Χθες, το δημοφιλές game making studio BioWare, κυκλοφόρησε το τέταρτο τρέιλερ της σειράς gameplay trailer του επερχόμενου Mass Effect: Andromeda. Το νέο trailer εστιάζει, κυρίως, στη multiplayer λειτουργία του παιχνιδιού, ξεκινώντας από την επιβεβαίωση ότι υπάρχουν πάνω από 25 σύνολα χαρακτήρων για να διαλέξετε "στο λανσάρισμα", γεγονός που υποδηλώνει ότι περισσότερα νέα και αποκαλύψεις έπονται στο μέλλον. Για τον χαρακτήρα σας, σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Andromeda ή Region του δικού μας Γαλαξία, ενώ κάθε χαρακτήρας διαθέτει τη δική του, μονδαική, σειρά δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Για περισσότερα δείτε το νέο trailer παρακάτω.

Η σειρά Mass Effect είχε αποκτήσει κακή φήμη ως ένα αποκλειστικά single-player παιχνίδι, διαθέτοντας από την άλλη μεριά ένα από τα καλύτερα story campaign modes της σύγχρονης gaming ιστορίας. Ενώ το Mass Effect 3 συνέχισε να μεταφέρει, αρχικά, αυτή την "ρετσινιά", το νέο παιχνίδι αλλάζει ριζικά τα πράγματα, συμπεριλαμβάνοντας το πολυπόθητο Multiplayer mode. Ορισμένοι fan της σειράς ήταν αρχικά ανήσυχοι για την αλλαγή αυτή, πιστεύοντας ότι μια τέτοια ριζική προσθήκη θα επηρεάσει αρνητικά το story mode του παιχνιδιού, αλλά το multiplayer του Mass Effect 3 κατέληξε να είναι μια συναρπαστική εμπειρία co-op, καθιστώντας το παιχνίδι πιο replayable πέρα από την αρχική ολοκλήρωση του story mode. Έτσι και το Mass Effect: Andromeda, συμπεριλαμβάνει ένα multiplayer mode, με τους οπαδούς του multiplayer του ME3 να μένουν καθησυχασμένοι, καθώς "πατάει" πάνω στα χνάρια του προκατόχου, με μικροαλλαγές σε στοιχεία με σκοπό, μια μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη εμπειρία. Το νεότερο βίντεο της Mass Effect Gaming σειράς της BioWare περιγράφει αναλυτικά τι μπορούμε να περιμένουμε από το εν λόγο mode.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το multiplayer mode του Mass Effect: Andromeda περιέχει ομάδες των τεσσάρων παικτών, όπου σκοπός τους είναι η επιβίωση
από τα κλιμακούμενα, κατά δυσκολία, κύματα των εχθρών, η ολοκλήρωση μιας σειράς από στόχους, και τέλος η ασφαλής εξαγωγή των μελών της ομάδας από το πεδίο της μάχης. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε ένα χαρακτήρα από μια λίστα 25 διαφορετικών ειδών χαρακτήρα (αριθμός που θα αυξηθεί μετά την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού). Μεταξύ αυτών, δύο είδη από τους γαλαξίες Andromeda και του Γαλαξία μας διατίθενται.

Περαιτέρω, κάθε χαρακτήρας έχει συγκεκριμένες, μοναδικές, ικανότητες και δεξιότητες κατάλληλες για τα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού.

Mass-Effect-Andromeda-Multiplayer-Character-Selection-Turian

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, εδώ μπορείτε να επιλέξετε το loadout σας. Όπως και στο single player, το multiplayer χρησιμοποιεί όπλα από το Γαλαξία μας,
τον Helius Cluster και τον Remnant. Πάνω από 40 μοναδικά όπλα θα είναι διαθέσιμα στο λανσάρισμα, με περισσότερα να έρχονται μετά την επίσημη κυκλοφορία.

Περαιτέρω, κάθε χαρακτήρας μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όπλο, ενώ μπορείτε να τροποποιήσετε και να αναβαθμίσετε τα όπλα σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Τα Boosters είναι άλλο ένα στοιχείο του loadout σας, τα οποία χορηγούν επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως cryo ammo και increased shields. Κατά την έναρξη θα υπάρξουν πέντε multiplayer maps, συμπεριλαμβανομένων του map Sandstorm, που παρουσιάζεται αμυδρά στο νέο trailer.

Ο πλήρης κατάλογος των χαρτών περιλαμβάνει:

  • Fire Base Zero – An outpost built into an asteroid
  • Fire Base Icebreaker – A fueling Station on a frozen, ice covered planet
  • Fire Base Magma – A foundry set on a cooling lava river
  • Fire Base Derelict – An abandoned Ked ship
  • Fire Base Sandstorm – A Milky Way species outpost in a sprawling desert

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε αποστολές multiplayer μέσω Strike Team, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν από το single player. Επίσης, μπορείτε να στείλετε Apex Strike Teams σε αποστολές, οι οποίες με τη σειρά τους να σας προσφέρουν ανταμοιβές στο single player.

Το Mass Effect: Andromeda έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει για το PS4, Xbox One και PC στις 21 Μαρτίου 2017 για την Βόρεια Αμερική, με τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθεί στις 23 Μαρτίου.

Για περισσότερα νέα σχετικά από την gaming κοινότητα, μείνετε συντονισμένοι στο VideoGamer.gr.