Έρχονται οι τίτλοι τέλους για το Evolve; - VideoGamer.gr
evolve cover 1
· Γράφει ο Φώτης Αναγνωστόπουλος

Έρχονται οι τίτλοι τέλους για το Evolve;

Σε αναλυτική της ανακοίνωση, η Turtle Rock έκανε γνωστή την λήξη της υποστήριξης για τον ‘ταλαιπωρημένο’ τίτλο της, Evolve. Παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω τίτλος έγινε free-to-play πριν από μερικούς μήνες, η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν τέτοια ώστε η 2K να συνεχίσει να επενδύει πάνω του.

H ανακοίνωση ενός ‘προδιαγεγραμμένου τέλους’

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2015 ως ένας πολυαναμενόμενος AAA τίτλος, δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η ανάπτυξή του. Επρόκειτο για ένα first person shooter, που διαδραματίζεται στον μακρινό πλανήτη Shear. Το σενάριο είχε στο επίκεντρο του 4 κυνηγούς, οι οποίοι είχαν σαν αποστολή τους να αιχμαλωτίσουν ένα εξωγήινο τέρας, το οποίο ελεγχόταν από έναν πέμπτο παίκτη.

Οι κυνηγοί του Evolve...

Οι κυνηγοί του Evolve…

“Πάντα είναι δύσκολο να αφήνουμε πίσω μας κάποιον τίτλο που έχουμε δημιουργήσει. Κάποτε ήταν το Left4Dead, τώρα είναι η σειρά του Evolve. Οι τίτλοι αυτοί πάντοτε θα έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Οποιαδήποτε και αν είναι η πορεία του Evolve στο μέλλον, θα θυμόμαστε πάντοτε ότι ξεκίνησε σε αυτό το studio παραγωγής και ότι η gaming κοινότητα το υποδέχτηκε και το υποστήριξε με θέρμη” αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι Phil Robb και Chris Ashton, δύο εκ των ιδρυτών της Turtle Rock.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης τους δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τόσο την THQ όσο και την 2K-που ανέλαβε αργότερα την χρηματοδότηση του τίτλου- για την ευκαιρία που τους δόθηκε να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό, πρωτοποριακό κόσμο. “Καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν νέο κόσμο επιστημονικής φαντασίας και να προχωρήσουμε σε καινοτομίες που σίγουρα αποτελούν παράσημο για εμάς. Είχαμε την δυνατότητα να γίνουμε το τέρας και αν μας δινόταν κάποτε η ευκαιρία θα θέλαμε να επιστρέψουμε στον πλανήτη Shear. Θέλουμε να αλληλεπιδράσουμε ξανά με την χλωρίδα και την πανίδα του και να νιώσουμε και πάλι την αδρεναλίνη του κυνηγιού“.

evolve-2

Ευχαριστίες στους fans και λεπτομέρειες για το μέλλον του Evolve

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους , οι Phil Robb και Chris Ashton δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους fans για την αμέριστη υποστήριξη που έδειξαν για το Εvolve όλο αυτό το διάστημα. “Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την αφοσίωσή σας στο project μας καθώς και για το γεγονός ότι μοιραστήκατε το όραμά μας γι’αυτόν τον τίτλο. Μάθαμε και βελτιώσαμε πολλά πράγματα μέσα από τα σχόλιά σας”.

Τι σημαίνει ωστόσο μία τέτοια κίνηση για το μέλλον του Evolve; Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα σταματήσει η λειτουργία των servers του παιχνιδιού, ωστόσο η αναστολή υποστήριξης του τίτλου σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλη κυκλοφορία πρόσθετου περιεχομένου ή αναβάθμιση του λογισμικού για το Evolve. Tέλος, η προοπτική του να γίνει ο τίτλος free-to-play για το PS4 και το Xbox One απορρίφθηκε από τους συντελεστές.

Ένα δυσάρεστο τέλος για έναν πολλά υποσχόμενο τίτλο, που δεν κατάφερε δυστυχώς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του gaming κοινού…

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ