign – που τότε στην ουσία ήταν κάτι σαν tutorial με μερικές ιδιαίτερες στιγμές, το ζουμί ήταν στο vs AI. Απλά έπαιζες μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο να γελάς με τις τακτικές της μέγιστης δυσκολίας.


Cheat Codes On

Ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο ειδικότερα vs AI ήταν cheat codes. Από το Age of Mythology θυμάμαι ακόμη 2: Το O’ CANADA και το WUV WOO. Με το πρώτο έφερνες μια ιπτάμενη αρκούδα με σημαία του Καναδά στην πλάτη, που έχει την φοβερή ικανότητα να ρίχνει laser. Από την άλλη, το WUV WOO έφερνε κάτι περίεργους ιπποπόταμους πετούμενους που γέμιζαν το τοπίο με ουράνια τόξα. Ο λόγος που θυμάμαι φυσικά αυτά τα codes είναι γιατί είναι πιο εύκολα. Είμαι σίγουρος πως για να τα θυμάμαι, θα με διευκόλυναν στις μάχες που έδινα.

Αν κάτσω να σκεφτώ είμαι σίγουρος πως θα θυμηθώ και άλλα cheat codes. Ήταν κάτι το διασκεδαστικό που ήξεραν οι λίγοι ή και οι πολλοί, αλλά όλοι νιώθαμε ότι “σπάγαμε το παιχνίδι” – ενώ στην ουσία μας είχε δοθεί η δυνατότητα από τους ίδιους τους Developers. Δεν παύει ακόμη να είναι μια τρομερή αίσθηση μέσα στο μυαλό μου.

Η υποστήριξη συνεχίζεται

Το Age of Mythology είναι ένα παιχνίδι που θα μείνει για πάντα ως πρώιμη φανταστική gaming ανάμνηση μου και είμαι χαρούμενος που συνεχίζεται ακόμη η υποστήριξη του τίτλου με νέα patches – expansions.

Μέχρι την επόμενη φορά και το νέο παιχνίδι που αγαπήσαμε..Τα λέμε!

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ