Από ότι φαίνεται μία νέα αρχή ξεκινά για τα e-sports, δηλαδή τον ηλεκτρονικό αθλητισμό, στη χώρα μας, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα!

Συγκεκριμένα, μέσα στο Δεκέμβρη εμφανίστηκε η αινιγματική (;) σελίδα στο facebook, Panathinaikos AC esports, η οποία σε πρώτη θέαση φαινόταν σαν κάποιο καλόβουλο αστείο, ή έστω μία απλή fan page.

Μέσα σε λίγες μέρες ωστόσο, ειδικά και μετά την τελευταία ανανέωση στα γραφικά στοιχεία της σελίδας τα οποία φαίνονται να τη συνδέουν επισήμως με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, φαίνεται πως είμαστε λίγα 24ωρα, αν όχι ώρες, πριν την επίσημη ανακοίνωση της πρώτης προσπάθειας ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητικών συλλόγων στη χώρα μας στα e-sports!

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι από τους πρώτους γνωστούς συλλόγους που παγκόσμιου αθλητισμού που εισέρχονται στον ηλεκτρονικό αθλητισμό, αφού παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει από την Τουρκική Besiktas, Paris Saint-Germain (πολύ πρόσφατα), καθώς και αρκετές άλλες.

Η συγκεκριμένη στροφή προς τα esports από τις μεγάλους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους ίσως να μην είναι τόσο ανέλπιστη, όσο θα σκεφτόμασταν σε πρώτη φάση, ειδικά αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στα παραδοσιακά εμπορικά αθλήματα, που βρίσκονται σε κρίση, ειδικά σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αποδοχή που λαμβάνουν τα videogames σαν μέσο ψυχαγωγίας από τους νέους σε όλη τη χώρα, καθώς και την άνοδο του livestreaming και του περιεχομένου βίντεο.

παναθηναϊκός esports

UPDATE: Επίσημη Ανακοίνωση!

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ επιβεβαίωσε με μία λεπτομερής ενημέρωση:

"Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ιδρύει τμήμα eSports!

O Παναθηναϊκός Α.Ο., στο πλαίσιο της πρωτοπορίας που τον χαρακτηρίζει διαχρονικά και ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας τμήματος eSports. Ο Σύλλογός μας, εισέρχεται στον κόσμο του eGaming και των παγκοσμίως δημοφιλών πρωταθλημάτων: League of Legends, Starcraft, Dota2, Counter-Strike και FIFA και NBA2K.

Τα eSports όπως προδίδει και το ίδιο το όνομα (electronic sports) είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ παικτών ή ομάδων σε video games, με γνώμονα την στρατηγική, τα αντανακλαστικά και την επικοινωνία με τη μηχανή (Η/Υ ή Console). Από το 2000 είδαμε τα πρώτα επαγγελματικά τουρνουά να προσελκύουν χιλιάδες κόσμου ως θεατές. Τα eSports προέρχονται από την Ασία και τα φημισμένα παιχνίδια στρατηγικής, ενώ με την πάροδο του χρόνου έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και πλέον δεσπόζουν σε μια από τις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων του νεανικού κοινού.
Εν έτη 2016 έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι σύλλογοι και εντυπωσιακά μισθολόγια για τους διάσημους επαγγελματίες παίκτες αλλά και εξωπραγματικά έπαθλα στα ομαδικά παιχνίδια που μετρούν εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα κορυφαίοι Σύλλογοι όπως η Παρί Σεντ Ζερμαίν, η Σάλκε, η Βαλένθια κ.α. δραστηριοποιούνται ήδη στα eSports, των οποίων η ανάπτυξη είναι συνεχής και ραγδαία, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατών στις μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα πρώτα βήματα, με εγχώριες διοργανώσεις και ομάδες που ανταγωνίζονται το επίπεδο της Ευρώπης, ενώ το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα (ΤΗΕ LEAGUE) που διεξήχθη, προσέλκυσε στην τελική του φάση, χιλιάδες Ελλήνων θεατών στο πλαίσιο του eGaming στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

O Σύλλογός μας υλοποιεί το νέο αυτό project σε συνεργασία με την εταιρεία Cowboy TV και υπεύθυνοι του τμήματος θα είναι οι κ. κ. Ανδρέας Δερδεμέζης, Ηλίας Αποστολόπουλος και Μιχάλης Βιλιώτης.

O πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρης Μπαλτάκος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου σχετικά με την είσοδο του Συλλόγου μας στα eSports:

“Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή κίνηση που αναμένεται να προσδώσει στο Σύλλογο σημαντικά οφέλη και παράλληλα, μέσω αυτής της καινοτομίας, απευθυνόμαστε σε Έλληνες παίκτες που ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό και πλέον τους δίνουμε έξτρα κίνητρο και οργανωτικό πλαίσιο ως προς την ενασχόλησή τους με τα eSports. Ο ανταγωνισμός σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και ο συνδυασμός ταχύτητας, ακρίβειας, στρατηγικής σκέψης, ομαδικότητας κ.α. αποδεικνύεται εξαιρετικά ελκυστικός και αποτελεί επιλογή από ευρύ κοινό ως ψυχαγωγία (θεατές) αλλά και καριέρα (παίκτες). Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. όπως και άλλοι κορυφαίοι σύλλογοι παγκοσμίως, εναρμονίζεται στα δεδομένα της εποχής, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την πρόοδο". "


Φυσικά μείνετε στο VideoGamer Greece και στην επίσημη σελίδα μας στο facebook για άμεση ενημέρωση!