Η Bethesda και η Zenimax Studios ανακοίνωσαν σήμερα ότι το δημοφιλές MMORPG τους, "The Elder Scrolls Online", θα λάβει μια free-to-play έκδοση διάρκειας μιας εβδομάδας, η οποία ξεκινά επίσημα από σήμερα, 11 Απριλίου 2017  και ολοκληρώνεται στις 18 του ιδίου μήνα. Το πλήρες βασικό παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο χωρίς χρέωση για PS4, Xbox One και Windows PC.

the_elder_scrolls_online_83

Αν και το παιχνίδι έχει "αποστασιοποιηθεί" από την μηνιαίο πλάνο συνδρομής, και απαιτεί μια αποκλειστική αγορά μόνο του βασικού παιχνιδιού για "τρέξει", η free-to-play εβδομάδα θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε χρήστη να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό,να  κατεβάσει το παιχνίδι και να ξεκινήσει το ταξίδι του στον τεράστιο κόσμο του The Elder Scrolls Online. Επίσης, εκτός από την πλήρη έκδοση του παιχνιδιού, οι παίκτες θα λάβουν δωρεάν 500 Crowns, νόμισμα του παιχνιδιού που μπορεί να δαπανηθεί για τα cosmetic αναβαθμίσεις, νέα κατοικίδια ζώα, και πολλά άλλα.

Προφανώς, μια τέτοια κίνηση των Bethesda και Zenimax γίνεται με σκοπό να κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων και παλιών αγοραστών του τίτλου, για τη μεγάλη ενημέρωση του TESO που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνομαι στο "The Elder Scrolls Online: Morrowind", που πήρε το όνομα του από έναν από τους πιο δημοφιλείς τίτλους της σειράς Elder Scrolls, με το νέο  expansion να κυκλοφορεί επίσημα στις 6 Ιουνίου.

Οι The Elder Scrolls Online "Tamriel Unlimited" και "Gold Edition", η δεύτερη η οποία περιλαμβάνει εκτός του βασικού παιχνιδιού και τα expansions "Imperial City", "Orsinium", "Thieves Guild" και "Dark Brotherhood", θα βρίσκονται προς πώληση υπό έκπτωση κατά τη διάρκεια της ελεύθερης εβδομάδα, αν και η "νέα" προσωρινή τιμή τους δεν έχει καθοριστεί ακόμη. H "Tamriel Unlimited" έκδοση κοστολογείται υπό έκπτωση συνήθως στα $ 30 / £ 20 / € 30 στο Steam, με την Gold Edition να βρίσκεται στα $ 60 / £ 40 / € 50. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε το πλήρες παιχνίδι κατά τη διάρκεια ή μετά την ελεύθερη εβδομάδα, όλοι οι χαρακτήρες, οι αγορές και η πρόοδος που έχετε πραγματοποιήσει θα μεταφερθούν στον λογαριασμό σας.

Τέλος, μπορείτε επίσης να αγοράσετε Crown Experience Scrolls και το Starter Pack από το in-game Crown store σε μειωμένη τιμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.