Το Death Stranding, το επόμενο παιχνίδι του κατασκευαστή Metal Gear, Hideo Kojima βρίσκεται ήδη σε κατάσταση αναπαραγωγής - είναι playable με άλλα λόγια - στο PlayStation 4, σύμφωνα με τον Shawn Layden, σύμγωνα με το αφεντικό της PlayStation America. Προσπερνώντας "σιωπηλά" την απουσία εμφάνισης του τίτλου στην E3 2017, το φιλόξενο στέλεχος παραδέχθηκε ότι έχει παίξει το παιχνίδι και ότι προσφέρει όλα όσα έχει υποσχεθεί ο κύριος του έργου - και πολλά περισσότερα.

Ο Shawn Layden, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment America (SIEA) και πρόεδρος του SIE Worldwide Studios μίλησε πρόσφατα στο Telegraph και αποκάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την πορεία του πολυαναμενώμενου gaming τίτλου: ότι βρίσκεται ήδη σε κατάσταση playable στο PS4. Ο Layden δηλώνει συγκεκριμένα τα ακόλουθα σχετικά με το επικείμενο έργο του Hideo Kojima:

"Έχει "σάρκα και οστά" και "τρέχει" ήδη στο PS4. Έχει ενισχυθεί τρομερά, αφού o Kojima-san αποφάσισε να "εργαστεί" με τη Decima Engine από την Guerrilla Games. Κάτι που πραγματικά έδωσε στο παιχνίδι  και στον δημιουργό του έργου, τρομερό έναυσμα έτσι ώστε να προβεί σε αμέτρητες δοκιμές έχοντας πλέον αρκετά προτότυπα από "επίπεδα" του παιχνιδιού που είναι playable. Έχω παίξει, πραγματικά, μερικά από αυτά. "

Ωστόσο, αμέσως μετά τα παραπάνω λεγόμενα του, ο Layden "σκοτώνει" κάθε ελπίδα, αναφέροντας ότι ο τίτλος είναι ίσως πολύ πιο μακριά από ό, τι αναμενόταν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ακόμα στις πρώτες "μέρες" δημιουργίας του. Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε αν ο τίτλος θα αποτελέσει ένα ακόμη αριστοήργημα υπό την "σφραγίδα" του Hideo Kojima, ο Layden απάντησε με τα εξής:

"Κάτι πολύ περισσότερο από αυτό! Φυσικά, βρίσκεται ακόμα στις πρώιμες ημέρες του το έργο, με την εργασία του να ξεκινά σοβαρά από φέτος. Με την game engine του Horizon: Zero Dawn, όμως, δεν θα πρέπει να περιμένετε πάρα πολύ καιρό για να πάρετε μια πρώτη ματιά του τίτλου σε δράση. "

Ίσως η πιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα είδηση ​​εδώ "λιμνάζει" στα τελευαταία λόγια του Layden και αυτή είναι η δήλωση ότι το πρώτο teaser του Death Stranding σε δράση - πιθανώς μια πρώτη ματιά με ένα πραγματικό gameplay βίντεο ή trailer - δεν βρίσκεται μακριά.