Έρευνα αποκαλύπτει πως το 70% των gamers δεν θέλουν να παίζουν σε Streaming υπηρεσίες - VideoGamer.gr
google stadia
· Γράφει ο Στέλιος Γαλάνης

Έρευνα αποκαλύπτει πως το 70% των gamers δεν θέλουν να παίζουν σε Streaming υπηρεσίες

Το Gaming σιγά σιγά περνάει σε μια άλλη εποχή και η Google συνεχώς μας το υπενθυμίζει αυτό με το Google Stadia. Η αλήθεια είναι πως έχει πέσει πολύ διαφήμιση και προώθηση για το Stadia ενώ ακόμη έχουμε καιρό να το δούμε και να το αναλύσουμε. Μήπως όμως η γενιά μας δεν είναι ακόμη φτιαγμένη για αυτό; Μήπως επίσης δεν πάει να το περάσει ωραία η Google;  Θα καταλάβετε γιατί δίνω αυτά τα ερωτήματα αρχικά στον εαυτό μου και έπειτα σε εσάς.

Μια μελέτη λοιπόν που έγινε μέσω του GamesIndustry.biz λέει πως το 70% των gamers αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον στο να παίζει σε μια streaming πλατφόρμα / υπηρεσία. Φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στο Stadia υπάρχει και Microsoft με το Project X Cloud η Sony με Playstation Now και η Google πλέον με το Google Stadia. Η Google όμως είναι με ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα το οποίο είναι ότι δεν ξεκινάει ως μια κονσόλα αλλά είναι κατευθείαν μια streaming gaming υπηρεσία. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο ειδικά στην Ελλάδα που δεν κατά μέσο όρο ακόμη δεν έχουμε καλές ταχύτητες internet αλλά και εκτός από αυτού επίσης βρισκόμαστε σε μια εποχή που το retail (γνωστό και ως δισκάκι) ζει και βασιλεύει.

Τώρα μένει να δούμε αν θα μας δώσουν περισσότερα κίνητρα για κάτι σαν το Google Stadia. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ