Απογοητευτικές οι πρώτες πωλήσεις για το Titanfall 2! - VideoGamer.gr
titanfall 2 cover
· Γράφει ο Φώτης Αναγνωστόπουλος

Απογοητευτικές οι πρώτες πωλήσεις για το Titanfall 2!

Αν και ο νέος τίτλος της Respawn αποτελεί ένα από τα πολυαναμενόμενα παιχνίδια της χρονιάς, τα πρώτα δείγματα για το Titanfall 2 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του δεν κατάφερε να φτάσει στις 3 πρώτες θέσεις στο Video Game Chart του Ηνωμένου Βασιλείου, με τα νούμερα των πωλήσεων του νέου τίτλου να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά!

titanfall-2-1

Η ταυτόχρονη διάθεση με άλλους ΑΑΑ τίτλους

Ένας από τους παράγοντες που σίγουρα δεν βοηθούν τις πωλήσεις του νέου Titanfall 2 είναι ότι ο νέος τίτλος έχει ‘εγκλωβιστεί’ ανάμεσα στις κυκλοφορίες 2 θρυλικών και πολύ αγαπητών FPS. Ο λόγος για το Battlefield 1, το οποίο συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, και το Call of Duty:Infinite Warfare που θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου στα καταστήματα, αν και πολλοί παίκτες ασχολούνται ήδη με αυτό, χάρη στις open beta που έχουν διατεθεί στο κοινό. Ωστόσο, το Titanfall 2 δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις ούτε τίτλους σαν το FIFA 17, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό διάστημα και οι πωλήσεις του έχουν σίγουρα μειωθεί σε σχέση με την αρχική του κυκλοφορία. Aντίθετα, είδε τα νούμερα του remastered Skyrim -τίτλος που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με το νέο παιχνίδι της Respawn– να ‘σκαρφαλώνει’ στην 2η θέση του εν λόγω πίνακα πωλήσεων του Hνωμένου Βασιλείου!

Προβληματισμός για την αποκλειστικότητα του Titanfall 2;

Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι οι πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του Titanfall για το Xbox το 2013 ήταν 4πλάσιες σε σχέση με τις αντίστοιχες του Titanfall 2 την πρώτη εβδομάδα διάθεσής του. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι μειωμένες πωλήσεις του Titanfall 2 οφείλονται στην αποκλειστικότητα του πρώτου τίτλου το 2013 μόνο από την Microsoft. Σύμφωνα με τα νούμερα που προκύπτουν, το 59% των αντιτύπων που πωλήθηκαν ήταν για το Xbox1, δείχνοντας μία διστακτικότητα των χρηστών του PS4 να προβούν στην αγορά του νέου τίτλου της Respawn. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι η αν Respawn χειρίστηκε σωστά το ζήτημα της αποκλειστικότητας του νέου της τίτλου, καθώς μία ενδεχόμενη αποκλειστικότητα της Microsoft ίσως να προωθούσε ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του τίτλου.

titanfall-2-2

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κριθεί, τα πρώτα δείγματα από τις πωλήσεις του Titanfall 2 δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τις θετικές κριτικές που έχει λάβει ο τίτλος της Respawn μέχρι στιγμής, μία τέτοια εικόνα στον αριθμό πωλήσεων δεν δικαιολογείται. Μένει να δούμε αν θα αντιστραφεί αυτή η κατάσταση στην συνέχεια…

 

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Titanfall 2

Για:

Ημ. Κυκλοφορίας:

28/10/2016